Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 22:14, 13 lis 2015

Moje w tym roku nie miały owoców, rok temu tak
jazzy 23:14, 13 lis 2015

Ja też jutro będę wiązać trawy
Pierwsze wiązanie moje hihi
ren133 23:19, 13 lis 2015

jazzy napisał(a)
Ja też jutro będę wiązać trawy
Pierwsze wiązanie moje hihi

To ja też powiążę moje ML
Iwk4 23:26, 13 lis 2015

A ja dziś wygrabiłam liście z trawnika. Najlepsze, że było pełno liści pod iglastymi, a pod liściastymi pusto. Robota wiatru

Zamówiłam dziś jeszcze czosnki główkowate, kamasję i kilka różowych tulipanów Ale niewiele. Tak dla koloru i abym z żalu wiosną nie wzdychała, jak u innych będą łany

Pora chyba pozbierać narzędzia i uporządkować, aby wiosną nie szukać.
Kuba 08:22, 14 lis 2015

prace porzadkowe w ogrodzie to taka ważna rzecz, na którą wiecznie mi czasu brakuje
ciekawa jestem Twoich kamasji
Kacha123 08:26, 14 lis 2015

Wpadłam na poranną kawkę i czytam, że powoli chowasz zabawki na zimę Mam nadzieję, że nie odstawisz na półkę aparatu
Katkak 08:57, 14 lis 2015

Joluś wczoraj byłam w kurniku po jajka i Pan chciał mi takiego grzecznego kotka podarować . 5 takich malusich słodziaków tam biegało i przygarnęłabym jak nic, ale emuś jeszcze nie urobiony . Twój wygląda jak porcelanowa figurka na tym oknie. Widzę, że rozmnażasz rozchodniki. Naprawdę wystarczy uciąć, wsadzić do wazonu i puści korzonki? I już? Można jeszcze spróbować, czy już za późno? Ja jeszcze dziś będę grabić, ale to już chyba ostatnie grabienie w tym roku . Buziole .
Iwk4 08:59, 14 lis 2015

Kamasje posadzę do lawendy i Grahama Thomasa. Jest tam też liatra i perovska. Piszę, żeby zdania nie zmienić, bo za dużo mam koncepcji.
Najfajniej wyglædałaby w kostce bukszpanowej. Ale miejce, o którym myślę, będzie za rok robione.
Więc teraz na próbę ją posadzę za lawendą.
Iwk4 09:03, 14 lis 2015

Kacha123 napisał(a)
Wpadłam na poranną kawkę i czytam, że powoli chowasz zabawki na zimę Mam nadzieję, że nie odstawisz na półkę aparatu

Aparat cały czas Kasiu leży na półce w gotowości.
Nie wiem tylko, czy ptaszki będą mnie odwiedzać, bo mój mały urwis kotek testuje obecnie, jak wysoko się za nimi wdrapie. Akrobata normalnie jakiś. Ma instynkt łowczy. To kotka tak wogóle. Dla moich przyszłych myszy oznacza to tylko jedno
Iwk4 09:10, 14 lis 2015

Katkak napisał(a)
Widzę, że rozmnażasz rozchodniki. Naprawdę wystarczy uciąć, wsadzić do wazonu i puści korzonki? I już? Można jeszcze spróbować, czy już za późno? Ja jeszcze dziś będę grabić, ale to już chyba ostatnie grabienie w tym roku . Buziole .

Kasiu, rozchodniki bardzo łatwo się rozmnaża. Te akurat przyniosłam jakiś czas temu do wazonu do dekoracji. I korzonki sobie wypuściły i teraz się zastanawiam, czy wsadzić je w domu w doniczkę czy na zewnątrz do gruntu? Sama nie wiem. Parapet chyba jest mi bliższy na zimę.
Kasiu, wiosną jak obetniesz stare gałązki, pojawią się małe kapustki. Takie ładne kępki. Wystarczy wykopać, podzielić i posafzić na nowo. Ja tak z jednej matki zrobiłam wiosną sporo mniejszych kępek. Potem ładnie się rozkrzewiły.
Na ten moment ten wiosenny sposób chyba będzie pewniejszy.