Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Wendy79 20:35, 11 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Renatka no widzisz myślałam, że znalazłam u siebie żywokost. Chciałam go oszczędzić by gnojówkę z niego robić. No ale trudno. Od wuja przywiozłam sobie 4 karpy pokrzyw, muszę im znaleźć miejsce chyba przy kompostowniku. Tam tyle miejsca że mogę im mieć cały łan
Wendy79 20:38, 11 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Renatka no widzisz myślałam, że znalazłam u siebie żywokost. Chciałam go oszczędzić by gnojówkę z niego robić. No ale trudno. Od wuja przywiozłam sobie 4 karpy pokrzyw, muszę im znaleźć miejsce chyba przy kompostowniku. Tam tyle miejsca że mogę im mieć cały łan

Myślimy tak samo, też bym chciała przy kompostowniku pokrzywy (widziałam w tamtym roku w rowie przed domem,jak nie zostały zniszczone, to podkradnę) i żywokost ( kiedyś widziałam w czasie spaceru). Na razie posadziłam czarny bez, bo ponoć zapachem odstrasza gryzonie.
ren133 21:06, 11 kwi 2016

AgataP napisał(a)

zobaczcie jak pięknie wyglądają z wilczomleczem, a u mnie takowych dostatek

https://pl.pinterest.com/pin/275071489714867231/

A jak długo one kwitną?
ren133 21:14, 11 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Ależ pracowałam zaraz po tym jak zrobiłam kancik

Aniu patrząc od domu to lewy front, po prawej mam rodki i rabatę z liliowcami.
Planuję tam małą przebudowę. Od lewej wywaliłam już sumaki, w to miejsce pójdzie Tulipanowiec, wsadzę tam przed nim derenia elegantissima, bo w starym miejscu już nie chciało mu się żyć i dosadzę do towarzystwa 3 gracillimusy które cierpliwie czekają wysadzone Mam też tam małe trawy i na razie zostaną bo nie mam ustalonego dla nich innego miejsca - są to sesleria jesienna i trzcinnik Chejudo.
Dalej przesadzam dwie nowe rozplenice pod serba, potem wywalam jałowca i dosadzam 2 vanilki i 2 diamant rouge i 3 szt variegatusów
Padła mi chyba kostrzewa więc będę musiała pomyśleć nad nową. A może sobie wysieję, bo na nową rabatę będę potrzebować mega ilość

Do Krysi chcę jechać w weekend, jeszcze nie wiem czy sobota czy niedziela.

Dobrze czytam, że wywalasz variegatusa? Pytam bo chcę kupić 4szt.
Margarete 23:01, 11 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Może będę kantować? da się wyżyć podobno z tego hhaha

Noo, noo Agata....to się może nieciekawie skończyć....i kto by pomyślał że niewinne ogrodnicze forum namawia do....robienia kantów...

Cudnie mieć tyle miejsca....a ja mam mydło i powidło na jednej rabacie...
A ty masz śwetnie podzielone byliny tematycznie..

Piesa śliczna
Margarete 23:05, 11 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Aniu, trawy kupuję u Anety Surowińskiej, mam od niej 90%. Obecnie ma już miejsce gdzie można je obejrzeć i w dodatku obok koleżanka ma bylinki.
W tamtym roku startowali więc w tym roku powinno być już sporo od obejrzenia.

Z traw to mam jeszcze miskanty: Okapi, Graciella, Rotsilber, Posejdon, Gracek, Variegatus, Zebrinus, Ferner Osten, Autumn Light, JP2,
Potem dalej : szarobródka, rozplenice Medium Boy,Paul`s Giant, Herbstzauber, Red Head, Proso P.Sky, i chyba Rehbrau, Trzcinnik Chej-judo, Trzcinnik KF, Trzcinnik Overdam, Sesleria jesienna, Kostrzewa, Owsice wieczniezieloną, Tuszyce palmową, Ice dance, hakonechloa i już chyba wsio

A bukszpanowy płotek duży mam na wjeździe i przed różyczkami

Musisz mnie kiedyś zabrać do tego twojego trawkowego źródła....w tym roku chcę dokupić selserii jesiennej.
tulucy 23:11, 11 kwi 2016

Mnie się na O. spodobało to połączenie na wątku z siedliskiem w tytule. Jeszcze do tego szałwia była chyba. Poezja...

Mój żywokost kupiony w ubiegłym roku chyba padł, jak nie zapomnę, to go jutro znowu poszukam. Też kupowałam specjalnie na gnojówki.
sylwia_slomc... 23:20, 11 kwi 2016

Dorodne masz bodziszki
AgataP 09:06, 12 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Dobrze czytam, że wywalasz variegatusa? Pytam bo chcę kupić 4szt.

Renia wywalam jałowca a dosadzam resztę kompanii tj. hortensje i variegatusy.
Jak nie znajdziesz na miejscu gdzieś to zapytaj Anetę

http://ogrodytraw.eu/

ona jest w drodze na Rogów
znowu wystawiła tyle piękności, że nie wiem na co patrzeć, choć na miejscu za dużo nie będzie z tego miała, ale variegatusy może mieć
AgataP 09:09, 12 kwi 2016

Margarete napisał(a)

Musisz mnie kiedyś zabrać do tego twojego trawkowego źródła....w tym roku chcę dokupić selserii jesiennej.

No i u góry do Reni napisałam źródło
Trawy podstawowe Aneta ma, dużo sprowadza od T.Grochowskiego i niekiedy trzeba poczekać Mamy do siebie blisko to często podrzuca mi do domu, ale lubię jechać do niej bo z koleżanką tworzą miejsce gdzie będzie można obejrzeć trawy już rosnące w gruncie - inne spojrzenie, nagle podoba Ci się to na co w doniczce nie zwróciłabyś uwagi.

Piesa dziękuje, wczoraj musiałam ją uwiązać, bo zalizałaby Ewcię na śmierć