Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 19:04, 07 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
to i ja dołączam się do nienadążających w praktycznie każdej sferze

Domi, Twój wątek należy do tych co mają mega speeda, nie oszczędzasz nas
MirellaB 19:06, 07 kwi 2016

Trzymam paluszki, żeby otrzymane roślinki zdrowo rosły

Ale podłoże super przygotowane
lindsay80 19:09, 07 kwi 2016

Pluszakowa napisał(a)
Bardzo wam dziękuję już zanotowałam i może spróbujemy u mamy bo rzeczywiście są żółte i matowe jak nigdy. Wydaje się nam że to efekt suszy w zeszłym roku.

U mnie jest podobnie, ale ja mam młodziaki sadzone ubiegłej wiosny, z tego co Ty piszesz to wnioskuję, że u mamy rosną od kilku lat.
lindsay80 19:14, 07 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Trzymam paluszki, żeby otrzymane roślinki zdrowo rosły

Ale podłoże super przygotowane

Na pewno tak będzie, w transporcie rośliny w ogóle nie ucierpiały, a zaraz po posadzeniu zaczął deszczyk na nie padać
Wszystko się ładnie poskładało.
lindsay80 19:27, 07 kwi 2016

Z rzeczy istotnych ogrodowo - graby dostały linię nawadniającą, przy 35 m żywopłotu podlewanie dałoby trochę w kość, ale już nie muszę się tym martwić, eM tym razem zadziałał expressowo - ma wielkie oczekiwania co do tego żywopłotu

A po deszczyku, na niektórych już otwierają się listki.

anulajda 19:55, 07 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
Z rzeczy istotnych ogrodowo - graby dostały linię nawadniającą, przy 35 m żywopłotu podlewanie dałoby trochę w kość, ale już nie muszę się tym martwić, eM tym razem zadziałał expressowo - ma wielkie oczekiwania co do tego żywopłotu

A po deszczyku, na niektórych już otwierają się listki.

Uwielbiam te pluszowe listki wiosną, szkoda że ja już nie mam miejsca na żywopłot grabowy,zazdraszczam pozytywnie będę oczy cieszyć u Ciebie,

nawigatorka 20:17, 07 kwi 2016

A co tam mieszasz na to podloze? Chyba wiem co to za dobra dusza
lindsay80 20:32, 07 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
A co tam mieszasz na to podloze? Chyba wiem co to za dobra dusza

Ty spryciula jesteś

Mieszam złoto ogrodnika, ze złotem od koników i przekompostowaną korą - wszystko co najlepsze
iwka 20:49, 07 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
Dziś od dobrej ogrodowiskowej Duszy, dostałam przesyłkę - jeszcze raz pięknie dziękuję za rośliny, fatygę i przemiłą rozmowę, podczas której otrzymałam mnóstwo cennych ogrodniczych rad!

to po prawej to ice dance, tak? łatwo się dzieliło z takiej sporej kępy? pytam bo czeka mnie taka robota, szczerze mówiąc, myślałam że jeszcze za wcześnie, ale jak dzielicie to i ja w sobotę chyba się wezmę
lindsay80 20:54, 07 kwi 2016

anulajda napisał(a)

Uwielbiam te pluszowe listki wiosną, szkoda że ja już nie mam miejsca na żywopłot grabowy,zazdraszczam pozytywnie będę oczy cieszyć u Ciebie,

kilka latek trzeba będzie poczekać, ale najważniejsze, że już posadzony i regularnie będzie dostawał wodę, a tego teraz najbardziej potrzebuje.