Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:27, 15 mar 2020

Do góry
ostrość mi kiepska wyszła, ale Wam chciałam pokazać pierwsze fiołeczki w tym roku

i mioduneczki kwitną

serduszki idą i nawet kwiatostany też

liliowce już takie
Mój ogrodowy pamiętnik 19:27, 15 mar 2020

Do góry
I przesadziłam glediczję Sunburst ze skarpy. Przesadziłam w miejsce gdzie planuję dużą kulistą rabatę ale to może za rok. Na razie tymczasowa rabatka.

Mój ogrodowy pamiętnik 19:25, 15 mar 2020

Do góry
Weekend bardzo ogrodowy u mnie był. Mój kręgosłup mniej zadowolony .
Ja na razie niestety muszę chodzić do pracy a dzieci w poniedziałek mają 8 lat więc idealnie się wstrzeliliśmy w koronawirusa .
Dzisiaj się naszarpałam z drugą rabatą zaplanowaną na ten sezon. Postanowiłam sama poorać w ogrodzie . Zrobiłam połowę, potem się mąż zlitował.
Jeszcze jeden łuk mi został do zrobienia.

W samym słońcu 19:24, 15 mar 2020

Do góry
Sarenko, takie drzewko śliwy wiśniowej posadziłam. Zamieszczam zdjęcia ale usuń je potem jak chcesz. To Pissardi. Więcej zdjęć zamieszczę zaraz u siebie. Bo ja kilka ich wsadziłam, jedne od jednego sprzedającego a drugie od drugiego. To jest od tego, którego polecam.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:23, 15 mar 2020

Do góry
Emuś wczoraj naprostował kancik

a tu widać jak były iryski zarośnięte przez zimę tylko

Ja robiłam kancik przy nich i próbuję odchwaścić odszukując wszystkie rośliny

w ogrodzie strat mrozowych nie zaobserwowałam, ale też nie latałam od rabatki do rabatki
Życie w wiejskim ogrodzie 19:20, 15 mar 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Od kilku dni tu wchodzę i brak mi słów po prostu...jak można mieć tak wszędzie elegancko i czyściutko...? Tym bardziej że masz trochę tej powierzchni...! Twój warzywnik jest dla mnie wzorem do naśladowania Zasiałam nawet na próbę takie ścieżki trawiaste w swoim warzywniaku,ale w wydaniu mini,by sprawdzić ,czy na mojej piaszczystej ziemi w ogóle da się je utrzymać w kancikach i czy nie wyschną na wiór ,przy takiej suszy jaka ostatnio panuje.Zresztą mój warzywnik też jest mini.Może gdyby wstawała z kurami tak jak ty( pisałeś) ,to dałabym radę ogarnąć większy
Podziwiam też piękne,gustowne dekoracje,które dodają ogrodowi ozdobnemu tyle elegancji!,zawsze ciekawie obsadzone donice i jakość zdjęć,cudne ujęcia!
Pracuś z Ciebie niesamowity!!!Ogód to pokazuje ,ciesząc pięknem przez cały sezon,z przyjemnością obejrzałam podumowanie

Dziękuję za słowa uznania. Warzywnik zawsze był ważną częścią w moim ogrodzie więc od lat eksperymentuję na tej powierzchni. Trawiaste alejki są bardzo eleganckie ale pod warunkiem że o nie dbamy. Trawa niestety ma skłonność do rozchodzenia się na boki więc przynajmniej raz w roku trzeba ją okiełznać za pomocą noża do darni. Samo koszenie też jest pracochłonne ale warto mieć takie rozwiązania bo alejki są niezwykle estetyczne a bieganie na bosaka po nich to sama przyjemność gdy braknie marchewki do rosołu.

Czerwcowa odsłona ...

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:19, 15 mar 2020

Do góry
agata19762 napisał(a)
Witam wszystkich w nowym sezonie ☺️

Witam się i ja wiosennie u Ciebie
Pięknie zaaranżowałaś donicę, jeszcze stokrotek
Nie spotkałam, dzisiaj większość dnia spędziłam w ogrodzie
zimno jeszcze ale w słoneczku ciepło, jeszcze żadnej
rabaty nie wyszykowałam na cacy, dzisiaj czyściłam
oczko i posadziłam do donicy ciemierniki

Jutro też ma być wiosennie
Pozdrawiam Agatko
Cis - Taxus 19:13, 15 mar 2020

Do góry
Mam pytanie - czy te kulki to jest powód do strachu? Jak się rozciera, sypie się z nich pyłek.
Zszywkowy ogród marzeń :) 19:12, 15 mar 2020

Do góry
Dziś była przepiękna pogoda, ciepło, wiatr nie doskwierał tak jak wczoraj i u mnie dziś kawka w ogrodzie wczoraj nie miałam weny, jeszcze ten zimny wiatr brrr.. Powiem szczerze że jakiś czas temu nie przepadałam za ciemiernikami, jakoś do mnie nie przemawiały. Ale od jakiś 2/3 lat jestem w nich zakochana Ale nigdy nie było mi po drodze do ich kupna, aż nadszedł ten dzień kiedy w końcu mam 3 na pewno jakieś dokupie, poluje na pełne białe i bordowe bez plamek na płatkach. Zobaczymy kiedy zamieszkają u mnie Jeszcze dziś naprawiłam moje świerki bo przez własną głupotę i zaniedbane czubki uschły i musiałam nowego przewodnika im wybrać... Operacja jak na razie ma dobre rokowania czekam na przyrosty i ich efekty czy zaakceptują nowe przewodniki..

Pigwowiec startuje powoli

A Pissardi będzie obsypana kwieciem jeżeli pogoda nie pokrzyżuje jej planów Szkoda że nie da się oddać ilości pąków :/

Pamiętajcie o ogrodach 19:11, 15 mar 2020

Do góry
DZiś piękne słońce ale zimny wiatr dobijał.

Hortensjowo 19:11, 15 mar 2020

Do góry
Trochę wiosny, huurrrra
Ogród Cioci cz. 3 19:11, 15 mar 2020

Do góry
kasiek napisał(a)

Gosiu to tzrymajcie się cieplutko i przede wszystkim w zdrowiu!

Kasiu wiele zależy od roztropności i uczciwości ludzi teraz. Nie mam możliwości sprawdzenia z kim się stykam. Zachowujemy środki ostrożności, tyle możemy ale przecież istnieją inne choroby i ludzie muszą przyjść do lekarza czasem.Dzisiaj za to się izolowałam w miłych okolicznościach
Ogród Cioci cz. 3 19:06, 15 mar 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)
Gosiu wasz ogród jest totalnie inny niż parę lat temu, świetne zestawienie. Widzę, że nawet żywopłot z tuj zlikwidowaliście, odważny krok. Mnóstwo pracy, ale warto było
Dekoracje wiosenne cudne, zwłaszcza te w donicach, bardzo pomysłowe.
Ja obiecałam sobie, że jak wysprzątam ogród to dopiero będą donice. Pewnie w maju

Iwonko brabanty były tak szerokie i brzydkie że nie było wyjścia. Dzięki temu zmieściłam tyyyyle roślin
Dzisiaj pierwsza kawa w ogrodzie z książką w ręku Cudny dzień
Życie w wiejskim ogrodzie 19:03, 15 mar 2020

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Jak zwykle jestem pod ogromnym wrażeniem twojego idealnego ogrodu. Nie mam pojęcia jak ty to wszystko ogarniasz.
Gdzie kupujesz dalie? Chciałabym powiększyć swoją kolekcję i szukam dobrych namiarów.

Basiu nie wiem czy pytanie dotyczące zakupu dalii wciąż aktualne ? Podeślę Ci namiary gdzie w tym roku zamawiałem. Bulwy dobrej jakości, cena też niczego sobie i tyle. Jak zakwitną to dopiero wtedy będę mógł polecić z czystym sumieniem.

Życie w wiejskim ogrodzie 18:58, 15 mar 2020

Do góry
mira napisał(a)
Przemek widziałam, że piszesz podsumowanie i czekałam na dobry czas żeby sobie spokojnie poczytać - tak jak kilka innych - jak dobrze że Ci się chciało te kilka godzin poświęcić - tylko dlaczego musi temu sprzyjać jakiś stan chorobowy - jak ja to dobrze znam

Niemniej dużo zdrowia w tym roku Ci życzę.

Spodobało mi się to zdanie jakie napisałeś

"Najlepszą formą przetrwania jest przystosowanie" - co prawda jest to trudne.

Jak pokazujesz bratki to nie panuję nad mimiką .

Na co czekałeś 13 lat aż zakwitnie ?

Bukiety robisz przepiękne i ten styl florystyczny mi pasuje .

A ta fotkę musiałam zacytować

Przemek podsumowanie super - bardzo podoba mi się Twoje ogrodniczkowanie no i niech Twoje podsumowania staną się tradycją

A ten kluczyk to sobie schowaj bo ogród wcale nie śpi i pokazuj co tam masz.

a rower? wyczynowo znaczy maratony? czy tak sobie?

pozdrawiam i raz jeszcze najlepszego w Nowym Roku

Wybacz Mireczko że tak długo musiałaś czekać na odpowiedź, czas dla mnie nie jest łaskawy a w obecnej sytuacji to nie wiadomo czy będę go miał więcej czy może jeszcze mniej.

Cieszę się ogromnie że podsumowanie przypadło Ci do gustu, fajnie było powspominać sezon ale to szukanie zdjęć w milionach folderów i ich wybieranie to koszmar.

Bardzo długo czekałem na kwiaty mojej śliwy wiśniowej Pissadrii. Kupiłem ją za pierwsze ,,poważne,, zarobione pieniądze, pierwsze drzewo jakby nie było w moim ogrodzie wiec z przytupem Posadziłem za wysokim murem, miała mało słońca i marnie kwitła. Dopiero gdy korona wyszła ponad mur tak obficie obsypała się kwiatami.

Bukietów planuję od groma w tym roku, materiał już czeka by go posadzić, oczywiście te łany będą w warzywniku bo zdradzę Ci że powiększył powierzchnię.

Rower relaksacyjnie, kto by mi się kazał jeszcze na nim męczyć Najczęściej w niedzielę jeździmy ze znajomymi, mamy swoje trasy w okolicach.

Muszę wpaść do Ciebie bo jeszcze nie chwaliłem po emisji, oczywiście że oglądałem

Bratki For You

Ogród Karoliny 18:55, 15 mar 2020

Do góry

Koralowy to tawula. Niezupełnie mi tak wyszlo jak na wizualizacji. Chodzi o miskanty.
Ale się nabiegalas!
Pozdrawiam.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 18:51, 15 mar 2020

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Hej Kasia, fajnie że się pokazałaś, chociaż czas taki niefajny.
Bardzo mi się podoba to zdjęcie, zestaw do zgapienia, cudo.
Pozdrawiam
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 18:41, 15 mar 2020

Do góry
Proszę o radę i pomoc.
To jest brzoza Youngi kupiona rok temu. Na korze pojawiło się takie pęknięcie, wygląda ta tak jakby w środku rozrastał sie jakiś drugi pęd To robi sie coraz większe.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:38, 15 mar 2020

Do góry
Jest..mam! Kompostowniki- doszłam do nich i są bardziej spróchniałe. Maj 2015.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:37, 15 mar 2020

Do góry
W maju kolorystyka jest bardziej zielono-żółta z niebieskim

Buchały fiolety mocne w postaci łubinów, czosnków, irysów i pszonaków.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies