Dziewczyny kochane dziś przyjdą dodatkowe 3 szt hortensji VF na nigrową.
Mają uzupełnić 4 szt które już tam rosną (zaznaczyłam na różowo gdzie rosną ):
Czy powinny rosnąć w wachlarzu pomiędzy nigrami ? Czy dosadzić z tyłu w najszerszym miejscu ?
Moim zdaniem trzeba tak zrobić. I moim zdaniem powinnaś zmienić ławkę na ładniejszą. Plus jakaś super wypasiona donica po prawej z buchającą kompozycją. Moim zadaniem trzeba złagodzić ten dach wystający drzewem, które go zasłoni, jakby przywróci równowagę. Da poczucie intymności nieco.
Dziewczyny jeszcze tylko podpytam. Przy wejściu planuję posadzić 3 kulki może cisowe, pod sadzone penisetum, stopą, swierzbnicą macedonska, jeżówką ale czy to nie mam za mało roślin "zimozielonych"? Co ew dołożyć, na tą moją południową rabatę?
Buziaki
Obiecane doniesienia z frontu walki z wełnowcem.
Tak było….
….tak jest teraz
Pełen sukces! Moja palma uratowana …chyba !
Myślę, że wełnowiec zginął śmiercią tragiczną.
W ciągu ostatnich 3 tygodni, nie zaobserwowano jakichkolwiek grup przestępczych tudzież niepożądanych oznak życia !!!
Witaj Aniu Nic nie działam w ogrodzie, bo glina nasiąknięta aż strach wchodzić w rabaty, mam zamiar zrobić pierwsze opryski ale każdego dnia pada, jak nie w nocy to w dzień.
Wiosna już się pokazała, oprócz przebiśniegów zakwitła kępka przylaszczek, tylko ta, która najbardziej wystawiona jest do słoneczka, te w cieniu jeszcze śpią, kiełkują cebulowe, kilka paproci pięknie zieleni się po deszczu, stokrotka ma pąk kwiatowy, kilka host wystawiło grube kły ...
Zamierzam założyć drugi wątek zielono-wnętrzarski, ale jeszcze nie wiem gdzie i jak to zrobić, poczytam, popatrzę, może coś z tego wyjdzie
My robimy różnie, najpierw robimy krawędź nieco dalej, a potem docinamy jak trawnik już zgęstnieje. Na krawędź kładziemy deskę gdy proste linie i do deski dosiewamy, wtedy nasion nie naleci poza krawędź.
W jaki sposób wyznaczyć owale? Na oko i poprawki, żeby było doskonale. Dla niewprawionych wąż ogrodniczy.