Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Anulajda w raju 10:45, 27 cze 2018

Do góry
anulajda napisał(a)

Przy takiej ścianie to nie najlepsze jest miejsce dla róż, zależy też jeszcze jak blisko.
Taką No.1 trudno polecić bo każda ma jakąś wadę choćby nawet brak zapachu czy to że późno startuje czy brzydko przekwitają kwiaty lub nawet to że drugie kwitnienie nie jest takie jak pierwsze.

Tak też obstawiałam ze to nie bardzo miejsce dla tych pięknotek, od ściany miałyby ok 1,2m...

Cóż będę wzdychać do Twoich, a jest do czego
Ogród Mirelli 10:41, 27 cze 2018

Do góry
Jeżówki obłędne masz....

Co do kibicowania... to żaden wielki kibic ze mnie (z eMa na szczęście też ) ale wypadało popatrzeć... no i jednym słowem żenada... szkoda mi tylko Lewego, na którym powieszono wszystkie psy, ale cóż on miał począć skoro bramkarzowi więcej podawano piłkę niż jemu...
Nowocześnie z różAnką :D 10:36, 27 cze 2018

Do góry
Ale zazdraszczam Ci tych mebelków eM mój na jesień zdeklarował się, że będzie także robił, zima minęła, wiosna zawitała i czasowy nie bardzo to się skubany wywinął trzeba było gotowce kupować
Na zielonej... trawce :) 10:32, 27 cze 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Angelika no jasne ze cyknij fotunie hortensji jestem ciekawa jej przyrostu juz wiem ze bedzie obledna

Kilka dni jeszcze potrzebuje aby całe rozkwitnąć Córcia to dobra miarka, także będzie z modeleczką foto
Na zielonej... trawce :) 10:28, 27 cze 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

No to ja sadziłam co metr,wydawało mi się dużo a teraz zgłupiałam . Może cięciem da się je utrzymać w ryzach,czy nie?

Da się, pewnie że tak Moje mają już 8 lat jak dobrze liczę więc jeszcze troszkę czasu masz
Na zielonej... trawce :) 10:27, 27 cze 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Angelika, dziękuję za cudny spacer po twoim ogrodzie. Oczy nacieszylam. Wielkość twoich kul to niespodzianka. Modelka śliczna
Piękny masz ogród.

Iwonko cieszę się, że spacer był udany oczywiście zapraszam na kolejne

Dziękuję
Na zielonej... trawce :) 10:26, 27 cze 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Angelika masz fajne rhe Beatles. Ktoś gdzieś pisał, że są dwa rodzaje tej trawy tzn.taka jak Twoja czyli rosnąca w zgrabne czuprynki i taka jak moja wredna byle jaka bez zgrabnych kęp

Wrzosy szalone, będzie pięknie jesienią, a Annabelle masz jak dla mnie najładniejsze na forum

Żurawki widzę dobrze u Ciebie rosną i chyba jesteś z nich zadowolona?

Mirella a próbowałaś sadzić Beatlesy w donicach? Kiedyś dziewczyny pisały, że przez taki zabieg nie rozłażą się na boki, bo donica jest skutecznym ogranicznikiem

Wrzosy faktycznie są cudne, dam im jeszcze papu i czekam na spektakl sierpniowy

Anabellki dziękują i ja także

Na zielonej... trawce :) 10:23, 27 cze 2018

Do góry
I ja je lubię, ale jednak cisowe i cyprysowe są przed nimi... daniki niby nie do zdarcia, ale mam przykład u siebie na rabacie południowej przy bryle domu (tu gdzie są 3 stożki z cisa) są tu wszystkie trzy rodzaje kulek i właśnie daniki radzą sobie najgorzej przez ciepło jakie oddaje ściana domu męczą się, a pozostałe są tym gorącem niewzruszone (zwłaszcza cyprysowe)

Natomiast co do porównania cenowego to u mnie cisowe i daniki (biorąc pod uwagę tą samą wielkość) wypadają dość podobnie... ale mam dobre źródełko, wiem, że w innych częściach Polski są albo niedostępne ale w kosmicznych cenach

ps. Buksy też uwielbiam i nawet przymykam oko na ich chorowitość
Ogród z wilkiem zamkn. 07:25, 27 cze 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Śliczne nasadzenia w okół placyku... podoba mi się!

dziękuję mi też się podoba

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajne spotkanie mieliście
U ciebie też szał jeżówkowy się zaczyna, ślicznie

jeżówki uwielbiam za to róże coś mnie nie lubią -marne -plamiste .....ech ....na razie im szanse daję ,ale jak się nie wezmą w garść ,to przesadzę w niewidoczne miejsce

la_estrellita napisał(a)

Chętnie, dziękuję za zaproszenie ale trochę daleko mam... .

trochę daleko ......ale może kiedyś

Iwonka napisał(a)

Jeżowki obłędne!!! Kocham ten kolor. Na mecz wpadłam w połowie, wyluzowana na maksa po wizycie u Kasi w Ogrodzie złudzeń i niespodzianek. Po raz pierwszy pogoda nie popisała się, ale z drugiej strony ogród Kasi w deszczu wygląda jeszcze bardziej tajemniczo i klimatycznie.

Nadrabiam ogrodowiskowe zległości Nie patrz na godzinę, wstawanie po 3 rano to chyba jeden z objawów starości, aż się zaczynam martwić

AngelikaX dziekuję z pocieszenie Na razie tylko kilka siwych, może nie jest ze mną aż tak źle

jaka starość toż to przecież najlepszy czas
figurę i włosy masz jak modelka

jeżówki dziękują wraz ze mną
Anulajda w raju 22:01, 26 cze 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Ach te Twóje róże
Gdybyś miała polecić taką No.1 to jaka by to była...?

Szukam miejsca dla nich u siebie, jedyne wolne to na "trójkątnych" rabatach przy tarasie... pytanie tylko czy przy bryle domu (gdzie słońce mocno operuje i ściana oddaje ciepło) nie będą zbyt krótkotrwałe? Jak myślisz Aniu?

Przy takiej ścianie to nie najlepsze jest miejsce dla róż, zależy też jeszcze jak blisko.
Taką No.1 trudno polecić bo każda ma jakąś wadę choćby nawet brak zapachu czy to że późno startuje czy brzydko przekwitają kwiaty lub nawet to że drugie kwitnienie nie jest takie jak pierwsze.

Na zielonej... trawce :) 21:18, 26 cze 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Asiu moje daniki mają po cięciu ok 70cm średnicy, sadzone co ok 1m - 1,20. Cięłam, bo zaczynały być na styk... i napisze Ci jeszcze, że one i tak przesadzane były, bo wcześniej rosły na innej rabacie ( w sumie było 16sztuk) - na niej zostawiłam 6 sztuk resztę poszło na rabatę z lampami i tu też ciasno już mają

Dziękuję za pochwały

No to ja sadziłam co metr,wydawało mi się dużo a teraz zgłupiałam . Może cięciem da się je utrzymać w ryzach,czy nie?
Anulajda w raju 20:46, 26 cze 2018

Do góry
Ach te Twóje róże
Gdybyś miała polecić taką No.1 to jaka by to była...?

Szukam miejsca dla nich u siebie, jedyne wolne to na "trójkątnych" rabatach przy tarasie... pytanie tylko czy przy bryle domu (gdzie słońce mocno operuje i ściana oddaje ciepło) nie będą zbyt krótkotrwałe? Jak myślisz Aniu?
Na zielonej... trawce :) 20:40, 26 cze 2018

Do góry
basia3 napisał(a)

u mnie też a to koniec czerwca dopiero

Prawda? Dopiero powinna zaczynać
Na zielonej... trawce :) 20:38, 26 cze 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)
W tak perfekcyjnie przystrzyżonym ogrodzie chwastów nie widać, kanciki są...jednym słowem ..żyleta
A kulkowisko zazdrość moją wzbudza

Wychodzi na to że rośliny skutecznie odwracają uwagę od nich

Dzięki
Na zielonej... trawce :) 20:37, 26 cze 2018

Do góry
Gintura napisał(a)
No po prostu jak zwykle "piknie psze" Pani

Merci psze Pani
Na zielonej... trawce :) 20:36, 26 cze 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Angel ile mają Twoje Daniki szerokości i co ile masz je posadzone? Kurcze nie wiem czy swoich nie posadziłam zbyt blisko siebie. Ogród żyleta,brak słów więc nic już nie powiem

Asiu moje daniki mają po cięciu ok 70cm średnicy, sadzone co ok 1m - 1,20. Cięłam, bo zaczynały być na styk... i napisze Ci jeszcze, że one i tak przesadzane były, bo wcześniej rosły na innej rabacie ( w sumie było 16sztuk) - na niej zostawiłam 6 sztuk resztę poszło na rabatę z lampami i tu też ciasno już mają

Dziękuję za pochwały
Na zielonej... trawce :) 20:31, 26 cze 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
Piękny i dojrzały ogród. Olbrzymie kule. Na frontowej to masz daniki, tak? Chyba też wystrzygłaś bo piękne okrąglutkie.

Tak na froncie daniki - zgadza się po fryzjerze są

Merci
Na zielonej... trawce :) 20:30, 26 cze 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Omdlałam... cudnie!

Z solami trzeźwiącymi nie zdążyłam chyba...

Dzięki
Na zielonej... trawce :) 20:29, 26 cze 2018

Do góry
leon60 napisał(a)
mucha nie siada tak odpicowane

Na zielonej... trawce :) 20:29, 26 cze 2018

Do góry
Zana napisał(a)
No właśnie, mucha nie siada. Kocham po prostu te Twoje kule, a już szczególną miłością te cisowe. Myślałam, że one mniejsze są, dopiero zdjęcie z tą słodką modelką pokazuje, że one wypaśne kuliska są. Modelka cudeńko.

Cisowe są dla mnie też naj Uwielbiam je! Potem cyprysowe - te pięknie pachną przy cięciu

Hhihihi porosły olbrzymki

Dzięki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies