Ta roślinka to biała, pełna i wieloletnia gęsiówka.
Kolory i ja lubię cały sezon, dlatego w moim małym ogródeczku od wczesnej wiosny rabaty tętnią kolorami.
Dziękuję, magnolia w tym roku pokazała całą swoją urodę. U mnie pod ławką w tym roku musiałam wszystkie rojniki wyciągnąć. Były w bardzo złym stanie, bo tam ciągle kret ryje. Mam nadzieję, że z powrotem ładnie zarosną całą powierzchnię.
I wiosna.
niesamowite wrzosy, takie wielkie. Taki barwinek widzę pierwszy raz.
Magnolia na medal
Fajna alejka do spaceru.
A widoki z okolicy świetne, ja bym tych zawilców ciut do siebie zaprosiła
Powoli główne prace kończę - nowe rabaty powstały teraz musza dojrzeć - oczywiście nie wszystkie wyszły dobrze więc roślinki jeszcze z 500 razy zmienia miejsce - oj ciężkie życie u mnie maja póki ostatecznie rabata nie jest taka jak chcę.
A teraz trochę różu
Moja przysmietnikowa magnolia susan
Milunia, też bym się rozczulała. Ta by ci dała więcej radości niż Genie, bo ona taka trudna, a ta kolumnowa i szybko rośnie i widać ją z daleka.
Ja też znam miejsca, gdzie te czerwone tulipany już ponad 30 lat, tak samo kwitną
Ula też mam parkę gołębi, nawet mają gniazdo w tuji. Wiem, że one mniej pożyteczne dla ogrodu, ale ja je lubię. Kosy też lubię, ale mi roboty dodają. Wole szpaki, bo zjadą ślimaki. Sikorki u mnie maja jeszcze inne miejsce tylko ze słonecznikiem , gołębie nie mają szans się tam stołować.
Kula uratowana. Na razie zmian nie będzie w tym miejscu. Inne teraz na tapecie.
Judaszowiec nie zgrywa się z magnolia, ona kończy a on w powijakach. Ale to dobrze, bo co innego w różnym czasie wzrok będzie przykuwać.
Z ręką już lepiej, ale jeszcze nie wszystko jestem w stanie robić.
Magnolia taka była, ja pilnuje by nie przybrała, po kwitnięciu delikatnie ją przycinam. Podczas kwitnięcia zaliczyła sporo nocek z przymrozkami i opady śniegu. A deszcz to w tym roku był standardem, ale kwitła długo.
Jeszcze do tej pory pojedyńcze kwiaty ma. Ale to już jej końcówka "gwiazdorzenia".
Dorotko! Ależ Ty masz dużo tych wiosennych kwiatów !!! Kolorowo i pięknie!
A magnolia cała oblepiona kwiatami, zachwycająca!
Wypatrzyłam też śliczne ptaszki wśród białych kwiatuszków, bardzo ładny obrazek.
Ślicznie ta ławka wygląda z tą białą roślinką, ale nie rozpoznaję co to takiego. Za kolorami tęsknimy po zimie, choć ja lubię je cały rok.
Magnolia się postarała w tym roku, dobrze mieć tatę który pomoże i doradzi.
Martka! Dzięki! magnolia zapowiadała się w tym roku pięknie,
miała mnóstwo pąków. Niestety mróz zrobił swoje. Z daleka jest ok,
ale z bliska widać bardzo dużo brązowych przebarwień.
Oczywiście do zdjęcia wybierałam te lepsze.
Asiu! Niestety nie wiem, jaka to odmiana, bo jak ja kupowałam parę lat temu,
to na karteczkach był tylko napis magnolia mix, czyli kupowanie na "chybił- trafił".