Online najprawdopodobniej w A-r. Tylko chciałam takie hortki, które są sztywne i najmniej się przebarwiają. Jeśli nic innego nie znajdę wybiorę Magical mont blanc
Proszę o dobór koloru do Pissardi i hortki bukietowej ( białej): różowe przetaczniki czy niebieska szałwia ( lub przetaczniki) do tego jakieś małe coś wolno rosnące- nie wiem co..miała być tuje Teddy,ale ponoć kiepska więc czegoś innego będę szukać,coś stożkowe by może fajne było.. Jakaś trawa by tam pasowała z Carex? Id albo Variegata czy Silver screpte?
Sarenko, napisałam Ci na priv o tych Pissardi. I sprzedających Ci napisałam. Jednego - nie do polecenia bo drzewka słabe mi przysłał i drugiego, który lepsze, nawet całkiem ładne przysłał. On wysyła już od zeszłego tygodnia. Ja musiałam czekać bo wysyłał w kolejności zakupu, podobno. Jutro zrobię im zdjęcia to zajrzyj do mnie. Może się okaże, że jednak najpierw drzewka posadzisz a potem hortki. Ja w zeszłym roku też hortensje kupowałam on line. Jakbyś chciała to mogę poszukać w "kupione". Może znajdę. Wiem, że od jednego sprzedającego przyszły młode, cienkie Magical Candle a od drugiego Phantom i Limelighty już takie porządnie zdrewniałe pędy, starsze.
Sarenko, u mnie przetaczniki kładły się, nie byłam z nich zadowolona. Już ich nie mam. Może szałwia lepsza? Tuja Teddy u mnie rozkładała się po zimie, też już jej nie mam.
Może jakąś inna tuję kulistą. Ja mam kilka Hoseri, nie wiem czy polecać bo mam dopiero rok. Na razie rośnie szybko, jest OK.
Sarenko już wyjaśniłam u mnie w sprawie dereni To nie one mi zachorowały, tylko ja "zachorowałam" na te piękne krzewy w zeszłym roku. Na szczęście to tylko fascynacja a nie coś poważniejszego Prześledziłam wątek Bożenki i wydaje mi się, że derenie to mocne krzewy, może jedynie przymrozki mogą podsadki uszkodzić.
Grunt to czytać ze zrozumieniem zrozumiałam,że zachorowały haha
Nie wiem czemu jak czytam opisy niektóre nie mają nazwy są po prostu jako Dereń Kousa, nie wiem czego spodziewać się po takim krzewie. Może kupię, najwyżej kiedyś przesadze. Na słoneczku by rósł, dużo słonka by miał, w towarzystwie Pissardi, rozplenicy hameln, rozchodnikow....
To mały krzaczek do kupienia dosłownie za kilkanaście złotych
Jak przygotować ziemię do róż do sadzenia w doniczki? W worku mam jakąś zimie ogrodowa,która leży już że 2-3 lata, mam świeża ziemię do siewek. Mam mączke granitowa i bazaltową no i rodzima ziemię,kompost. Doniczka nie za wielką,ale narazie nie mam gdzie kupić większej ( około 30 cm szer i 40 cm wysokości).
Pashmina mi się marzy,a narazie do gruntu nie mam gdzie ja dać
Sarenko, takie drzewko śliwy wiśniowej posadziłam. Zamieszczam zdjęcia ale usuń je potem jak chcesz. To Pissardi. Więcej zdjęć zamieszczę zaraz u siebie. Bo ja kilka ich wsadziłam, jedne od jednego sprzedającego a drugie od drugiego. To jest od tego, którego polecam.