Tam akurat raczej nie trzyma wody, sporo jest piasku po starym chodniku.
Obawiałabym się hortek właśnie. Już miałam bliżej siatki i takie były bidne co roku, w koncu je przesadziłam w cień.
Tam naprawdę straszna patelnia cały dzień jest.
A zatrwian jest wieloletni??
Rozchodnik Class Act mam i zadowolona jestem z niego. Latwo mozna go rozmnozyc
Ogolnie Sedum mozna latwo rozmnozyc. Rowniez te mniejsze odmiany
Zatrwian szerokolistny, Limonium latifolium jest bylina. U mojej tesciowej w Hesji, na gorce na dodatek, daje spokojnie rade praktycznie bez podlewania.
Zelezniak rozowy, Phlomis tuberosa, rowniez lubi suche stanowiska. U kolezanki ogrodowej w naszym pogorzu Eifel ladnie sie rozwija.
Jeszcze Santolina jest swietna na suche stanowiska, ale kwitnie na zolto. Dla mnie to minus, nie wiem, jak dla Ciebie
Jeszcze moge Ci polecic Anthericum ramosum na suche, sloneczne miejsca. U mnie w laczce zupelnie bez podlewania daje rade. Rowniez Anthericum liliago na suche ale bardziej kwasne stanowiska.
Anthericum podoba mi się, tylko gdzie to dostać... zaraz poszukam.
Żółte tylko w postaci wiosennych przejdą... żeleźniaka co prawda mam żółtego ale jeszcze u mnie nie kwitł, więc nie wiem czy mi pasuje czy nie
Jeszcze o gaurze pomyślałam Tylko nie wiem, czy będzie u Ciebie jednoroczna czy wieloletnia. U mnie na rabacie zimą cienistej jest dwuletnia, a na bardziej słonecznej zimą jest wieloletnia