Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Malutki pod lasem 21:44, 26 sty 2020

Do góry
A dzis ostatni dzień ferii w łodzkim.
A te u nas ostatnimi laty zawsze nad oceanem
W czerwcu byliśmy z M na Cabo Verde, bardzo nam się podobało i postanowiliśmy zabrac tam dzieci Cudni są tam ludzie, cudne plaże, dobre kokosy na plaży, ciepła woda w oceanie i duuużo słońca
Malutki pod lasem 21:41, 26 sty 2020

Do góry
Trochę ostatnio byłam w rozjazdach, zawsze marzyło mi się pojechac w góry w okolicy świąt. Tak żeby był śnieg, sanie, góralskie kolędy, klimat... Nie mieliśmy często możliwości, bo mój M nie ma urlopu, a w tym roku Wigilia wypadła we wtorek, poniedziałek był już wolny, w sobotę wyruszyliśmy, załamani... nawet w Tatrach była wiosna...

Na szczęście dzień przed Wgilią zaczęło sypać już w nocy i tak padało przez cały dzień, moje dzieci zachwycone, poszliśmy do schroniska w Starej Roztoce, Jasio lepił przed nim bałwana, w środku stała przepiękna choinka, grzaniec był pyszny, pięknie było, no...
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:16, 26 sty 2020

Do góry
Zimy nie widać

Pierwszy niewielki kwiat ciemiernika
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:51, 26 sty 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

prosa cudne

Fantastyczne foty u nas ogród cały w srebrze
Tu narazie jest ściernisko... 20:27, 26 sty 2020

Do góry
I pączki na tawlinie.
Tu narazie jest ściernisko... 20:27, 26 sty 2020

Do góry
Są już pierwsze bazie.
Tu narazie jest ściernisko... 20:26, 26 sty 2020

Do góry
A poza tym to zakwitł pierwszy krokus i bratek.

Ciemierniki też pomału się rozkręcają.
Tu narazie jest ściernisko... 20:24, 26 sty 2020

Do góry
Zabrałam też donicę z bukszpanem i ozdobami z metaloplastyki i szkła. Nie uwierzycie ale te ozdoby mają jakieś 30 lat. Sąsiadka przywiozła je z targów ogrodniczych z Hanoweru, kiedy u nas nawet nikt o czymś takim nie słyszał.
Na Francuskiej 20:23, 26 sty 2020

Do góry
Madziu, wszystko obejrzałam w jeden dzień. Faktycznie kilka lat nieustannej pracy przyniosło mega efekty ... Cudowny ogród.
Mam w gruncie 3 hortensje, rzadko kwitną i postanowiłam tak jak Ty przenieść je do donic i zabierać do garażu.
Ja mam malusią działkę ROD i działam weekendowo. Dopóki są plany jest power ...
Będę podglądać jeśli pozwolisz, też lubię bylinki róże i hortensje.
Ania
Tu narazie jest ściernisko... 20:21, 26 sty 2020

Do góry
Pozabierałam też wszystkie naszczepione bukszpany i cisy. Razem jakieś 30 sztuk. Jeszcze nie wiem gdzie i jak je posadzę.
Tu narazie jest ściernisko... 20:19, 26 sty 2020

Do góry
Wykopałam wszystkie bukszpany jakie dałam radę. Nie są możne za piękne bo sąsiadka już nie miała zdrowia i siły się nimi zajmować i ładnie przycinać ale zobaczymy. Może je wyprowadzę "na ludzi". Capnełam też hortensję.
Oczywiście koty były najbardziej zainteresowane.
Tu narazie jest ściernisko... 20:16, 26 sty 2020

Do góry
Dzisiaj miałam niespodziewaną robotę. Otóż rozmawiałam z synem sąsiadki, który zamierza rozpocząć budowę w miejscu ogrodu. Powiedział że jak coś chcę z ogrodu to mam sobie brać. Wprawdzie marna to pora na przesadzanie ale może cokolwiek uda się uratować. Na przesadzenie wielkich rododendronów czy drzew nie ma szans ale o te mniejsze postanowiłam powalczyć. Przesadziłam je w najbardziej osłonięte miejsce jakie mam, dostały dużo wody, jest ciepło więc może się uda.
Oto hibiskus i trzmielina pospolita.
Tu narazie jest ściernisko... 20:10, 26 sty 2020

Do góry
Witajcie Kochani, u mnie początek roku smutny bo zmarła moja sąsiadka. Wprawdzie miała już 84 lata ale to i tak za szybko. Odkąd pamiętam zawsze była blisko, bardzo się przyjaźniła z moją mamą. Po śmierci mamy trochę mi ją jakby zastępowała. Z wykształcenia muzyk a ogrodnik z zamiłowania. Pamiętam jak przywoziła sobie z Niemiec cebulki i nasiona kwiatów, których nikt wcześniej na oczy nie widział. Osoba niesamowicie barwna i ciekawa świata.
Na zawsze pozostanie w moim sercu.

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:00, 26 sty 2020

Do góry
Największa radością ostatnio są dla mnie ptaki i wiewiórki . W ogrodzie jest wielki ruch...Nie mam możliwości, żeby zrobić zdjęcia, ale dzieje się dużo...
Trafiłam na zdolnego polskiego producenta i ptakom kupiłam pałac...a co niech mają

Zauważyłam, że ptaki korzystają z karmników, ale w dużej mierze buszują po ogrodzie wyjadając naturalne smakołyki
PS. Może ktoś wie jak wywabić te białe nacieki na drzewku ? Są od ubiegłego roku, gdy robiłam cięcie
Małe drzewko lub krzew za domem 19:52, 26 sty 2020

Do góry
Witam, chciałbym prosić o pomoc w doborze małego drzewka lub krzewu które planuję posadzić za domem.

Jest tam taki mały prostokąt o wymiarach 3x2 metry. i kompletnie nie wiem co tam posadzić. Chciałbym jakiś pojedyńczy okaz, cos co nie urośnie za wysoko.
na zdjęciu wstawiłem klona dla przykładu.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 19:39, 26 sty 2020

Do góry
Nie mogę przyzwyczaić się do tego, że za siatką nie mam już lasu. Nie przychodzą sarenki, nie przylatują bażanty...

Wiklinę obsadzę bluszczem, po siatce nie chciał się piąć...
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 19:34, 26 sty 2020

Do góry
Mam takie dwa Clementisy, które chciałbym dosadzić z różami

Myślałam o Super Excelsie ? na zasadzie przeciwwagi, drobniejsze kwiaty z większymi powojnika?
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 19:30, 26 sty 2020

Do góry
Jeszcze 53 dni do wiosny...Na początku tego 2020 roku wiele zmian. Okazało się na przykład, że dostałam natchnienia i nabyłam miejsce odpowiednie dla Królowej..

Teraz trwają poszukiwania Królowej mam nadzieję, że mi pomożecie Chciałabym osiągnąć taki efekt:

(zdjęcie z Internetu)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies