Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w remoncie 19:42, 31 paź 2019

Do góry
I od strony różanki

Powinnam dorysować na zdjęciach ścieżkę by było czytelniej
Ogród w remoncie 19:36, 31 paź 2019

Do góry
I wałkowane ostatnio miejsce. Tylko chwastowiska nie widzicie

Od strony domku drewnianego, czy kwaśnej rabaty

Ogród w remoncie 19:27, 31 paź 2019

Do góry
I mimo sporych przymrozków coś jeszcze zostało

A ten nic. Liście klapnięte od mrozu a nadal zielony. A miał być jesienny szał. I co ja mam z nim począć?

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:26, 31 paź 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Dzien Dobry

musiałam zacytować super ujęcie -przepiękny kadr
pozostałe kwiatuchy też chwalę

i jeszcze ławeczka niebieska w otoczeniu kwiatów boska
Ogród w remoncie 19:19, 31 paź 2019

Do góry
Dawno nie pokazywałam mojego nowego kawałka trawnika

Droga do spełnienia 18:35, 31 paź 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
jest

Przecudownie zmrożone zdjęcia aż zimno mi się zrobiło
Jeżówkowe-Love 18:10, 31 paź 2019

Do góry
Mam jedno zdjęcie a raczej dwa na pierwszym moja ulubiona rabata, łapiąca przedostatni oddech przed zimowym snem
..

A na drugim..ta sama rabata tylko z dalszej perspektywy..aby ukazać Wam jak nędzny mam (trawnik) i w tym momencie pragnę zaznaczyć,że tu wygląda naprawdę dobrze jest skoszony ..tak..

Szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia jak ogarnąć to coś ..żeby kiedyś jakoś wyglądało..
rosną tu głównie
..mlecze z gigantycznymi korzeniami
..coś co wygląda jak chrzan..a może to jest chrzan
..i morderczy bluszczyk kurdybanek
obawiam się ,że nawet gdy to wszystko zaoram to te paskudne chwasty będę wyciągać do końca życia (a właśnie tak albo i jeszcze gorzej wygląda cały ogród)

Hortensjowo 17:53, 31 paź 2019

Do góry
Hortensjowo 17:52, 31 paź 2019

Do góry
Zdjęcia z wczorajszego poranka
Ogród w remoncie 17:36, 31 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Asia czytam całą burzę mózgów ….na pewno wybierzesz coś co Ci będzie odpowiadać a planowanie i myślenie o ogrodzie pomaga w wielu sytuacjach -przynajmniej dla mnie ….więc zajmuj głowę i trzymam kciuki za całokształt
buziaki
ps.to jest moje ulubione motto ….wisi mi na ścianie i staram się do niego stosować …..

jeśli chcesz to pisz i zaraz wywalę ten obrazek

Madzia dzięki, nic tak nie podnosi na duchu jak to motto, też mam podobne podejście i trudno mnie złamać. Ostatnie dni jednak dały mi mocno do wiwatu, stanęłam ni stąd ni zowąd przed wizją ciężkiej i często śmiertelnej choroby. Nawet sadząc cebulowe miałam myśli, że mogę nie zobaczyć efektu. Wczoraj był dla mnie bardzo ważny dzień po którym wyszło słońce. Nie mniej jednak czeka mnie operacja i to ona da dopiero 100% pewność. Jestem jednak dobrej myśli.
Ogród w remoncie 17:06, 31 paź 2019

Do góry
Asia czytam całą burzę mózgów ….na pewno wybierzesz coś co Ci będzie odpowiadać a planowanie i myślenie o ogrodzie pomaga w wielu sytuacjach -przynajmniej dla mnie ….więc zajmuj głowę i trzymam kciuki za całokształt
buziaki
ps.to jest moje ulubione motto ….wisi mi na ścianie i staram się do niego stosować …..

jeśli chcesz to pisz i zaraz wywalę ten obrazek
Pamiętajcie o ogrodach 16:28, 31 paź 2019

Do góry
A tą latarkę to w ...gębie trzymałem bo nie miał mi kto poświecić

Hosty dziś wsadziłem, no to czekamy razem Aniu

Wzgórze chaosu 15:54, 31 paź 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Effka sama jestem w szoku jak u mnie nadal ładnie. Zdjęcie które zacytowałaś zrobiłam w niedzielę.
Dwa tygodnie temu mrozik był leciutki, nic nie zmroził. A u Anitki jakieś 30 km ode mnie mocno dał wtedy roślinkom w kość.
Dziś po raz pierwszy mieliśmy o 6 rano -2. Mróz tylko dołem po trawkach poleciał.

Hortensje po letniej suszy wypuściły dużo pąków i kwitną jak w lipcu. Pobiegłam teraz z aparatem i zrobiłam ci zdjęcia Jeszcze "ciepłe" wrzucam

A stożek o który pytasz to jakaś tuja, nie wiem czy żywotnik czy może cyprys. Sama chciałabym wiedzieć ponieważ po latach sprawdziła się idealnie. Mam 4 sztuki w różnym miejscach.
Nie cięta wcale wygląda tak:

Szkoda, że nie posadziłam tam trzech obok siebie. Super by wyglądały. Bardzo mi się podoba w takiej lekkiej formie. Mocno przesłania, prawie wcale nie traci igieł.
Ta cięta przy klonie jest już zgrabnym gęstym stożkiem. Na zdjęciach przeszkadza mi jego "klocowatość" Ale w realu nie jest aż tak źle. Z kuchennego okna wyglada super, a tam najczęściej patrzę. Ta rabata najgorzej wygląda "na wprost", szczęśliwie z tego miejsca widzę ją najrzadziej. Teraz wolałabym buka kolumnowego wysuniętego do przodu, no ale jest jak jest

Zrobiłam doorenbosowy research Welopniowych dużych u mnie brak. Słyszałam o sadzeniu w jeden dołek np 2 - 3 sztuk. Ciekawe, jak młode muszą to być brzozy. Czy takie z pieńkiem o średnicy 10 cm zrosłyby się?
Mój buk Dawick gold w środku ma kilka zrostów, ciekawie to wygląda wręcz nieprzyzwoicie

Oj te Twoje fotyyyy, cóż pisać, sam zachwyt!
Stożek jest świetny, szkoda, że nie pamiętasz dokładnie co to, bo mam ochote na taki chyba rzeczywiście jakiś cyprysik.

Z brzozami to chyba takie wielkie ciężko by było wsadzić do jednego dołka ale takie 2,5-3 m to już spokojnie można spróbować To moje bez problemu bym dała radę. Jakimś sznurkiem bym tylko wokół je obwiązała, żeby się trzymały.

Buczek, hmmm erotyczny z niego chłopak
Wzgórze chaosu 14:35, 31 paź 2019

Do góry
Effka sama jestem w szoku jak u mnie nadal ładnie. Zdjęcie które zacytowałaś zrobiłam w niedzielę.
Dwa tygodnie temu mrozik był leciutki, nic nie zmroził. A u Anitki jakieś 30 km ode mnie mocno dał wtedy roślinkom w kość.
Dziś po raz pierwszy mieliśmy o 6 rano -2. Mróz tylko dołem po trawkach poleciał.

Hortensje po letniej suszy wypuściły dużo pąków i kwitną jak w lipcu. Pobiegłam teraz z aparatem i zrobiłam ci zdjęcia Jeszcze "ciepłe" wrzucam

A stożek o który pytasz to jakaś tuja, nie wiem czy żywotnik czy może cyprys. Sama chciałabym wiedzieć ponieważ po latach sprawdziła się idealnie. Mam 4 sztuki w różnym miejscach.
Nie cięta wcale wygląda tak:

Szkoda, że nie posadziłam tam trzech obok siebie. Super by wyglądały. Bardzo mi się podoba w takiej lekkiej formie. Mocno przesłania, prawie wcale nie traci igieł.
Ta cięta przy klonie jest już zgrabnym gęstym stożkiem. Na zdjęciach przeszkadza mi jego "klocowatość" Ale w realu nie jest aż tak źle. Z kuchennego okna wyglada super, a tam najczęściej patrzę. Ta rabata najgorzej wygląda "na wprost", szczęśliwie z tego miejsca widzę ją najrzadziej. Teraz wolałabym buka kolumnowego wysuniętego do przodu, no ale jest jak jest

Zrobiłam doorenbosowy research Welopniowych dużych u mnie brak. Słyszałam o sadzeniu w jeden dołek np 2 - 3 sztuk. Ciekawe, jak młode muszą to być brzozy. Czy takie z pieńkiem o średnicy 10 cm zrosłyby się?
Mój buk Dawick gold w środku ma kilka zrostów, ciekawie to wygląda wręcz nieprzyzwoicie
Jurajski Ogród 14:13, 31 paź 2019

Do góry
jesienna nostalgia

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:59, 31 paź 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Świetnie wyszło
A babcia z ciebie na medal
Dziękuję za miłe słowa.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:56, 31 paź 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Muszę w takim razie odwiedzić Biedronkę. Upiekę taki na Halloween.
Dobrej nocy.
Basiu te foremki pojawiają się okazjonalnie, nie są w stałej sprzedaży.
Pozdrawiam

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:53, 31 paź 2019

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ale remoncik superaśny...jak spod igły...
Dziękuję starałam się, nawet okulary ubrałam żeby dokładnie pomalować.

Dziś pierwsza szadź na roślinach.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:33, 31 paź 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Aniu to len nowozelandzki

Śliczniutki wianek, bardzo ładna kolorystyka.
Moja działka na Dębowym Lesie 13:28, 31 paź 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

To nie było tak źle w Chełmie.Jak Begonki ci żyją.
chryzantemki i marcinki to twardzielki .
Oj to miała trochę noszenia tych rojników.Ja dziś tylko te zabralam

W marzeniach i w głowie mam więcej rojnikowi na wiosnę...ale to zobaczymy jka wyjdzie...

Też już swoje pozbierałam do domu i mam takie jak Twoje. Miesiąc temu kupowaliśmy dla syna samochód i po zimowe opony trzeba było jechać dalej do mamy właścicielki i ona pokazała zdjęcie dla informacji jak wygląda dom i ogrodzenie, żeby było łatwiej znaleźć. No i ja na schodach wypatrzyłam różne rojniki. Mąż mi mówi że mogę jechać prosto do domu, a ja na to że jadę z nim.
No i pojechaliśmy na dwa samochody po te opony. Od bramki już chwaliłam pani piękne kwiaty i w odpowiednim momencie zaczęłam się zachwycać rojnikami. Pani jakby czytała w moich myślach i spytała - dać pani zaszczepkę? no i dostałam 3 rodzaje sukulentów chyba z Korsyki i zaszczepki bluszcza z śliczną żółtą lamówką. Wpadłyśmy w takie ogrodowe tematy, że mąż nie mógł mnie z tamtąd wyrwać. Przywlokłam całkiem fajną kolekcję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies