Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 14:18, 04 lut 2020

Jakoś wątpię żeby posprzątali. Zanim zdążyłam im powiedzieć to się spakowali i pojechali do domu, bo zaczął padać śnieg...
A mieli montować w środku wannę itp, już nie mówię o sprzątaniu. Gość 60 lat a serio... heh

No nic. Zamówiłam sprzęty do kuchni z dostawą na czwartek. Krawężniki przyjechały dziś. I rura drenarska, cement i piasek. Chłopaki przyjęli transporty, pokręcili się i jak potem elektryk przyjechał to pocałował klamkę... heh. MASAKRA

Na szczęście chłopak od paneli poważny się wydaje, i ma odkurzacz przemysłowy. Więc jak sobie dziś średnio poradzę to jutro on poprawi z tymi gładziami i pyłem wszędzie... heh

We czwartek chłopak od kuchni przywiezie pierwszy transport, w piątek od rana montuje. Mam nadzieję wszystkie sprzęty dojadą na czas, dziś wtorek w końcu...
deszczowymaj 16:43, 04 lut 2020

Karolcia Kibicuje dzielna babko
Bog 16:55, 04 lut 2020

Karola czy nie lepiej opóżnić przeprowadzkę o tydzień unikniesz w ten sposób część stresu?
yolka 17:07, 04 lut 2020

Karolina, pył to szczegół i tyle, czasem tak się zdarzy że ktoś nie pomyśli,albo ma to gdziś, a Ciebie nie ma na miejscu. Szczegół i tyle.
Ciesz się zbliżającym końcem i tym co będzie, a nie przejmuj się pyłem na podłodze
popcorn 19:55, 04 lut 2020

W poniedziałek młoda idzie do szkoły, nie dam rady wozić ją w tę i z powrotem 40 km w jedną stronę. Nie ma szans.

Właśnie skończyłam sprzątać, jestem cała biała z gładzi szpachlowej i pyłu niewiadomego pochodzenia buahaha

Tom wygląda coraz lepiej.

Facet który od jutra miał kłaść panele nie zjawił się wcale. Alleluja. Dziś sam dzwonił upewniał się na którą i co i jak i ustalaliśmy szczegóły. Przed chwilą dzwoni że szpital costam coś tam i nie przyjdzie w ciągu przynajmniej dwóch tygodni jest uziemiony. Nawet mu uwierzyłam i co z tego. W sobotę uczę się kłaść panele buahaha
Dorii 21:26, 04 lut 2020

Dasz radę
A młoda nie mogła by ewentualnie przedłużyć sobie ferii?
popcorn 22:06, 04 lut 2020

Mogłaby. Ale bez sensu. Jeśli będzie się tam dało spać to zostajemy. Materace i łóżka dziś zamówiłam. Kuchnia będzie we czwartek, montaż piątek. Lampy i elektryk piątek. Czwartek chłopaki przywożą drzwi i moje większe graty.
W międzyczasie miały być panele... Heh. No nic. Dobranoc

Końcówka malowania...
andziurex 00:08, 05 lut 2020

Ci biedni "fachowcy"... na nich zawsze spadają wszystkie plagi egipskie. Moim też się przytrafiły wszystkie nieszczęścia świata więc musiałam wprowadzić się do domu bez podłóg, drzwi i kuchni z czterolatką i półrocznym bobasem.
A panele to prościzna, ja ogarnęłam temat z netu i położyłam sama dwa lata temu w całej chałupie.
Powodzenia na finiszu!
Kasya 00:25, 05 lut 2020

popcorn napisał(a)
Mogłaby. Ale bez sensu. Jeśli będzie się tam dało spać to zostajemy. Materace i łóżka dziś zamówiłam. Kuchnia będzie we czwartek, montaż piątek. Lampy i elektryk piątek. Czwartek chłopaki przywożą drzwi i moje większe graty.
W międzyczasie miały być panele... Heh. No nic. Dobranoc

Końcówka malowania...

Ale choinka będzie wysoka w przyszłym roku...
popcorn 08:27, 05 lut 2020

Ania dzięki!

Kasia, w przyszłym roku na święta wyjeżdżam więc choinka będzie w ogrodzie jeśli w ogóle Rok siedzenia na tyłku... wymiękam

miłego dnia!