O kurczę ... ja póki co najwięcej jednego rodzaju to tylko evergolda kupiłam - około 30sztuk i jeszcze około 20 sztuk miscanta Także widzisz szału u mnie nie ma Ale gdybyś planowała molinię i ja a także jankosia i może ktoś jeszcze by dołączył to udałoby się uzbierać z 80sztuk
To jesteś szybka, jak ja, z tym sadzeniem
Krysia to miała szybko do domu zmykać żeby je od razu posadzić a tu się dowiaduję, że na kolejne zakupy miala ochotę
Fajnie, że poznałaś część naszej grupy
A propos pogody to nie nastrajała dzisiaj zbytnio do prac ogrodowych ... zebrałam dziś trochę liści i szybko wróciłam do domu ... zawiozłam córcię na imprę a sama pojechałam do Portu
Postanowiłam sobie dzisiaj, że muszę zrobić kompostownik
Niebardzo wiem jak się do tego zabrać
Na razie zaczęłam od liści, które zapakowałam do worków, dolałam wody, zrobiłam dziury, ułożyłam jeden na drugim ... i czekam na cud
Nie ma ich za wiele bo raptem sztuk trzy ... ale w przyszłym tygodniu jeszcze dozbieram żeby chcociaz z dziesięć tych worków było
Wiem, że chcesz być miły Przecież każdy kto odwiedza Twój wątek wie jak piękny masz trawnik A humus kupiłam wcześniej to i podlałam coby się nie zmarnował
Nie wiem Monika o jakim Ty bałaganie gadasz Wszystko ogarnięte ... nawet nasiona zebrane Dziękuję bardzo za słoiczek z "cudną zawartością"
Rozplenice powiązałam bo ograniczały mi dostęp i miałam problem z posadzeniem cebul ... wiem, że wiąże się później ... chociaż miscanty też już prawie suche ... i pewnie w przyszłym tygodniu się nimi zajmę ... na pewno przed grudniem będą miały kokardy
Dziękuję
Renia, również pozdrawiam
Ja już na dziś odpuściłam, wiatr mnie wygonił z ogrodu.
Ale M. się uparł, że przekopie jeszcze jeden rząd na winogrona. No i został kopać
A moje zadanie na dziś to wyszukać jakie są dobre odmiany wiśni
Marzenko
A ubezpieczenie domu nie obejmuje takich sytuacji jak zniszczenie żaluzji przez wiatr? PZU zwróciło mi osttanio za naprawę zmywarki, w której uszkodził się jakiś czujnik podczas burzy
Paryz zaiste lubie, a ze mamy tam znajomych to odwiedzamy czasem nie turystyczne miejsca.
A turystyczne odwiedzam czesto jak znajomi do nas przyjezdzaja - zwykle zachecam do wizyty w Bxl to mowie "i tylko 3h autem do Paryza". W ten sposob podnosze atrakcyjnosc Bxl