Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostrzewa"

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 23:05, 06 lis 2013

Do góry
Staraj się dawać rośliny sprawdzone, ja nie widziałam jeszcze u nikogo Hakone ładnie rozrośniętą w krótkim czasie, ona bardzo powoli przyrasta, może jakaś z zimozielonych turzyc, cyprysika możesz jeszcze zamienić na żółty ostrokrzew, no nazwy nie pamiętam, ale to Szefowej faworyt, kostrzewa sina hmm, trzeba odmładzać, będziesz miała dziury, albo będą brzydko wyglądać, jeśli ma być niebiesko to daj może modrzewnicę Blue Ice, to krzewinka tak jak wrzosy, jest srebrna i kwitnie na różowo wiosną
Nasz przydomowy ogródek 16:17, 06 lis 2013

Do góry
Bogdziu, Haniu, Irenko - melduję posłusznie że jest następca jałowca a właściwie następczyni bo to sosna wejmutka. Rano zrobiłem sobie wycieczkę do szkółki i już jest posadzona. Czy dobrze wybrałem to się okaże.

Jest to właściwie półfabrykat do dalszego formowania. Oj bardzo liczę na naszego Bogusława speca od tych klocków- co mam dalej począć. Myślę że powinno się jej pozwolić urosnąć jeszcze przynajmniej pół metra.
Trzeba teraz usunąć żwirek, oczyścić, usunąć chwasty i nasypać na nowo. Doradźcie co by to jeszcze posadzić do towarzystwa. Myślę aby dać np 3 kępy trawy kostrzewa sina i tyle.

Mój mały skrawek ziemi 07:14, 04 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Kostrzewa sama sie sieje....... będę dzielić to Ci dam

Aniu bardzo chętnie dziękuję
u mnie jeszcze się nie sieje sama , więc na wiosnę zawsze obowiązkowo kupuję nasionka kostrzewy.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:36, 02 lis 2013

Do góry
Jeszcze trawy

Arundo donax

kostrzewa

Mój mały skrawek ziemi 12:35, 02 lis 2013

Do góry
Kostrzewa sama sie sieje....... będę dzielić to Ci dam
Ogród cioci 17:57, 29 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marto tak kostrzewa i już ma środek brzydki. Będę dzielić

Nooo własnie .. Kostrzewa... A czytałaś już o czesaniu ????... Albo o cięciu kostrzewy ??...

Jeszcze nie doszłam do metody idealnej....nie ma tak prosto jak z kłosówką ... Jak już paskudnieje, to ją chlast tużprzy ziemi i po kłopocie ... Z
A z tą kostrzewą to durś kombinacja ...

Buziam Gosiu
Ogród do kwadratu 16:20, 29 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Mi też niezwykle podoba się kostrzewa. Może warto ją odmladzać co kilka lat? Chciałabym hebe zamienić na niedżwiedzie futro na wiosnę...

ono dopiero wymaga odmładzania, aby było ładne, ale w sumie jest fajne i pieknie kwitnie
Ogród cioci 15:19, 29 paź 2013

Do góry
Marto tak kostrzewa i już ma środek brzydki. Będę dzielić
Ogród cioci 07:57, 29 paź 2013

Do góry
Gosiu czy po prawej stronie na dole rośnie kostrzewa? Bo jeśli tak to będzie trzeba ją podzielić na kilka mniejszych, gdyż środek po paru latach brązowieje i brzydko wygląda. U mnie po 4 latach się bardzo rozrosły i właśnie te środki szpeciły więc je podzieliłam i miałam armię małych kępeczek

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Troszkę jesieni Już nie sposób zrobić fotki bez cienia. Słońce już tak nisko.

Ogród wśród pól i wiatrów 12:41, 27 paź 2013

Do góry
Witaj Bogdziu, dzięki za wizytę i miłe słówka
Ale w kwestii nasadzeń, niestety uknęłam.

Nie mam pomysłu na rabatkę pod umbrelkami I bardzo prosze o pomoc..
Problematyczny kawałek ma kształt trójkąta, strona południowo-wschodnia,
jest nocno nachylony, szerszy bok biegnie wzdłuż schodów, i zwęża się w kierunku bramki.
Wzdłuż wjazdu do garażu rosną trzy umby, podsadzone trawkami.
Od strony trawnika jest żywopłocik bukszpanowy. Wzdłuż schodów kostrzewa.
I tego chciałabym już nie przesadzać.

Chwilowo na skarpie jest ananasowiec i żurawina, docelowo ich tam nie będzie.
Myślałam tu o kosodrzewinie, o berberysach, ale ogólnie nie mam spójnego pomysłu.
Do zagospodarowania mam jeszcze trzy miskanty gracllimusy.

Rzecz wygląda następująco:

Help me, please

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 22:29, 24 paź 2013

Do góry
Goły tulipanowiec

ale kostrzewa zieloniutka

Ogród z perspektywą na przyszłość 18:03, 24 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Nie ma za co niech rosną
a ja rano byłam z synem u dentysty i tam fajne nasadzenia były, takie jak czasami ty pokazujesz i o dziwo zachwyciła mnie kostrzewa z kwiatostanami, w tak mnogiej liczbie, wyglądało to przepięknie, może za rok pozwolę moim zaszaleć

a fotkę masz może?
Ogród z perspektywą na przyszłość 17:50, 24 paź 2013

Do góry
Nie ma za co niech rosną
a ja rano byłam z synem u dentysty i tam fajne nasadzenia były, takie jak czasami ty pokazujesz i o dziwo zachwyciła mnie kostrzewa z kwiatostanami, w tak mnogiej liczbie, wyglądało to przepięknie, może za rok pozwolę moim zaszaleć
ogrodoweimpresjejolki 11:45, 24 paź 2013

Do góry
Storczykowo odlotowe ale i kostrzewa w donicy zrobiła na mnie wrażenie, super pomysł, Jolu ściskam
Ogród niby nowoczesny ale... 22:20, 22 paź 2013

Do góry
butterfly napisał(a)

To !! To jest super!
Czy to kostrzewa??

Tak
Ogród niby nowoczesny ale... 22:10, 22 paź 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

To !! To jest super!
Czy to kostrzewa??
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:07, 22 paź 2013

Do góry
Mariolu, na pewno masz dużo większe doświadczenie ode mnie i wiesz co robisz Będzie pięknie!!
A ta kostrzewa to tzw niedźwiedzie futro? U mnie też ładnie się rozrosła z jednej sadzonki... podzieliłam ją ostatnio, na razie jest brzydka i zżółkła, liczę że wiosną zrobi się ładna

Pęcherznice są niezniszczalne, więc przesadzaniem raczej krzywdy im nie zrobisz Bożenka Ci doradzi w sprawie azalii. Mam 2 tegoroczne japońskie miniaturki, zobaczymy jak będą rosły wstawisz fotkę jak wyszła Ci różanka i ta rabata? Jestem bardzo ciekawa

pozdrawiam!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:34, 21 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A mnie ten 'Variegatus' całkiem podpadł. Bo padł. I kostrzewa Maire'a raz się zabrała po zimie.
variegatus rośnie u mnie dwa lata tftftu i jest sliczniusi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:33, 21 paź 2013

Do góry
A mnie ten 'Variegatus' całkiem podpadł. Bo padł. I kostrzewa Maire'a raz się zabrała po zimie.
Ogród do kwadratu 22:23, 20 paź 2013

Do góry
Mi też niezwykle podoba się kostrzewa. Może warto ją odmladzać co kilka lat? Chciałabym hebe zamienić na niedżwiedzie futro na wiosnę...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies