paniprzyroda
22:01, 21 paź 2013
Prąd mi wyłączyli, stąd przerwa. Karolinko, rabata nie jest szeroka, ale upycham, żeby było gęsto roślin. Jedną grandiflorę mam dwa lata, wiem jak rośnie. Ogrodowe jak podmarzną to trudno i tak je lubię. Jak są dobrze nawożone i podlewane to mają ładne liście w sezonie i dobrze się rozkrzewiają. Uprawiam je od dobrych dziesięciu lat i wiem, że szczególnie trzeba je chronić przed wiosennymi przymrozkami, najlepiej włókniną. Azalie rzeczywiście muszą być niższe, ale tutaj moja wiedza jest bardziej niż skromna, muszę dopytać i doczytać ile i jak. Kostrzewę mam, do podziału wiosną, ma w tej chwili fajny, zielonoszmaragdowy kolor, a kupowałam jako nn na rynku.
Planowanie planowaniem, ale jak mi coś nie pasuje, to też przesadzam. W sobotę przesadziłam po raz czwarty w tym sezonie jasne pęcherznice i dopiero teraz znalazłam dla nich właściwe miejsce, tym bardziej, że traktuję je jako tymczasowe wypełniacze.
Krokusy w dobrej cenie i super, że zdecydowałaś się ich dokupić.
Planowanie planowaniem, ale jak mi coś nie pasuje, to też przesadzam. W sobotę przesadziłam po raz czwarty w tym sezonie jasne pęcherznice i dopiero teraz znalazłam dla nich właściwe miejsce, tym bardziej, że traktuję je jako tymczasowe wypełniacze.
Krokusy w dobrej cenie i super, że zdecydowałaś się ich dokupić.