Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podmiejski ogródek 08:58, 04 lut 2020

Do góry
Zatem aktualna wersja jest taka, żeby cofnąć ją pod samą tuję, jak się da, nie robić jej w formie żywopłotu, jak pierwotnie planowałam, tylko zwykłej, białej, murowanej ściany.

poszerzenie tej rabaty jest możliwe, tylko wtedy problemem będzie wygodna komunikacja. w każdym razie na pewno muszę najpierw postawić tą ściankę, a dopiero potem myśleć o ewentualnym poszerzaniu rabaty.
Podmiejski ogródek 08:50, 04 lut 2020

Do góry
Gdyby zrobić tą ściankę zgodnie z pierwotnym pomysłem, faktycznie można by było poszerzyć rabatę południową do wysokości tej ścianki.
Ale przyglądając się tej ściance z różnych stron, dochodzę do wniosku, że nie będzie dobrze wyglądała. Taka... kolubryna w samym środku.

Podmiejski ogródek 08:20, 04 lut 2020

Do góry
Anda napisał(a)

Hmm, a nie mogłabyś po prostu posadzić "czegoś" odwracającego uwagę od tej rabaty hamakowej? Ona jest bardzo wyeksponowana.

Kompletnie nie znając na żywo Twojego ogrodu walę w ciemno trzy propozycje. Tam gdzie strzałki jakieś ciekawe solitery lub rabaty. Albo powiekszyć rabatę spod płotu i posadzić tam coś kolumnowego. Trochę zmniejszyłoby to rozmiar hamakowej i jej ekspozycję.

Teraz widzę jeszcze czwartą możliwość. Powiększenie rabaty przy domu, tej południowej

[zacierając łapki na ciekawą dyskusję]

Ewciu (i Ewciu) - widzę że bez szerszego kontekstu się nie obejdzie.

Taki był plan pierwotny:

Taki jest stan obecny:

Najważniejszą rzeczą, którą powinniśmy zrobić (oprócz wiecie, takich drobnych spraw jak naprawa rozsypującego się tarasu czy zrobienie ogrodzenia, które nie będzie przynosiło nam wstydu) jest zasłonięcie widoku z naszych drzwi tarasowych na podjazd sąsiadów:
Moja bajka 07:13, 04 lut 2020

Do góry
kasiek napisał(a)

Ależ miejsca sie zrobiło - i widniej jakoś

To fakt
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:15, 03 lut 2020

Do góry
Powojnik nie może zostać tutaj, nie oszukuję, szpeci ten kołtun całą rabatę. Z całym szacunkiem do powojnika, ale tutaj nie może zostać.

Wszystkie liściaste niezimozielone oraz te jałowce na brzegu wywal jednym zgrabnym ruchem

Na samym froncie jest zbieranina, wszystkiego po jednym. Kamień też usuń.

Prawda, że ładniej?

Na kratkę bluszcz.
Zielony iglak przytnij w stożek
Niebieski świerk przytnij w kulę.
Przed nim posadź trzmielinę żółtą.
Przy ścianie posadź 3 kule dowolne takiej wielkości, żeby to tak wyglądało. Z tyłu, jeśli się zmieści - miskant albo coś podobnego, ale nie za wysokiego.
Pomoc emerytce przy metamorfozie 22:28, 03 lut 2020

Do góry

Doklejam jak są umieszczone okna w domu, bo to ważne

Pomoc emerytce przy metamorfozie 22:23, 03 lut 2020

Do góry

nowy plan nasadzeń jak coś żle to proszę o wyrozumiałość
Mój 4 arowy azyl... 22:21, 03 lut 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Krokusy, ranniki? Znajdą się, one czekają na słońce. Miło Ciebie widzieć.

Krokusy może nie, ale ranniki? U Irenki już się w połowie stycznia pokazały, u Mariolki też, nawet cebulica, krokusik, że o ciemiernikach nie wspomnę. U nas z ciepłem niezgorzej. I słońca też nie brakowało a tylko wrzosiec powoli zakwita.

Rzadko na 'O' bywam, bo totalny, zimowy zastój. O, gdyby był śnieg, to i zdjęcia byłyby ciekawe, a tak - same szarości.

A to zima z 2012 r.

A ta z 2013

Małymi krokami-Ogród Wioli 22:09, 03 lut 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Seslerie posadzę jako obwódki....o tak...
Ta jasna to jesienna , ta ciemniejsza to skalna...

A wiesz Wiolu, ja to chyba bym całkiem wyprostowała tą rabatkę i bez tego wcięcia zrobiła. Ale tak też będzie pięknie.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:05, 03 lut 2020

Do góry
popcorn napisał(a)

Głupio się zapytam - ty nie masz ściany zlicowanej od góry z płytkami? Dobrze widzę? Szafki są na wymiar co do cm? Liczyłaś grubość płytek? Bo jak nie to nie otworzysz szafki na blacie i trzeba ją zrobić otwierana do góry lub przy montażu przesunąć szafki górne i dolne o ten cm grubości płytek

Ogród bez reguł 20:23, 03 lut 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
To jeszcze pokażę, jak wyglądają byliny na początku lutego

pysznogłówka

Mnie się, oprócz Diane, podoba ten obrazek. Normalnie będę się pysznogłowić w tym roku
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:21, 03 lut 2020

Do góry
Dziewczyny a jak odmłodzić tą rabatę? Jest najstarsza w ogrodzie i taka nijaka. W innych częściach ogrodu mam sporo hortensji, traw i bukszpanow. Jak byście to ogarnęły?

PS. Kocham tego mojego powojnika jakby mógł zostać byłoby super
Ptasi gaj 20:18, 03 lut 2020

Do góry
Ryby rześkie pod lustrem oczka pływają.

Ale masz śliczną gromadkę rybek zazdraszczam. Moje dwa marzenia nie do zrealizowania: chciałam mieć właśnie taki stawik z rybkami i ...kury. Pozdrawiam serdecznie
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 20:01, 03 lut 2020

Do góry
Oba zdjęcia to ta sama rabata.
Jutro postaram się ją zmierzyć bo dokładnych wymiarów nie znam. Wydaje mi się że jest tam 7,5m x 3 w kształcie spłaszczonego z jednej strony półkola.

Świdośliwa też mi po głowie chodzi ale kuszą też klony.
Pomoc emerytce przy metamorfozie 19:49, 03 lut 2020

Do góry

skan rabaty dł 23,6 m nasadzenia zrobię od nowa i prześlę w nowym rysunku

Ogród bez reguł 19:48, 03 lut 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Oczar Diane - moja gwiazda
coraz większą ochotę mam na nią, tylko gdzie ją wcisnąć, no gdzie?????
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:35, 03 lut 2020

Do góry
Kasia nie zrobiłam zdjęć nawet bo był z centymetr gładzi ze szlifowania. Jak posprzątam to coś będzie. Póki co nic nie widać. Pewnie jutro tam pojadę, zobaczymy

Foty ze szlifowania...

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 19:34, 03 lut 2020

Do góry
Tar zazdroszczę takiego przychówku do mnie też przylatuje coraz więcej ptaszków Robię co mogę, żeby je przyciągnąć. Nowe stołówki, ciekawe czy się sprawdzą

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:04, 03 lut 2020

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Dziewczyny.... no wiosna a tu przez przypadek wpadł mi okaz

Póki co, zamieszkał na balkonie

Też lubię takie ciemierniki. U mnie jeszcze te nie kwitną
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 19:04, 03 lut 2020

Do góry
Dziewczyny ja jestem nieobiektywna jeżeli chodzi o koty, bo jestem ich wielbicielką Tylko, że moje wspinają się po kanapach i wąchają kwiatki Do ptaków jedynie śpiewają

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies