Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 13:22, 23 paź 2019

Do góry
Jesieeen

Ogrodowe kreacje 13:20, 23 paź 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Na szczęcie jałowce mniej wymagające są i nie trzeba im gliny kopać więc tylko malutki dołeczek trochę kompostu i jałowiec "Blue Star" siedzi:

Jutro kopię doły pod cyprysiki groszkowe Sungold:

a tutaj widać tego mikrusiego cyprysika żółtego:

Sporo tych różnych roślin sadzisz.
Fajnie.
Ja też trochę posadziłam. Dobry czas,tylko zero deszczu.
Bawarka 13:19, 23 paź 2019

Do góry

Zakręcony ogród 13:18, 23 paź 2019

Do góry
effka napisał(a)

Ciekawa jestem tarasu eMusiowego, to chociaż to pokaż! No pochwal się

Ciesze się, że mój busz Ci się posoba, tez go lubię i ciągle zagęszczam

Buziaki ślę i pisz częściej

Jedyne zdjęcia jakie mam w tym roku. Nie wiem jak się emotka wstydu robi . Tarasik Emusiowy

A ogród w ogóle nie obfocony w tym roku Z jednej strony to dobrze ,że tetrisa nie było bo roślinki mogły nabrać masy choć troszkę
Jak tylko wszystkie liście wyzbieram to zrobię rekonesans
I obiecuję wrócić do Was , tym bardziej ,że nowe plany i chęci na kolejne rabaty mam

Buziaki ogromniaki jak to mówi moja mama
Ogrodowe kreacje 13:17, 23 paź 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
"Hmmmm jednak tak leżąc Cię nie widzę, pójdę pod orzech to wtedy będę miał lepszy widok" :

Fajny ładny ten twój kotek.
Moja też teraz lubi wylegiwanie się w sloneczku.
Bawarka 13:16, 23 paź 2019

Do góry
Bawarka 13:13, 23 paź 2019

Do góry

Bawarka 13:10, 23 paź 2019

Do góry
I jeszcze...Chorowitka roza LO obcieta bardzo mocno teraz pieknie i zdrowo kwitnie

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:09, 23 paź 2019

Do góry
i takie dekoracje jesienne popełnione, koszyk oczywiście gazetowy, a dynie betonowe, nie takie ładne jak Polinki ale cieszą

W ogródku emerytki 13:09, 23 paź 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Wysiana w maju cynia raczyła zakwitnąć

Tak wyglądają teraz ciemierniki cuchnące, w tym roku wcześniej zaczęły kwitnąć

O i u mnie takie coś wypuścił ciemiernik.
Czyli będzie kwitl niedługo ?
Chryzantemo zaszalalas. Wszystkie bardzo ładnie.
Ciekawa jestem jak będzie z ich zimowaniem ?
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:07, 23 paź 2019

Do góry

a to mój kolejny rozmnażalnik, traw mam już chyba na całą działkę

Od nowa ... na przekór wszystkim 13:04, 23 paź 2019

Do góry
wstawię jeszcze kilka fotek z ostatniego czasu, tu jeszcze z trzcinnikiem po raz ostatni

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:57, 23 paź 2019

Do góry

tak było rano a tak jest teraz

Od nowa ... na przekór wszystkim 12:56, 23 paź 2019

Do góry
tak mniej więcej to wygląda

mam jeszcze dwie świdośliwy do przesadzenia i tak się zastanawiam czy w takim układzie będzie dobrze
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:44, 23 paź 2019

Do góry
trzy sztuki posadziłam zgodnie z planem

za trzcinnikami posadzony szpaler choin kanadyjskich, tu mam wątpliwości czy to dobre miejsce dla nich. Jak nie wykarczują tych krzaków za siatką to po kilku latach znowu będzie plątanina korzeni tylko.
słabo widać te brzózki, listki już zgubiły.

powstała też nowa rabata, jedna świdośliwa przeniesiona i bukszpany przesadzone

muszę chyba ten żywopłot z cisa poprawić, jakiś taki ażurowy wyszedł.

Rabata ma 5x5 więc jest dość duża.
Wsadziłam czosnki i jarzmianki bordowe, ale chyba z nimi to średni pomysł( musiałam je w końcu gdzieś wsadzić, najwyżej zadołuję gdzie indziej) Jako wypełnienie trawy oczywiście, tylko nie wiem na co się zdecydować, sesleria jesienna, sporobolus, trzcinnik cheju-do, hakone, molinia varigata ?
po całości jedną czy jakoś je pomieszać, sama nie wiem słońce do 14-15, później lekki cień
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:42, 23 paź 2019

Do góry
W ramach odpoczynku od kopania wyskoczyłam do szkółki i kupiłam ponownie brzozy, udało mi się też dorwać derenia milky way

no ale żeby nie było tak pięknie, to oczywiście zanim zdecydowałam się gdzie te brzozy maja rosnąć, mój pies zdążył mi jedną zjeść, myślałam że zawału dostanę jak zobaczyłam, poszła na koniec działki, może coś z niej będzie. Konieczna była ponowna podróż do szkółki miała być tylko brzoza a wzięłam jeszcze ostatnie 8 sztuk choiny kanadyjskiej, musiałam sobie jakoś tą stratę brzozy wynagrodzić tak wygląda bidulka, ciekawe czy coś z niej będzie.

nie wiem dlaczego pcham się ciągle w te brzozy, no coś nie chcą u mnie być, to już trzecie podejście. Mam jedną która była ładna a teraz zauważyłam, że od czuba znowu usycha.

tak więc ryzykuję z brzozami po raz ostatni

Jeżówkowe-Love 12:36, 23 paź 2019

Do góry
Przedstawiam ..Mój wymarzony Grujecznik japoński (to ten długi badyl,ze złamanym czubkiem) i Glediczja trójcierniowa Sunburst trochę szkoda,bo połowa liści glediczji w kartonie ...ale i tak bardzooo mi się podobają będą z nich jeszcze kiedyś..piękne drzewka
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:35, 23 paź 2019

Do góry
no tak, w ostatnim poście z 26 września napisałam "jutro wpadnę ...." prawie miesiąc mi to zajęło podczytywałam Was czasami oczywiście ale nie mogłam się zebrać i u siebie trochę pobyć

więc tak, aktualnie pracuję nadal przy granicach mojej działki, do zimy muszę jeszcze jakieś 10 metrów przekopać, przewaliłam już pewnie z 50 Na przyszły rok zostanie tylko z jednej strony, przy planowanym warzywniku.
Łatwo nie jest, sąsiadująca działka zarośnięta drzewami i te korzenie do mnie aż przechodzą.

ciężko idzie, ale już bliżej jak dalej

na samym końcu działki posadziłam szpaler trzcinnika KF, nie wiem czy zostanie tam na stałe, miałam sadzić cisy ale sąsiad blisko posadził tuje i stwierdziłam, że na razie będą trawy. Oczywiście trzeba było wszystko przekopać, oczyścić, nawieźć obornika, no ale już po

Bawarka 12:32, 23 paź 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)

Cześć, Kasiu, zajrzałam przypadkiem i mnie "kupiłaś" . Masz piękną jesień - też ją uwielbiam nad życie.
Krokus jesienny / colchicum / zimowit - są bardzo trujące, zawierają alkaloid kolchicynę - rękawiczki i ostrożnie z dziećmi i zwierzętami.
Pozdrawiam

Ziemowit...Oczywiscie Gdzies mi ta nazwa uciekla, nie moglam sobie jej przypomniec, dziekuje slicznie Kiedys czytalam ze sa trujace, mialam sobie kupic i...zapomnialam. Same przywedrowaly do mojego ogrodu Wczoraj szukalam ich w sprzedazy, wszedzie tam gdzie zagladalam, byly wyprzedane...Jest ich kilka odmian, piekne sa:9
Jesien? Taaaak...
Jeżówkowe-Love 12:29, 23 paź 2019

Do góry
A ja dzisiaj od rana czekałam na kuriera w poniedziałek zamówiłam a dzisiaj już mam
Taaa Dammmm

zdziwił mnie rozmiar pudła ..bo zamówiłam roślinki za grosze i myślałam ,że przyjdą 20cm patyki a tu miła niespodzianka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies