Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 14:47, 17 paź 2019

Do góry
Zadziwił mnie kolor trojeści krwistej. Jest teraz intensywnie żółta, cała.

P
Hortensja Wim's red świeci z daleka
Nawożenie, zasilanie trawnika 14:18, 17 paź 2019

Do góry
Ja to chyba mam jeszcze gorzej i pytanie czy przenawożone czy wręcz przeciwnie - zbyt mało witamin? Prośba o poradę

Teren gliniasty, na wierzchu mała warstwa humusu, ale pod spodem glina i iły. Teren też ma wysokie wody gruntowe, ziemia często jest wilgotna.

Trawa posiana w połowie sierpnia, podlewana, zaczęła wychodzić z ziemi po 5 dniach (około 18 sierpnia). Całość była jednakowo mocno zielona.

Typ trawy: Kalnas Golf

Jakiś miesiąc temu (16 września) diabeł podkusił mnie żebym rzucił nawozu kupionego w leroyu.
Sypałem z ręki w bardzo małej ilości i już po tygodniu trawa zaczęła jaśnieć. W tych jasnych miejscach bardzo powoli rośnie.

Będzie coś jeszcze z tego trawnika? Czy jednak muszę na nim postawić krzyżyk?

Prośba o poradę i z góry dziękuję.

Przerwa na kawę... 14:11, 17 paź 2019

Do góry
I z innej beczki, w końcu jesień zaczyna być widoczna w kolorystyce. Mariken zaczyna być żółty

I palczatka Blue Heaven daje czadu.

Amanogawa zmienia szatę.
Kwiaty we włosach 14:00, 17 paź 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)

Śliczne miałam kupić, ale coś mnie powstrzymało, brakło mi konkretnej koncepcji.
Gosiu, a w tym roku co się stało przetacznikom?

Ogród kolorowy jesień jeszcze do Ciebie nie dotarła?

Co to za miskant w pióropuszach u Ciebie...ładniutki
Przerwa na kawę... 13:40, 17 paź 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Tak sobie obiecuję, że przysiądę i nadrobię zaległości u Ciebie, a tu ciągle deficyt czasu. Ale widzę, że nie ustajesz w zakupach. Klona zadołuj i osyp korą, spokojnie przezimuje. Gdzie zakupy znajdą miejscówkę w Twoim zapakowanym ogrodzie?.
Anula, kochana. Nie masz co nadrabiać. W skrócie została poszerzona jedna rabata i nadal nad nią pracuję.
To ta pod oknem, z boku działki za tarasem. Trawnik się zmniejszył

Reszta rabat bez zmian. Czas miałam wypełniony innymi obowiązkami i jeszcze jakieś 3 miesiące mnie czeka tych innych spraw.
W tzw. Międzyczasie szukałyśmy drzew do Joli April, jeden Alpens wylądował u mnie coby klimatyzator sąsiada nie rzucał się w oczy i to tyle. A i byłam podołować się u Kwartecika. Koniec września jest wrzucony telefoniczny skrót.

Odnotowuję 2 głos za dołowaniem klona )) klon idzie przy wejściu koło kielichowca. Muszę tylko poobserwować czy za sucho mu tam nie będzie. Parocja przy wejściu do domu w donicy zamiast lub obok tuji. Hortensja to też donica - pod morwą.
Kiedyś będzie tu ogród 13:37, 17 paź 2019

Do góry
anka_ napisał(a)

Przed wczorajszym wschodem słońca niebo płonęło. Uwielbiam takie poranki.

O mtuchno jakie foty, strzępek przepięknie wygląda, a na końcu to parocja? Bo takie listki podobne
Tulipan - Tulipa 13:29, 17 paź 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)

To są te tulipany. Na obrazku wyglądają nieco inaczej niż w realu, ale to jest ta odmiana. Mam je - są identyczne jak Twoje

Dziękuję Ci serdecznie. Nigdy bym na to nie wpadła, bo zdjęcia na opakowaniach w internecie wyglądają inaczej.
Ogród bez reguł 13:23, 17 paź 2019

Do góry
U mnie w zieleni miejskiej jest dużo ogników i z daleka są zachwycające. Z bliska rzeczywiście trochę mniej - chwila nieuwagi i kolec w oko . Więc raczej w tym kierunku nie pójdę. Może jakieś tawuły dobiorę...
U mnie dziś znów ZPJ, więc zaraz po pracy lecę do ogrodu. Trzeba zintensyfikować prace porządkowe . Studiuję na bieżąco prognozy pogody i bardzo mnie ucieszyło, że odwołane zostały przymrozki, przewidywane na przyszły tydzień. No i trzeba by rozstawić liściownik i zacząć zbierać liście, bo zaczęły się sypać... Jesień, jesień już

Ogród z rzeźbą 12:31, 17 paź 2019

Do góry
Zana napisał(a)
A teraz spadam, jutro niestety do pracy.

Na dobranoc ogrodowa Lady w jesiennym klimacie:

Jeżówkowe-Love 12:25, 17 paź 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Zdjęć dokończonej rabatki nie mam.. ale za to, jak tylko przyjechałam na działkę od razu pstryknęłam parę zdjęć jeżówkowych

Długo msialam czekać na ten widok ,
Ale warto było ,
OJ warto

Ps. A nie te trawy hihihihi
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 12:24, 17 paź 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

U mnie świdośliwy też gwiazdorzą, dzisiaj wrzucę fotki. Przepięknie się przebarwiają, no zachwyt.
A bukiet hortensjowych przepiękny.
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:37, 17 paź 2019

Do góry
I dzisiaj

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 11:32, 17 paź 2019

Do góry
Ciąg dalszy zdjęć z 6 października. Na rabacie świecą młode rozplenice i trzcinnik krótkowłosy. Dzieliłam jesienią w zeszłym roku kępy rozplenic i wszystkie się przyjęły. Trzcinnik też sobie daje radę mimo półcienia
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:29, 17 paź 2019

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:28, 17 paź 2019

Do góry
aleś mnie podeszła

tak wyglądało w 2015 roku

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:11, 17 paź 2019

Do góry
Aniu, dzisiejszy dąb Green Pillar. Ma wszystkie liście, dopiero zaczynają się przebarwiać.

Ogród z rzeźbą 10:58, 17 paź 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Helen, Kasia, Johanka, Wiola w zasadzie to trawa, która według opisów powinna rosnąć w słońcu. U mnie ma półcień i radzi sobie dobrze. Czasami za roślinami trudno trafić.

Gwiazdorzą jarząby, wreszcie doczekałam się przebarwienia

Dzizas!!! Jaki jarząb Jegomość ubrany w jesienne barwy gwiazdorzy Anula, coś pięknego. W ogóle jak oglądam Twoje zdjęcia zbieram szczękę z tarasu... na którym w tej chwili siedzę... Mistrzostwo!
Jarząbki chyba za mną chodzą, bo dzisiaj odwożąc córę do szkoły miałam zgrabnego jarząbka n atle białej ściany i zapragnęłam takiego baaaardzo.
Oj wiosną chyba będzie pracowitą u mnie.

Buziaki i gratki na tysiączek
Przerwa na kawę... 10:28, 17 paź 2019

Do góry
April napisał(a)
U mnie głównie kilkunastometrowe sosny, bo mam las. Urozmaicam go brzozami wielopiennymi. Oraz grabami, klonami i bukami, na obrzeżach i tam gdzie mam luźniej. Teraz dokupiłam dereń odm chińska, klon tatarski czyli ginnala i świdośliwy lamarca.
Oraz perełkę na rabatę Cercis Ruby Falls.
Mam też jedną zaciszną rabatkę z klonami palmowymi. Ale to taki smaczek przy tarasie, gdzie są też bambusy
A które z tyvh drzew przebarwiają się na żólto/pomarańczowo? Szukam czegoś do rogu działki ( pod drutami by roslo) Brakuje mi bardzo roślin w takich kolorach bo tylko broza z tylu domu sie tak przebarwia

inka74 napisał(a)
Obiecałam zdjęcia nabytków internetowych
Parocja Perssian Spire wysokość 80 cm (zmierzyłam bez doniczki, kolor listka odjął mi mowę. Śliczny amarant

Klon przyszedł łysy ale z jednym pędem na 130 cm- pytanie czy go sadzić czy przechować w garażu???

I coś dla gałgAsi ) zaciekawiłaś mnie bardzo tą hortką, postanowiłam spróbować

Ten listek wygada jak doklejony Sliczny

Ta hortka jest super, właśnie o niej poczytałam i już zaczęłam myśleć czy by jej nie posadzić na słoneczku do tych cisow, Amanagowy itd...
napiszesz mi na priv gdzie zamawiałaś?
Jeżówkowe-Love 10:27, 17 paź 2019

Do góry
Jeżówkowe-Love 10:26, 17 paź 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies