Migawki z ogródka
17:43, 24 cze 2021
łucja , i tak wiele biorąc pogodę pod uwagę
Ja ograniczam się do pielenia
ale to idzie strasznie wolno ,
jak nie gorąco to leje
Ewa! Też się przyłączam do cmokania.Piękne róże, piwonie, powojniki i magnolia o dziwo o tej porze.
Dzisiaj dzień cmokaniaFajnie
To ja Was tez cmokam
I przesyłam powojniki
![]()
Genie nadal u mnie kwitnie - nie do wiary
![]()
No i szkoda, czaiłam się na niego od dawna, ale jeśli lubią go ślimaki, to nigdy nie będzie taki ładny, jak na Waszych fotkach. Szkoda, kwitnący zadarnicz bardzo by się przydał. Tu i ówdzie.
Magnolio, uwielbiam Twoje "typy" roślin. Są takie oryginalne, mają w sobie jakiś taki czar. Znalazłam u Bety zdjęcia Twoich powojników i info o ulubionych grupach, są przepiękne. Już zachorowałam na nie
. Widziałam właśnie, że Little Artist ma patyczek, teraz wiem dlaczego. Zgapilam od dziewczyn polecana przez Ciebie Princes Diane i nie mogę się na nią napatrzeć w tym sezonie, właśnie powoli rozkwita.
całe lato do jesieni. U mnie też sie sieje trochę. Jedno z dzieci zakwitło na róż.
jedyny jego mankament malutki że jako pnącze prymitywne jest wiotki, więc czasem warto go lekko podeprzeć lub związać luźno. I lubią go ślimaki
O jaki on śliczny! Jak długo kwitł w zeszłym roku?
O jej, nie wiedziałam. Zatem następnym razem umowie się na oprowadzanie z Tobą![]()
ja mam oprowadzania w tym ogrodzie botanicznym. Ale nie było mnie tam wczoraj, ani w weekend, szkoda
Piękne róże
Teraz, jak patrzę po sklepach internetowych, to nie ma tych odmian, które ewentualnie mogłabym chcieć.
Kiedy najlepiej zamawiać róże? Kiedy jest ich największa dostępność?
Kasiu, jak magnolia?