Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

"W kolorze blue" 22:19, 03 kwi 2016

Do góry
Gośka - choć rok temu mnie zachwycały, dzisiaj denerwują. Mowa o ice dance. One muszą rosnąć w miejscu, w którym służą jako zadarniacz. Rozlazły mi się rozłogami i nie wyglądają dobrze, bo miały trzymać się linii, a postanowiły wędrować. Zatem - lojalnie uprzedzam, /bo dostałaś je/, zadbaj, by rosły tak, żeby rozłogi Cię nie denerwowały, albo po prostu wyrzuć

A tak w ogóle... co tam..?
Ogród z pergolą 20:05, 03 kwi 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Na razie zapędów na zakupy nie mam, bo czekam na te co zamówiłam i opłaciłam zimą. I jak teraz myślę to był bardzo dobry pomysł. Wiosną to jeszcze opryski, nawozy, kompost, ziemia pod nasadzenia ... chociaż koszty rozłożone w czasie
Chcę tulipanowca, a potem jeszcze trawy pod hortki - ice dance, lub seslerię heufleriana a może coś jeszcze wpadnie mi w oczy

tak to ta szkółka
dokładnie, jak ja bym zimą wiedziała co chce na 100% to tez bym tak zamawiała. przynajmniej tyle ogrodowo się dzieje zimą
ice dance mam zamiar sama z sadzonki od Krysi namnożyć a na seslerię też będę polowała
czyli do 22 zrobię rekonesans w tych szkółkach w okolicy a potem w Rogowie się zobaczy co warto kupić
Ogród z pergolą 19:58, 03 kwi 2016

Do góry
Na razie zapędów na zakupy nie mam, bo czekam na te co zamówiłam i opłaciłam zimą. I jak teraz myślę to był bardzo dobry pomysł. Wiosną to jeszcze opryski, nawozy, kompost, ziemia pod nasadzenia ... chociaż koszty rozłożone w czasie
Chcę tulipanowca, a potem jeszcze trawy pod hortki - ice dance, lub seslerię heufleriana a może coś jeszcze wpadnie mi w oczy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:11, 03 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ale masz cięcia! Poduchy wrzosów pięknie wyglądają

Moja gwiaździsta opóżniona wględem Twojej o kilka dni

Dbam o te poduchy co roku, ale Ty też masz sporo do ciachania
Ice Dance też przycięte

Nie chce się wierzyć, że Wrocław ma coś opóźnione

Wersja mini mini 08:49, 03 kwi 2016

Do góry
Justynka czy zerknęłabyś dla mnie na rośliny u Stefana- potrzebuję ice dance i derenie Elegantissima lub Sibirica; mam do niego kawałek a nie chcę niepotrzebnie jechać, plizzz
Czasem słońce czasem deszcz 08:39, 03 kwi 2016

Do góry
stychaz napisał(a)
Jak tam zdrówko? Podziałałaś ogrodowo?

zdrówko jeszcze szwankuje dlatego czasu na ogród nie było
ale godzinkę znalazłam zaczęłam wysadzać rośliny z placyku na trampolinę- przesadziłam 2 kule z bukszpanu na front- tam gdzie mi w tamtym roku Toszka radziła, wywaliłam z frontu żurawki, a posadziłam ice dance, przesadziłam tulipany- pewnie nic z nich nie będzie, nawiozłam cebulowe a emuś zrobił oprysk promanalem
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:16, 02 kwi 2016

Do góry
Myślę, że patrząc na beatlesy czujesz to, co ja, kiedy widzę moje ice dance... Rozłogom mówię NIE

Różami mnie zaintrygowałaś. Mocne cięcie... choć niby nie tnie się na bardzo pnących...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:14, 01 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Śliczne brzozy. Czekam na wkopanie
Teraz variegata u mnie kwitną, ale ice dance trzeba dopytac czy nie kwitną również?
tak patrze na nierEzmokno i sie ciesze ze takie wysokie wystaja ponad szmaragdy a tu nagle olsnienie ze ta donica taka wysoka....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:28, 01 kwi 2016

Do góry
Śliczne brzozy. Czekam na wkopanie
Teraz variegata u mnie kwitną, ale ice dance trzeba dopytac czy nie kwitną również?
Czasem słońce czasem deszcz 21:49, 31 mar 2016

Do góry
Ku pamięci i dla potomności stan ogrodu na dzień dzisiejszy:
- wertykulacja zaliczona
- dolomit sypnięty
- chwasty na rabatach zebrane- przynajmniej z grubsza
- zrobiony przegląd żurawek- znikną z jednej rabaty- nie ma co ratować, będzie miejsce na trawy, na razie stanęło na ice dance

Do zrobienia na szybko
- aeracja i wałowanie trawnika
- nawóz na trawnik i cebule
- zrobić plac pod trampolinę- wysadzić klona i znaleźć mu miejsce, przesadzić kule bukszpanowe na wybrane już miejsce, tawuły wsadzić w donice i niech czekają, rozebrać piaskownicę
- zrobić warzywnik- poganiać ema
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:47, 31 mar 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Front robót i prace jakie muszę jeszcze wykonać:
1)posadzić kwiaty na tarasie i do donic,
2) zgrabić i wyzbierać liście,
3) zgrabić i wyzbierać igły sosnowe,
4) wygrabić trawnik,
5) wykonać opryski promanalem to co jeszcze w pąkach i po pniach,
mospilanem cały ogród,
6) wykonać opryski miedzianem cały ogród,
7) usunąć połamane po zimie gałęzie drzew z rabat,
8) przyciąć róże,
9) przyciąć wrzosy,
10)przyciąć turzyce Ice Dance,
11)cięcie żywopłotów: cisowy, brabantowy, berberysowy,
12) przesadzić dwa świerki,
13)wysiać warzywa,
14)wysiać kwiatki,
15)wykonać kanciki,
16)przekopać, oczyścić, rozplantować i wyrównać poletko pod przyszły
warzywnik i ziołownik,
17)zamówić deski na skrzynki, folię kubełkową,takera, sadolin,
agrowłókninę, ekoboardy, żwirek, ziemię kompostową i wykonawcę....i
jest wielki znak zapytania, kto nim zostanie?
To jest niewielka cześć z tych prac, które chciałabym zrealizować w jak najkrótszym czasie

Kopniaka poproszę

Oj oj
spora ta lista, ale po kawałku i poleci; fajna skrzynka z sówką
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:46, 31 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Gosia nie znam tej trawy.
Napisz proszę czy ona jest zimozielona czy tak wcześnie startuje?
Te kwiatostany są czarne?
Co z nią dalej tzn. przez cały czas aż do jesieni tak wygląda?
Jakie rozmiary osiąga?

Szukam trawy wcześnie startującej bądź zimozielonej - większej od Carex Ice Dance, ale mniejszej od Rozplenicy Hameln. Czy ta Sesleria spełnia te wymogi?

tu jest opis http://trawki.pl/?150,sesleria-heufleriana&PHPSESSID=bbbaa738a4619e6f13c2f0b077bcbc6c ona tam kiespko wygląda w rzeczyewistości jest przepiekna

dziś kwatostany przekwitaja i wygląda jak rpzekwitnięta bazia
Ogródek Iwony II 18:01, 30 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś dokończyłam moją rabatkę z wrzosami.
Moje dwuletnie sadzonki bukszpanu mają ładny system korzeniowy:

Zrobiłam z nich obwódkę, potem pozyskałam sadzonki ID - podzieliłam jedną trawkę, przycięłam listki. Pod wrzosy dosypałam kwaśnej ziemi przeznaczonej pod rododendrony i wrzosy.
Posadziłam wszystko, jak planowałam, przycięłam wrzosy i Irgę. Na koniec zagrabiłam, podlałam i zaczął padać deszcz
Tak wyszło:

]

Fajnie Ci wyszło. Ja też przesadzałam ice dance ale nie przycięłam i jakoś kiepsko wyglądają. Powinnam pewnie przyciąć. Też skończyłam moją rabatę z kulkami bukszpanowymi.
Asi ogródek pod świerkami 17:53, 30 mar 2016

Do góry
A oto moja przerobiona kulkowa rabata. Pomiędzy bukszpanem Hakonechloa

A w narożniku Ice Dance. Na całości wetknięte cebule zawilców japońskich .

Ice dance słabo wygląda po podzieleniu i przesadzeniu. Nie wiem czy nie ostrzyc jej. Hakone też już powinnam ściąć?

Odcienie zieleni 10:10, 30 mar 2016

Do góry
magdaw napisał(a)
jaki u Ciebie porządek! A ja tylko przesadzam jak wariatka i nawet mój mąż powiedział .. że wygląda coraz gorzej... wszystko rozgrzebane
ps czy puściły juz u ciebie trawy bo u mnie nic i trochę się martwię?

z projektem będziesz miała pięknie, po burzy przychodzi słońce.
Miskanty nic , bo chyba za wczesnie, ale ice dance i TB - tak, stipy też,ale je przesadziłam i niewiem czy coś z nich bedzie.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:29, 30 mar 2016

Do góry

Front robót i prace jakie muszę jeszcze wykonać:
1)posadzić kwiaty na tarasie i do donic,
2) zgrabić i wyzbierać liście,
3) zgrabić i wyzbierać igły sosnowe,
4) wygrabić trawnik,
5) wykonać opryski promanalem to co jeszcze w pąkach i po pniach,
mospilanem cały ogród,
6) wykonać opryski miedzianem cały ogród,
7) usunąć połamane po zimie gałęzie drzew z rabat,
8) przyciąć róże,
9) przyciąć wrzosy,
10)przyciąć turzyce Ice Dance,
11)cięcie żywopłotów: cisowy, brabantowy, berberysowy,
12) przesadzić dwa świerki,
13)wysiać warzywa,
14)wysiać kwiatki,
15)wykonać kanciki,
16)przekopać, oczyścić, rozplantować i wyrównać poletko pod przyszły
warzywnik i ziołownik,
17)zamówić deski na skrzynki, folię kubełkową,takera, sadolin,
agrowłókninę, ekoboardy, żwirek, ziemię kompostową i wykonawcę....i
jest wielki znak zapytania, kto nim zostanie?
To jest niewielka cześć z tych prac, które chciałabym zrealizować w jak najkrótszym czasie

Kopniaka poproszę
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:22, 29 mar 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
a u mnie deszcz buuu
u mnie jeszcze nie pada ale chyba będzie

aaa ścięłam Ice dance, pierwszy raz w życiu zobaczymy co z tego bedzie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:10, 28 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Mirelko- to zdięcie z dzisiaj

Gosia nie znam tej trawy.
Napisz proszę czy ona jest zimozielona czy tak wcześnie startuje?
Te kwiatostany są czarne?
Co z nią dalej tzn. przez cały czas aż do jesieni tak wygląda?
Jakie rozmiary osiąga?

Szukam trawy wcześnie startującej bądź zimozielonej - większej od Carex Ice Dance, ale mniejszej od Rozplenicy Hameln. Czy ta Sesleria spełnia te wymogi?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:14, 28 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
no pewnie tak jak w projekcie, zielone kolumnowe. tylko projektantka zaproponowala Ci drzewa które sa zielone a dodatkowo kwitną wiosną i pieknie sie przebarwiają jesienią. rozumiem że chcesz bardziej monochromatycznie?
nie robilabym tego samego na rabacie z głazem i na tej co teraz sa zurawki.
moze z glazem buksy, ice dance i sesleria a tutaj tylko sesleria?
ale Kasia myslę żebys narazie skupiła sie na drzewach, trawki kupisz w maju i tez bedzie ok a drzewo dobrze by było sadzić teraz na wiosnę.
no chyba ze wogole wszystko na spokojnie na jesień
jesteś w kontakcie z tą projektantka czy to juz koniec?
bo jesli jestes to pogadaj z nią czemu takie gatunki wybrala, moze Ci cos rozjasni. powiesz jej swoje propozycje i ona je wprowadzi albo ci wytłumaczy czemu nie

Jestem w kontakcie i jak najbardziej będą poprawki. To jest jej wstępna i pierwsza propozycja. Jak tak sobie myślę-nie chcę monochromatycznie i roślin jest za mało, za nudno-wyłazi ze mnie kokocha, ale jedna rabata w jednej trawie do mnie nie trafia tzn. Nie chcę nasączyć w jednym miejscu 15 gatunków po jednej sztuce, ale taka minimalistyczna opcja jest nie dla mnie. Umówiłam się z Panią na kontakt po świętach -będę miała sporo uwag i dlatego też wrzuciłam zarys tutaj, bo może mądrzejsze głowy na podstawie swoich doświadczeń rzucą sugestiami. Nie ukrywam, że zastanawiam się, czy dać sobie jeszcze szansę-czy jednak nasze estetyki rozmijają się?Miałam nadzieję, że moje sugestie były wyraźne-ale nie wiem-może posłać kilka fotek z inspirkami?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:58, 28 mar 2016

Do góry
no pewnie tak jak w projekcie, zielone kolumnowe. tylko projektantka zaproponowala Ci drzewa które sa zielone a dodatkowo kwitną wiosną i pieknie sie przebarwiają jesienią. rozumiem że chcesz bardziej monochromatycznie?
nie robilabym tego samego na rabacie z głazem i na tej co teraz sa zurawki.
moze z glazem buksy, ice dance i sesleria a tutaj tylko sesleria?
ale Kasia myslę żebys narazie skupiła sie na drzewach, trawki kupisz w maju i tez bedzie ok a drzewo dobrze by było sadzić teraz na wiosnę.
no chyba ze wogole wszystko na spokojnie na jesień
jesteś w kontakcie z tą projektantka czy to juz koniec?
bo jesli jestes to pogadaj z nią czemu takie gatunki wybrala, moze Ci cos rozjasni. powiesz jej swoje propozycje i ona je wprowadzi albo ci wytłumaczy czemu nie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies