Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 14:11, 27 paź 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kolekcja dyni imponująca, pstryczki owadów świetne, lubię takie fotki, pozdrawiam.

Gosiu witaj!
Dyniek ozdobnych w tym roku sporo mam.
Jeszcze ciepełko, owady buszują . po nie licznych kwiatach.Warto je je uwiecznić.
Dziękuję

Rozpoznawanie chorób i szkodników 14:09, 27 paź 2019

Do góry
Kochani, pomożcie! Na moim klonie crimson sentry wszystkie liście, ktore jeszcze nie opadły obsypały się takimi białymi kropkami. Czy to jakiś grzyb? Czy jest sens jeszcze teraz czymś pryskać? Czy czekać do wiosny? Czym ewentualnie yo potraktować? Z gory dziękuję za odpowiedź

Ogród z rzeźbą 14:06, 27 paź 2019

Do góry
Mimo danego sobie słowa, że absolutnie, ale to absolutnie nie zwiększam stanu dołowanych doniczek, nie mogłam się oprzeć.
No jak zobaczyłam te listeczki, to wymiękłam i dwa krzaczki przygarnęłam

Fothergilla gardenii Carolina, ponoć nie rośnie ogromna, tak ok. 80 cm i to by było ok. Nie znam się kompletnie, ale mam nadzieję, że te pączki to pączki kwiatowe na przyszły rok. Drugi krzaczek całkiem łysy, ale obsypany takimi pączkami.

Ogród z rzeźbą 14:02, 27 paź 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
A co z tą różanką przy tarasie nie tak? Baty puściły?

Właśnie sobie zdałam sprawę, że chyba nie byłam u ciebie w tym roku ot tak na spontaniczną kawę na 5 minut tylko raz wiosną, z Basią. Strasznie ten rok się skurczył z czasem. Stęskniłam się za naszymi pogaduchami na tarasie...

No baty niemiłosierne, Dieter Mueller na 2,2 metra a Herzogin Christiana troszkę mniejsza. Wkurzają mnie bardzo. A w ogóle to strasznie kiepsko z tymi różami, słabo kwitną, jakoś wcale nie przyrastają. Dostały na wiosnę masę kompostu i obornika. I co? I guzik! Jedyna Pashmina kwitła całkiem ok., ale za to została całkiem zeżarta przez hakone. Dochodzę do wniosku, że wszystko tam muszę zmienić.
A na dodatek Umbra mi chyba choruje.

To fakt, ten sezon minął jakoś błyskawicznie, nie było się kiedy spotkać. Trzeba to w przyszłym roku koniecznie nadrobić!

A Dieter owszem, chce jeszcze zakwitnąć, ale na wysokości prawie dwóch metrów. No głupek normalnie

Przerwa na kawę... 14:00, 27 paź 2019

Do góry
Ewa, Jola papier jest jaki jest, taka moda. Ekologia. Wbrew pozorom on jest droższy niż taki błyszczący. Zauważyłyście, że zmieniają nieznacznie wymiary krzaków róż? Czy mi się wydaje... Muszę znaleźć katalog sprzed 3-4 lat albo z książką porównam.

Gosiu to czerwone to dereń kousa o ile o tym zdjęciu mówimy

Zawilce w tym roku obsypane kwiatami. Szaleją nadal. Nawet "sałatowy" kwitnie jednym kwiatkiem co prawda ale i to dobre.
Ogród z rzeźbą 13:56, 27 paź 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
A ja mam dziś pod górkę - leje deszcz . Miałam w planach sadzenie, m.in. jarząbków Bardzo chcę je zobaczyć posadzone . Jakie masz odstępy miedzy nimi? myślałam o 2m - będzie dobrze?

A my wczoraj spuściliśmy i zakręciliśmy już wodę, deszcz by się przydał. Niestety w prognozach tylko ochłodzenie, raczej bez deszczu.
No miałam zmierzyć odstępy między jarząbkami i zapomniałam. Ale wydaje mi się, że 1,5 metra jest pomiędzy nimi.

Ogród z rzeźbą 13:52, 27 paź 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Kasia, Łucja.. jak coś będzie grane to głośno krzyczeć

A krzyczcie sobie. Zanim nie zakopię i nie obsadzę ubiegłorocznego dołu to nie ma szans na wizyty

Kwiaty we włosach 13:51, 27 paź 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Fotki jeszcze z X.Zaraz XI, jak to szybko leci.

miska z rojnikami, zaraz trzeba chować.

WAW!!
Cudne widoczki.Misterne zdjecia
Co to za trawa na ostatnim zdjęciu ??
a rojniki gdzie chowasz ??
Mam kilka w skalniaku.Ale na drugi rok. mam ochotę posadzić trochę w jakieś misie .
Ogród z rzeźbą 13:49, 27 paź 2019

Do góry
Makusia napisał(a)
Jak tam Pan Jarząb? Moje podlotki pozrzucały już liście. Mam nadzieję, że to kolej rzeczy, a nie, że padły trupem...

Moje też już łysole, tak więc wychodzi na to, że to stan normalny.

Ogród z rzeźbą 13:47, 27 paź 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)

Ja Ciebie wezmę nawet bez pozwolenia .

Normalnie spisek knujecie

Lady U dopiero w przyszłym roku doczeka się miejscówki. Na razie morduje się zadołowana od ubiegłego roku, ale w przyszłym ją podzielę.

W ogródku emerytki 13:41, 27 paź 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Przy niezamieszkałym domu poletko sumaków, ładnie wyglądają, ale cieszę się, że to nie u mnie

A u mnie takie widoczki, chciałam pokazać ogródek z chryzantemami, ale słabo widać.

I takie.

Pięknie , jesiennie .:0
Ja tam widzę chryzantemki.
Pięknie kolorowe plamy
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:40, 27 paź 2019

Do góry
Kwitnące róże dla pewnej miłej Pani
Tłem dla nich jest szpaler wierzby ekologicznej i tuje, chronią róże od wschodnich wiatrów. Przed różami posadziłam lawendę i trawę kostrzewę siną.

i rabata (zeszłoroczna) z werbeną patagońską

Ogród z rzeźbą 13:33, 27 paź 2019

Do góry
tulucy napisał(a)

ooo właśnie - może mnie ze sobą wziąć????

na Waszą odpowiedzialność

Jeżówkowe-Love 13:33, 27 paź 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Mam parę fotek uparciuchów które nadal kwitną ..wszystkie z tegorocznego siewu

Taki dziwaczek

Fajne i piękne te twoje uparciuszki
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:32, 27 paź 2019

Do góry
bogumila napisał(a)
Różyczki jeszcze piękne...u nas dzisiaj zmiana pogody,strasznie wieje.
Bogusiu chyba ten wiatr do nas zmierza, jakoś tak falami dmucha

Jeszcze kilka dzisiejszych różyczkowych panienek

Ogród z rzeźbą 13:32, 27 paź 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Tego jarzaba widzialam ostatnio w jakims przedogrodku i przepieknie sie wybarwil.

Tak, ich wybarwienie jest cudowne i znalazłam miejsce jeszcze dla trzech sztuk.

Szałwia też jeszcze się nie poddaje i ma jakieś pojedyncze kwiatki

Cis - Taxus 13:30, 27 paź 2019

Do góry
Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu co dolega moim cisom. Były sadzone w zeszłym roku latem dokladnie wg wskazań Toszki. Problem zaczął się latem w tym roku, wtedy wypadły mi 2 szt i od tego momentu co chwila któryś zaczyna tak wyglądać. Na ten moment dotknęło to ok 10% cisów.

Ogród z rzeźbą 13:29, 27 paź 2019

Do góry
malgol napisał(a)

Doczytałam ,że kwiaty maja nieprzyjemny zapach...prawda to? Naprawde az tak ,że może przeszkadzać?

Gosia, jak wetkniesz nochalka w te kwiaty, to może i wyczujesz jakiś zapach. Generalnie to ja przechodząc obok nich w czasie kwitnienia nic nieprzyjemnego nie czułam. Tak więc spoko, możesz kupować, nie porazisz pół okolicy jakimś jarząbkowym smrodkiem

Tęsknota za latem

Ogród bez reguł 13:29, 27 paź 2019

Do góry
W cieniu - zacieniona 13:28, 27 paź 2019

Do góry
bogumila napisał(a)

Ty u mnie,ja podglądam u Ciebie...zrobiło się bardzo miło.Telepatia?
Na pewno wierzę w telepatię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies