Kasia_CS
16:55, 15 mar 2020

Ech Dziewczyny... brakuje mi podczytywania ogrodowiska.. czasem zerknę na stronę, dwie czejgoś wątku, ale to kropla w morzu. Mimo tego, że teraz dodatkowo w domu ze względu na opiekę nad dziećmi w czasie panującego wirusa, to nie bardzo siadam do kompa. Nawet nie pamiętam dobrze co w tym ogródku robić o tej porze (tu też kuleję z robotą). Wczoraj cykęłam kilka fotek, więc pokażę co nieco, jak ta dziwna wiosna u mnie wygląda:
Hortensje ogrodowe już całkiem zaawansowane
Tulipany w tym roku mnie trochę zawiodły - widzę, że niezawodne do tej pory van eijki (chyba 3 sezony mi kwitły) poszły przeważnie w pojedyncze liście w tym roku - co z tego, że gąszcz, jak będzie mało kwiatów.
Malusie póki co EE:
Krokusiki już w sumie zakończyły - w tym roku niewiele mi ich zakwitło - tylko w miejscach, gdzie o nich zapomniałam i nie ruszałam w sezonie - te ruszane przy okazji prac "przesadzalniczych" poszły w listki
Hortensje ogrodowe już całkiem zaawansowane

Tulipany w tym roku mnie trochę zawiodły - widzę, że niezawodne do tej pory van eijki (chyba 3 sezony mi kwitły) poszły przeważnie w pojedyncze liście w tym roku - co z tego, że gąszcz, jak będzie mało kwiatów.

Malusie póki co EE:

Krokusiki już w sumie zakończyły - w tym roku niewiele mi ich zakwitło - tylko w miejscach, gdzie o nich zapomniałam i nie ruszałam w sezonie - te ruszane przy okazji prac "przesadzalniczych" poszły w listki