Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:57, 14 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
ojej ładnie masz, lubię takie kolorki jesienne

Ładnie jest jak kolorowe liście zdobią drzewa ... a teraz już wszystkie gołe Na szczęści są trawy, które cieszą
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:53, 14 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
80szt trzeba kupic jednego gatunku
http://www.gerbera.com.pl/
zakupy super tylko zimno strasznie było. Krystyna chciała jeszcze połazić ale nie dałyśmy rady taki ziąb. rodki juz wsadzone, jutro zrobie fotki

O kurczę ... ja póki co najwięcej jednego rodzaju to tylko evergolda kupiłam - około 30sztuk i jeszcze około 20 sztuk miscanta Także widzisz szału u mnie nie ma Ale gdybyś planowała molinię i ja a także jankosia i może ktoś jeszcze by dołączył to udałoby się uzbierać z 80sztuk

To jesteś szybka, jak ja, z tym sadzeniem
Krysia to miała szybko do domu zmykać żeby je od razu posadzić a tu się dowiaduję, że na kolejne zakupy miala ochotę

Fajnie, że poznałaś część naszej grupy

A propos pogody to nie nastrajała dzisiaj zbytnio do prac ogrodowych ... zebrałam dziś trochę liści i szybko wróciłam do domu ... zawiozłam córcię na imprę a sama pojechałam do Portu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:42, 14 lis 2015

Do góry
Jeszcze tylko wrzosy cieszą kolorem

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:34, 14 lis 2015

Do góry
A w ogrodzie szaro-buro się zrobiło ...

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:27, 14 lis 2015

Do góry
Postanowiłam sobie dzisiaj, że muszę zrobić kompostownik
Niebardzo wiem jak się do tego zabrać
Na razie zaczęłam od liści, które zapakowałam do worków, dolałam wody, zrobiłam dziury, ułożyłam jeden na drugim ... i czekam na cud

Nie ma ich za wiele bo raptem sztuk trzy ... ale w przyszłym tygodniu jeszcze dozbieram żeby chcociaz z dziesięć tych worków było
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:25, 14 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

no właśnie dziewczyny mozę się na wiosnę umowimy na zamawianie traw?bo jest taka szkólka w rzgowie i jak się kupuje minimum 80szt to trawy sa po 2-3zł. a jak byśmy sie tu z okolic łodzi w pare osób zebrały to taką ilość pykniemy moment np. molinie KF

Taką ilość to Ty sama pykniesz ... ale możemy oczywiście
Jak tam dzisiejsze zakupy?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:23, 14 lis 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Patrzę na Twój trawnik i mnie zazdrość zżera Mój nawet w sezonie nigdy nie był w tak dobrej kondycji
I jeszcze go humusem podlewa

Wiem, że chcesz być miły Przecież każdy kto odwiedza Twój wątek wie jak piękny masz trawnik A humus kupiłam wcześniej to i podlałam coby się nie zmarnował
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:16, 14 lis 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
O jak dobrze, że mój bałagan ogrodowy nie zraził cię do traw i dalej obstajesz przy moliniach i stipach Jak będziesz kupowała lub zamawiała te pierwsze to daj znać , dołączę się do zamówienia
A po co związałaś już rozplenice ? One jeszcze liście mają zielone- szkoda ich, nie sądzisz? Mogłyby jeszcze cieszyć swoim pokrojem, tym bardziej że te twoje to takie porządne kępy a nie takie miernoty jak moje Ja sama też wiążę większość traw, ale dopiero jak są w słomkowym kolorze a te jeszcze ewidentne chcą żyć
Spóźnione buziaki imieninowe- mogłaś się chociaż wczoraj coś zająknąć to nie ech...

Nie wiem Monika o jakim Ty bałaganie gadasz Wszystko ogarnięte ... nawet nasiona zebrane Dziękuję bardzo za słoiczek z "cudną zawartością"
Rozplenice powiązałam bo ograniczały mi dostęp i miałam problem z posadzeniem cebul ... wiem, że wiąże się później ... chociaż miscanty też już prawie suche ... i pewnie w przyszłym tygodniu się nimi zajmę ... na pewno przed grudniem będą miały kokardy
Dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:25, 14 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
A ja dzisiaj zaopiekowałam się jesiennym trawnikiem

Zasiliłam go humusem active Dozownik 0,6l dołączyłam do węża i podlałam cały trawnik
Zobaczymy czy się odwdzięczy na wiosnę

Patrzę na Twój trawnik i mnie zazdrość zżera Mój nawet w sezonie nigdy nie był w tak dobrej kondycji
I jeszcze go humusem podlewa
Ogród wśród pól i wiatrów 14:28, 14 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Pracowita z Ciebie dziewczyna
Pozdrawiam

Renia, również pozdrawiam
Ja już na dziś odpuściłam, wiatr mnie wygonił z ogrodu.
Ale M. się uparł, że przekopie jeszcze jeden rząd na winogrona. No i został kopać
A moje zadanie na dziś to wyszukać jakie są dobre odmiany wiśni
Typografia ogrodu 14:18, 14 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Suuuper instruktaż
Największy problem chyba ze zdobyciem kloszy
Dziękuję

Prosze bardzo.mowilam ze to proste
Typografia ogrodu 13:40, 14 lis 2015

Do góry
Suuuper instruktaż
Największy problem chyba ze zdobyciem kloszy
Dziękuję
Ogród wyrozumiały 13:32, 14 lis 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Reniu ze starej cegły zrobiliśmy murek oporowy dosc długi ale zostawiliśmy takie przejście do garażu i żeby ciągnik do koszenia przejechał.Ten murek ciagnie się na lewo i prawo od tego łuku po ok.8m .Usypana będzie skarpa i na niej rośliny (może wiosna sie uda). Bardzo chciałam zasłonic sobie widok na garaż,bo z reguły jest otwarty i mąż majsterkuje i wszystko porozstawiane a tak rośliny to ładnie zasłonią.

a to może być ciekawe
Do raju daleko - u Ewy 13:28, 14 lis 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Może nie źle, ale można lepiej

... mam 2szt bez kwiatów ... będę je reaktywować
Do raju daleko - u Ewy 12:44, 14 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Czyli powinnam w szklaną osłonkę wsadzić Mam taką jedną ... ale nie podobał mi się w niej storczyk i zmieniłam ... teraz widzę, ze źle zrobiłam

Może nie źle, ale można lepiej
Coś jeszcze, coś więcej... 12:05, 14 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Poczytalam o choince w donicy ... i jestem bardzo ciekawaU mnie jeszcze wrzosy kwitną jak opętane w białych donicach ... ale może też wsadziłabym w ich miejsce coś zimozielonego ... pomysł Marzenki z bukszpanem też fajny

PS Zdrówka życzę

Bukszpany nie przezimują i tu jest ból

Możesz też dosadzic do wrzosów jakieś mini jałowce, na święta dodać bombki i tez będzie git
Typografia ogrodu 12:00, 14 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

masz juz na opriv

A mogę i ja?
W Gąszczu u Tess 11:57, 14 lis 2015

Do góry
Muszę zrobić z werbeną tak jak Ty ... na wszelki wypadek
Powodzenia w ogrodzie u mnie wieje jak diabli...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:49, 14 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Ale ja nic ni zmieniam, odświeżam to co brudne... Na namodzenie nie mam koncepcji. A nerwa mam na wiatry bo mni czeka duzy wydatek - wymiana zaluzji na parterze... W piatek będe znała wycenę...a na razie podniesiona i zwisa zmętnienie z boku, który wyrwało...a ja mam nerwa . W nocy o mało mi szyb nie stłukłam, była akcja ratowania domu....
W czwartek wymienialiśmy pompę od wody od ogrzewania bo po 5 latach nie pompowała ciepła na gore.....popsuł mi sie okap.... Czarna seria.. Ale po 5 latach to sie chyba zasze wszystko sypie? I jeszcze musze kilka zamków w meblach kuchennych powymieniać... Bo bezuchwytowe drzwi sie popsuły i teraz sie nie domykają automatycznie. Wiecie jak to wyglada? Wrrr mam nerwa i zakwasy po malowaniu i jodze Ide zatem do roboty bo marudzę....

Marzenko
A ubezpieczenie domu nie obejmuje takich sytuacji jak zniszczenie żaluzji przez wiatr? PZU zwróciło mi osttanio za naprawę zmywarki, w której uszkodził się jakiś czujnik podczas burzy
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:02, 14 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Witaj Widzę, że jesteś miłośniczką Paryża Ja z ostatniej wycieczki, na własną rękę oczywiście, mam setki zdjęć ... i gdyby nie ograniczenie czasowe to byloby ich duuuużo więcej
Pozdrawiam

Paryz zaiste lubie, a ze mamy tam znajomych to odwiedzamy czasem nie turystyczne miejsca.
A turystyczne odwiedzam czesto jak znajomi do nas przyjezdzaja - zwykle zachecam do wizyty w Bxl to mowie "i tylko 3h autem do Paryza". W ten sposob podnosze atrakcyjnosc Bxl
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies