Polinko mogę powiedzieć, że trawy pokochałam uważam, że są ogromną ozdobą ogrodu, tak jak piszesz nawet zimą mogą zdobić ... w przyszłym sezonie zamierzam powiększyć moją kolekcję o stipy i molinię
Dzięki, ze zaglądasz
Witaj Widzę, że jesteś miłośniczką Paryża Ja z ostatniej wycieczki, na własną rękę oczywiście, mam setki zdjęć ... i gdyby nie ograniczenie czasowe to byloby ich duuuużo więcej
Pozdrawiam
W ceramicznych też kwitną, ale szklane są lepsze, bo ich korzenie potrzebują światła. Tniemy pod ostatnim dolnym kwiatkiem
Doszukałam się jeszcze w dobrych radach:
W przezroczystych doniczkach powinny rosnąć storczyki głównie z rodzaju Phalaenopsis, których korzenie są zielone i pełnią funkcję fotosyntezy (wytwarzają substancje niezbędne do życia rośliny) podobnie jak liście. Można je włożyć do osłonki, ale osłonka również powinna być transparentna.
Dziękuję za wyjaśnienia ... ale pytania mam ... podlewanie pojęłam nawożenie spoko ... a czy można zamiast szklanej osłonki dać zwykłą ceramiczną? ... pod ostatnim dolnym kwiatkiem tniemy?
O tak mus ją mieć!
Ciekawe czy moja przetrwa zimę, ale jeśli nie to też problemu nie bedzie, nasion nazbierałam od groma!
I tak sobie posieję, bo lubię taką młodą, zieloną.