Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Ewa777 20:29, 13 lis 2015

Renatko, spóźnione, ale serdeczne życzenia imieninowe
Dużo uśmiechu i radości na co dzień
ren133 20:35, 13 lis 2015

Bogdzia napisał(a)
Reniu spóźniłam sie z życzeniami ale życzę podwójnie gorąco spełnienia wszystkich marzeń i pięknego ogrodu choc i tak widac że bez moich życzeń juz się piękny robi.

Kiedy on będzie piękny? ech ... a za życzenia bardzo serdecznie dziękuję
ren133 20:42, 13 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
Powiedz mi po ludzku, bo po zbieraniu kilka godzin liści spalinowym odkurzaczem w głowie mi jeszcze burczy, a łapi trzęsą się jak galaretka............. reflektujesz na pizdziułki małe w maju czy na nasiona teraz?? Jak nasiona to adres.. jak siewki to możesz dać go wiosna jak się okaże że coś wyrosło.

Krwawnika możesz ściąć wiosna nisko, odbije.. a latem możesz wycinać pojedyncze kwiatostany, będzie tworzył nowe.

Za bloga dziękuje, bo i tak nie wyrabiam na swoim wątku.. a gdzie tu jeszcze blog???? Może na emeryturze.. ale za te 15 lat to już nikt nie będzie chyba już nawet pisał i czytał.

Jak ma byc krótko i na temat to wybieram małe piżdziułki w maju ... i będę pamietać o adresie wiosną
A nad blogiem to pomyśl na serio Ty na pewno znajdziesz czas ... a my chętnie poczytamy
Za 15 lat nikt nie będzie już czytał i pisał ... fajna jesteś ... nie mów tylko tego głośno wnukom
Buziaki
ren133 20:43, 13 lis 2015

Ewa777 napisał(a)
Renatko, spóźnione, ale serdeczne życzenia imieninowe
Dużo uśmiechu i radości na co dzień

Spóźnione ale szczere bardzo dziękuję Ewuniu
polinka 22:15, 13 lis 2015

ren133 napisał(a)
Powiązałam rozplenice... może im jeszcze kokardki wywiążę

Lubię trawki powiązane Niby zima i za dużo ogród już nie cieszy ale zawsze jak spojrzę na te snopki to radośniej na sercu.
ren133 09:39, 14 lis 2015

polinka napisał(a)

Lubię trawki powiązane Niby zima i za dużo ogród już nie cieszy ale zawsze jak spojrzę na te snopki to radośniej na sercu.

Polinko mogę powiedzieć, że trawy pokochałam uważam, że są ogromną ozdobą ogrodu, tak jak piszesz nawet zimą mogą zdobić ... w przyszłym sezonie zamierzam powiększyć moją kolekcję o stipy i molinię
Dzięki, ze zaglądasz
jankosia 19:07, 14 lis 2015

O jak dobrze, że mój bałagan ogrodowy nie zraził cię do traw i dalej obstajesz przy moliniach i stipach Jak będziesz kupowała lub zamawiała te pierwsze to daj znać , dołączę się do zamówienia
A po co związałaś już rozplenice ? One jeszcze liście mają zielone- szkoda ich, nie sądzisz? Mogłyby jeszcze cieszyć swoim pokrojem, tym bardziej że te twoje to takie porządne kępy a nie takie miernoty jak moje Ja sama też wiążę większość traw, ale dopiero jak są w słomkowym kolorze a te jeszcze ewidentne chcą żyć
Spóźnione buziaki imieninowe- mogłaś się chociaż wczoraj coś zająknąć to nie ech...
Gardener27 20:25, 14 lis 2015

ren133 napisał(a)
A ja dzisiaj zaopiekowałam się jesiennym trawnikiem

Zasiliłam go humusem active Dozownik 0,6l dołączyłam do węża i podlałam cały trawnik
Zobaczymy czy się odwdzięczy na wiosnę

Patrzę na Twój trawnik i mnie zazdrość zżera Mój nawet w sezonie nigdy nie był w tak dobrej kondycji
I jeszcze go humusem podlewa
anna_t 20:41, 14 lis 2015

jankosia napisał(a)
O jak dobrze, że mój bałagan ogrodowy nie zraził cię do traw i dalej obstajesz przy moliniach i stipach Jak będziesz kupowała lub zamawiała te pierwsze to daj znać , dołączę się do zamówienia
A po co związałaś już rozplenice ? One jeszcze liście mają zielone- szkoda ich, nie sądzisz? Mogłyby jeszcze cieszyć swoim pokrojem, tym bardziej że te twoje to takie porządne kępy a nie takie miernoty jak moje Ja sama też wiążę większość traw, ale dopiero jak są w słomkowym kolorze a te jeszcze ewidentne chcą żyć
Spóźnione buziaki imieninowe- mogłaś się chociaż wczoraj coś zająknąć to nie ech...

no właśnie dziewczyny mozę się na wiosnę umowimy na zamawianie traw?bo jest taka szkólka w rzgowie i jak się kupuje minimum 80szt to trawy sa po 2-3zł. a jak byśmy sie tu z okolic łodzi w pare osób zebrały to taką ilość pykniemy moment np. molinie KF
jankosia 21:57, 14 lis 2015

anna_t napisał(a)

no właśnie dziewczyny mozę się na wiosnę umowimy na zamawianie traw?bo jest taka szkólka w rzgowie i jak się kupuje minimum 80szt to trawy sa po 2-3zł. a jak byśmy sie tu z okolic łodzi w pare osób zebrały to taką ilość pykniemy moment np. molinie KF

Ale 80 sztuk jednej odmiany czy w ogóle? Jestem za. Tylko że Renia to się tak długo zastanawia i zastanawia a potem pyk i posadziła Cieżko się do jej tempa zakupowego dostosować A ta szkółka to co za jedna? Ma jakąś ofertę w necie?