Dziękuję za dobre słowo!
Kalina sprawiła niespodziankę i zakwitła w listopadzie dwoma kwiatkami. Ma sporo pąków, mam nadzieję na wiosenny spektakl.
A tamaryszek to taki ogrodowy czarodziej. Bywa zaskakujący.
To dwa krzaczki róży okrywowej Alba Meidiland. W przeciwieństwie do Swanny nie wypuszcza batów, utrzymuje zwarty pokrój, na nic nie choruje. Późną jesienią przycinam ją na 25-30 cm.
Dobrze współpracuje z miskantem Variegatus i tują Golden Tuffet.
Mogę jeżeli to nie cząber to ciekawa jestem co.
Zrobiłam porównanie: na górze to tymianek pospolity (tego używam jako przyprawę), na środku to ten cząber - nie cząber (kwiaty rzeczywiście podobne do tymianku, zapach rośliny zupełnie inny), na dole macierzanka cytrynowa
Na pewno nie jest to lebiodka (majeranek), zupełnie inne liscie (kształt i struktura) i po zapachu też ją rozpoznam
Asiu w nowym roku życzę spełnienia realizowanych planów. Werbena na pewno się rozsieje tylko nie można dokładnie pielić w jej okolicach .Mam gdzieś zdjęcia siewek. Jak potrzesz w palcach to pachnie .
Gdyby piekarnik dać z powrotem do wysokiej zabudowy, mogę go wsadzić w ramkę z blatu jak tutaj, a w miejscu mikrofali i ekspresu dać otwartą półkę? Tyle że za wysoka byłaby? Ewentualnie witrynę na szkło z poprzeczną półką szklaną/ przezroczystą?
Zdjęcie z internetu
tak funkcjonuje taka szafka, i jeszcze jest miejsce na akcesoria do zmywarki.
Oczywiście możesz mieć niski pojemnik na wysokość szuflad jakie zaprojektujesz na całym ciągu. obojętnie ale wygoda jest. Nie rezygnuj z tego rozwiązania. Szykowałam w tym roku kolacje wigilijną u córki więc miałam okazję docenić to rozwiązanie
Wyżej zabudowany piekarnik jest super, ale ta czarna plama nie dość że czarna (ok może być biała ale mi się nie podoba) średnio mi się widzi ni przypiął ni przyłatał w tej wnęce całej biało/szarej. A przede wszystkim psuje mi podziały frontów, które nagle muszę do niego na dziwnej wysokości dostosowywać... stąd na razie jest w dolnym ciągu.
Otwarta półka w celu przełamania tej 3metrowej zabudowy do sufitu... coś jak tu, w kolorze blatu (betonowym)
Renato, nie chcę zaśmiecać Twojego wątku zdjęciami, wstawiam tutaj - mój cząber, zobacz jaki niski, a z tyłu widać jak wiosenny przymrozek dopadł młode przyrosty cisa ( zdjęcie z 15.05)
Po poprawkach. Mikrofala bez zabudowy. Piekarnik wywaliłam z wysokiej zabudowy bo mi psuł w układzie linii drzwiczek
Szuflady wszędzie, nawet te otwierane szafki to takie z szufladami wewnętrznymi.
Dzięki Baby
Lodówka ma 174 cm i ten wymiar mnie trzyma, stąd wymuszona wysokość półki otwartej, chyba że półkę otwartą zrobię na kawałku, no ale nie będzie wtedy dobrze wyglądać?
Ewo, wstawiam fotkę szafy. Czy cudna - zależy, co się komu podoba, w naturalnej sośnie wyglądała jak ciężki klocek. Teraz trochę zniknęła. Pudła stoją przy niej chwilowo. Przez lustro nijak nie idzie zrobić zdjęcia, by czegoś więcej nie było widać. Jak obejrzysz, daj znać, to fotę usunę.