Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Makao_J 09:14, 27 cze 2018

To jednak po tylu obserwacjach stwierdzam że daniki wolę najbardziej - jeśli chodzi o kule iglaste. Cisowe za drogie dla mnie a buksy chorują. U nas buksami był obsadzony park. Każda rabata miała obwówdkę. W tym roku wszystkie wywalają ze względu na ich chorobliwość. Kilkatysięcy krzaczków.
AngelikaX 10:23, 27 cze 2018

I ja je lubię, ale jednak cisowe i cyprysowe są przed nimi... daniki niby nie do zdarcia, ale mam przykład u siebie na rabacie południowej przy bryle domu (tu gdzie są 3 stożki z cisa) są tu wszystkie trzy rodzaje kulek i właśnie daniki radzą sobie najgorzej przez ciepło jakie oddaje ściana domu męczą się, a pozostałe są tym gorącem niewzruszone (zwłaszcza cyprysowe)

Natomiast co do porównania cenowego to u mnie cisowe i daniki (biorąc pod uwagę tą samą wielkość) wypadają dość podobnie... ale mam dobre źródełko, wiem, że w innych częściach Polski są albo niedostępne ale w kosmicznych cenach

ps. Buksy też uwielbiam i nawet przymykam oko na ich chorowitość
AngelikaX 10:26, 27 cze 2018

MirellaB napisał(a)
Angelika masz fajne rhe Beatles. Ktoś gdzieś pisał, że są dwa rodzaje tej trawy tzn.taka jak Twoja czyli rosnąca w zgrabne czuprynki i taka jak moja wredna byle jaka bez zgrabnych kęp

Wrzosy szalone, będzie pięknie jesienią, a Annabelle masz jak dla mnie najładniejsze na forum

Żurawki widzę dobrze u Ciebie rosną i chyba jesteś z nich zadowolona?

Mirella a próbowałaś sadzić Beatlesy w donicach? Kiedyś dziewczyny pisały, że przez taki zabieg nie rozłażą się na boki, bo donica jest skutecznym ogranicznikiem

Wrzosy faktycznie są cudne, dam im jeszcze papu i czekam na spektakl sierpniowy

Anabellki dziękują i ja także

AngelikaX 10:27, 27 cze 2018

Iwk4 napisał(a)
Angelika, dziękuję za cudny spacer po twoim ogrodzie. Oczy nacieszylam. Wielkość twoich kul to niespodzianka. Modelka śliczna
Piękny masz ogród.

Iwonko cieszę się, że spacer był udany oczywiście zapraszam na kolejne

Dziękuję
AngelikaX 10:28, 27 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)

No to ja sadziłam co metr,wydawało mi się dużo a teraz zgłupiałam . Może cięciem da się je utrzymać w ryzach,czy nie?

Da się, pewnie że tak Moje mają już 8 lat jak dobrze liczę więc jeszcze troszkę czasu masz
AngelikaX 10:32, 27 cze 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Angelika no jasne ze cyknij fotunie hortensji jestem ciekawa jej przyrostu juz wiem ze bedzie obledna

Kilka dni jeszcze potrzebuje aby całe rozkwitnąć Córcia to dobra miarka, także będzie z modeleczką foto
Johanka77 11:19, 01 lip 2018

AngelikaX napisał(a)

Andżela, co ile masz posadzone Doorenboosy ? Zabieram się właśnie i zastanawiam się, czy 2 m to nie za mało...
estre 13:58, 01 lip 2018

Niesamowity ogród, a kule cisowe obłędne!
Chyba powymieniam buksy na cisy
KLAUDIA 16:23, 01 lip 2018

WitaM. Wysłałem Ci Angelo pytanko.dziękuję
kasja83 07:38, 03 lip 2018

Patrząc na twoje wrzosowisko, aż się boję co to będzie jesienią-zapowiedź baaaaardzo obiecująca!