Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:16, 14 lis 2015

jankosia napisał(a)
O jak dobrze, że mój bałagan ogrodowy nie zraził cię do traw i dalej obstajesz przy moliniach i stipach Jak będziesz kupowała lub zamawiała te pierwsze to daj znać , dołączę się do zamówienia
A po co związałaś już rozplenice ? One jeszcze liście mają zielone- szkoda ich, nie sądzisz? Mogłyby jeszcze cieszyć swoim pokrojem, tym bardziej że te twoje to takie porządne kępy a nie takie miernoty jak moje Ja sama też wiążę większość traw, ale dopiero jak są w słomkowym kolorze a te jeszcze ewidentne chcą żyć
Spóźnione buziaki imieninowe- mogłaś się chociaż wczoraj coś zająknąć to nie ech...

Nie wiem Monika o jakim Ty bałaganie gadasz Wszystko ogarnięte ... nawet nasiona zebrane Dziękuję bardzo za słoiczek z "cudną zawartością"
Rozplenice powiązałam bo ograniczały mi dostęp i miałam problem z posadzeniem cebul ... wiem, że wiąże się później ... chociaż miscanty też już prawie suche ... i pewnie w przyszłym tygodniu się nimi zajmę ... na pewno przed grudniem będą miały kokardy
Dziękuję
ren133 22:23, 14 lis 2015

Gardener27 napisał(a)

Patrzę na Twój trawnik i mnie zazdrość zżera Mój nawet w sezonie nigdy nie był w tak dobrej kondycji
I jeszcze go humusem podlewa

Wiem, że chcesz być miły Przecież każdy kto odwiedza Twój wątek wie jak piękny masz trawnik A humus kupiłam wcześniej to i podlałam coby się nie zmarnował
ren133 22:25, 14 lis 2015

anna_t napisał(a)

no właśnie dziewczyny mozę się na wiosnę umowimy na zamawianie traw?bo jest taka szkólka w rzgowie i jak się kupuje minimum 80szt to trawy sa po 2-3zł. a jak byśmy sie tu z okolic łodzi w pare osób zebrały to taką ilość pykniemy moment np. molinie KF

Taką ilość to Ty sama pykniesz ... ale możemy oczywiście
Jak tam dzisiejsze zakupy?
ren133 22:27, 14 lis 2015

Postanowiłam sobie dzisiaj, że muszę zrobić kompostownik
Niebardzo wiem jak się do tego zabrać
Na razie zaczęłam od liści, które zapakowałam do worków, dolałam wody, zrobiłam dziury, ułożyłam jeden na drugim ... i czekam na cud

Nie ma ich za wiele bo raptem sztuk trzy ... ale w przyszłym tygodniu jeszcze dozbieram żeby chcociaz z dziesięć tych worków było
ren133 22:34, 14 lis 2015

A w ogrodzie szaro-buro się zrobiło ...

anna_t 22:35, 14 lis 2015

80szt trzeba kupic jednego gatunku
http://www.gerbera.com.pl/
zakupy super tylko zimno strasznie było. Krystyna chciała jeszcze połazić ale nie dałyśmy rady taki ziąb. rodki juz wsadzone, jutro zrobie fotki
anna_t 22:36, 14 lis 2015

ojej ładnie masz, lubię takie kolorki jesienne
Gardener27 22:36, 14 lis 2015

Przerabianie liści w ten sposób na kompost należy do najszybszych Zapakowane w worki mają ciepło i wilgotnie a dziury jakie im zrobiłaś zapewniają dostęp powietrza Brawo !!! Na ten cud długo nie będziesz musiała czekać
ren133 22:42, 14 lis 2015

Jeszcze tylko wrzosy cieszą kolorem

Gardener27 22:48, 14 lis 2015

Nie tylko wrzosy ale też doniczki bardzo gustownie dobrane