Aniu, trawy kupuję u Anety Surowińskiej, mam od niej 90%. Obecnie ma już miejsce gdzie można je obejrzeć i w dodatku obok koleżanka ma bylinki.
W tamtym roku startowali więc w tym roku powinno być już sporo od obejrzenia.
Z traw to mam jeszcze miskanty: Okapi, Graciella, Rotsilber, Posejdon, Gracek, Variegatus, Zebrinus, Ferner Osten, Autumn Light, JP2,
Potem dalej : szarobródka, rozplenice Medium Boy,Paul`s Giant, Herbstzauber, Red Head, Proso P.Sky, i chyba Rehbrau, Trzcinnik Chej-judo, Trzcinnik KF, Trzcinnik Overdam, Sesleria jesienna, Kostrzewa, Owsice wieczniezieloną, Tuszyce palmową, Ice dance, hakonechloa i już chyba wsio
A bukszpanowy płotek duży mam na wjeździe i przed różyczkami
Wendy to sadź kochana, jak spodoba Ci się połączenie to rób tak samo u siebie Ja teraz będę zestawiać ze sobą łubin wieloletni fioletowy, irysy od Krysi i wilczomlecz. Terminy wilczomlecza i irysów powinny się zgrać, łubin chyba później... w praktyce się zobaczy Jak będzie mi się podobać to potem tylko uzupełnienie rabatki w wypełniacze
Renatka no widzisz myślałam, że znalazłam u siebie żywokost. Chciałam go oszczędzić by gnojówkę z niego robić. No ale trudno. Od wuja przywiozłam sobie 4 karpy pokrzyw, muszę im znaleźć miejsce chyba przy kompostowniku. Tam tyle miejsca że mogę im mieć cały łan
Znalazłam zdjęcie gdzie peonie są z bodziszkiem wspaniałym i przywrotnikiem. Tak mi się spodobało to połączenie, że robiłam tą rabatę z takim właśnie widokiem przed oczami. Teraz tylko już wypełniacze na tą rabatkę i biorę się za kolejną. Jak tylko dostanę od Krysi irysy będę je sadzić z wilczomleczem.
Jak tylko znajdziesz żywokost to warto zrobić gnojówkę Znam osoby, które mają grządkę z żywokostem i pokrzywami w warzywniku Efekty pierwsza klasa, zwłaszcza u roślin kwitnących...
Tu akurat mam uwieczniony kwitnący (na gnojówkę same liście, najlepiej zanim zakwitnie) ale widać, że liście są ostro zakończone, pokryte ostrym meszkiem.