Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

tulucy 23:41, 10 kwi 2016

Utwierdzasz mnie w decyzji, żeby peonie podsadzić bodziszkami pięknie masz już, a potem to będzie szał.

Wiadra super do anabelek, gdzie takie dają?
AgataP 08:27, 11 kwi 2016

Karol99 napisał(a)
Super zmiany.

Karol dziękuję, to oglądając Wasze ogrody dojrzałam do wizji swojego ogrodu
AgataP 08:39, 11 kwi 2016

anna_t napisał(a)
kancik robisz mistrzowski ale już Ci to pisałam
zauważyłam że masz sporo nieznanych mi wcześniej czyli tez na ogrodowisku traw, gdzie je kupujesz?masz jakąś fajna szkółkę w Łodzi?
zmylił mnie zywopłocik z bukszpanu, a on z po obu stronach jest.
widziałam nasionka kosodrzewiny w kauflandzie

Aniu, trawy kupuję u Anety Surowińskiej, mam od niej 90%. Obecnie ma już miejsce gdzie można je obejrzeć i w dodatku obok koleżanka ma bylinki.
W tamtym roku startowali więc w tym roku powinno być już sporo od obejrzenia.

Z traw to mam jeszcze miskanty: Okapi, Graciella, Rotsilber, Posejdon, Gracek, Variegatus, Zebrinus, Ferner Osten, Autumn Light, JP2,
Potem dalej : szarobródka, rozplenice Medium Boy,Paul`s Giant, Herbstzauber, Red Head, Proso P.Sky, i chyba Rehbrau, Trzcinnik Chej-judo, Trzcinnik KF, Trzcinnik Overdam, Sesleria jesienna, Kostrzewa, Owsice wieczniezieloną, Tuszyce palmową, Ice dance, hakonechloa i już chyba wsio

A bukszpanowy płotek duży mam na wjeździe i przed różyczkami
AgataP 08:42, 11 kwi 2016

Wendy79 napisał(a)

Agata kocham Twój ogród, kobieto siedzę i wzdycham...

Wendy to sadź kochana, jak spodoba Ci się połączenie to rób tak samo u siebie Ja teraz będę zestawiać ze sobą łubin wieloletni fioletowy, irysy od Krysi i wilczomlecz. Terminy wilczomlecza i irysów powinny się zgrać, łubin chyba później... w praktyce się zobaczy Jak będzie mi się podobać to potem tylko uzupełnienie rabatki w wypełniacze
AgataP 08:43, 11 kwi 2016

07_Rene napisał(a)

To chwast.
Żywokost ma bardziej "dziubate" liście i jest szorstki w dotyku.
Pięknie wszystko się budzi do życia

Renatka no widzisz myślałam, że znalazłam u siebie żywokost. Chciałam go oszczędzić by gnojówkę z niego robić. No ale trudno. Od wuja przywiozłam sobie 4 karpy pokrzyw, muszę im znaleźć miejsce chyba przy kompostowniku. Tam tyle miejsca że mogę im mieć cały łan
AgataP 08:48, 11 kwi 2016

tulucy napisał(a)
Utwierdzasz mnie w decyzji, żeby peonie podsadzić bodziszkami pięknie masz już, a potem to będzie szał.

Wiadra super do anabelek, gdzie takie dają?

Znalazłam zdjęcie gdzie peonie są z bodziszkiem wspaniałym i przywrotnikiem. Tak mi się spodobało to połączenie, że robiłam tą rabatę z takim właśnie widokiem przed oczami. Teraz tylko już wypełniacze na tą rabatkę i biorę się za kolejną. Jak tylko dostanę od Krysi irysy będę je sadzić z wilczomleczem.

mam kolejny obraz przed oczyma
https://pl.pinterest.com/pin/370984088035525665/

wiadra już nie pamietam, mama chyba je przywiozła, hotkom chyba tam dobrze, bo wypuszczają już pędy resztę anabellek wsadzę chyba z przetacznikowcem

https://pl.pinterest.com/pin/370984088034930988/
Luteczka 08:55, 11 kwi 2016

Ojej, Agatko ale u Ciebie wszystko obudzone do życia, ślicznie

07_Rene 08:55, 11 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Renatka no widzisz myślałam, że znalazłam u siebie żywokost. Chciałam go oszczędzić by gnojówkę z niego robić. No ale trudno. Od wuja przywiozłam sobie 4 karpy pokrzyw, muszę im znaleźć miejsce chyba przy kompostowniku. Tam tyle miejsca że mogę im mieć cały łan

Jak tylko znajdziesz żywokost to warto zrobić gnojówkę Znam osoby, które mają grządkę z żywokostem i pokrzywami w warzywniku Efekty pierwsza klasa, zwłaszcza u roślin kwitnących...
Tu akurat mam uwieczniony kwitnący (na gnojówkę same liście, najlepiej zanim zakwitnie) ale widać, że liście są ostro zakończone, pokryte ostrym meszkiem.

AnnaCh 09:03, 11 kwi 2016

Wiem, że moja mama coś z żywokostu na połamaną nogę robiła
Agatko pozdrawiam, pięknie będzie z Twoimi tulipankami
Krys 11:53, 11 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Wendy to sadź kochana, jak spodoba Ci się połączenie to rób tak samo u siebie Ja teraz będę zestawiać ze sobą łubin wieloletni fioletowy, irysy od Krysi i wilczomlecz. Terminy wilczomlecza i irysów powinny się zgrać, łubin chyba później... w praktyce się zobaczy Jak będzie mi się podobać to potem tylko uzupełnienie rabatki w wypełniacze

mam małe tegoroczne sadzonki łubinu do pikowania ,przypomnij sie to Ci je dam mnie juz nie sa potrzebne