Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:38, 30 gru 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)
Haniu

Rozmarzyłam się
Pięknie

Dziękuję! Też czasem lubię się rozmarzyć.

Życie w wiejskim ogrodzie 11:34, 30 gru 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Sprawiłeś mi prawdziwą wycieczkę ogrodniczą dziś!

Edit: jakie masz plany wobec choiny w donicy? Pytam, bo mam taką dużą i nie wiem, czy ma szanse robić za topiara w donicy bez przenoszenia na zimę?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:34, 30 gru 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Gruszko, ogród masz wspaniały.

To umiejscowienie wiąza i tamaryszka, ich dobranie wzajemne (pokroje i kolory) - rewelacja.

Dużo takich łapiących za oczy i serce matrixów.

Ale stipa i krwiściągi to nadal moje faworyty (być może, że jutro, oglądając ponownie zdjęcia, powiem co innego).

Tęsknię za zapachem kaliny angielskiej.

Dziękuję za dobre słowo!
Kalina sprawiła niespodziankę i zakwitła w listopadzie dwoma kwiatkami. Ma sporo pąków, mam nadzieję na wiosenny spektakl.
A tamaryszek to taki ogrodowy czarodziej. Bywa zaskakujący.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:13, 30 gru 2019

Do góry
Mary napisał(a)

Jaka to róża, Haniu?

To dwa krzaczki róży okrywowej Alba Meidiland. W przeciwieństwie do Swanny nie wypuszcza batów, utrzymuje zwarty pokrój, na nic nie choruje. Późną jesienią przycinam ją na 25-30 cm.

Dobrze współpracuje z miskantem Variegatus i tują Golden Tuffet.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:08, 30 gru 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Wzdycham i patrzały wybałuszam Dorodny, zdrowy ogród, pełen witalności i kolorów od wiosny do jesieni. Co robisz hortensjom, że masz takie wysokie? Potrzebuję wyższe u siebie, a one za nic nie chcą zrównać się z siatką i zasłonić mnie od drogi. Jak wysoko je przycinasz?

Im są starsze, tym tnę je wyżej.
Tu 3-letnie.

A te 5-letnie.

Rosną w żyznej glinie.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:45, 30 gru 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Gruszko, ogród masz wspaniały.

To umiejscowienie wiąza i tamaryszka, ich dobranie wzajemne (pokroje i kolory) - rewelacja.

Dużo takich łapiących za oczy i serce matrixów.

Ale stipa i krwiściągi to nadal moje faworyty (być może, że jutro, oglądając ponownie zdjęcia, powiem co innego).

Tęsknię za zapachem kaliny angielskiej.

Zieleń, drewno i antracyt 09:38, 30 gru 2019

Do góry
Mogę jeżeli to nie cząber to ciekawa jestem co.
Zrobiłam porównanie: na górze to tymianek pospolity (tego używam jako przyprawę), na środku to ten cząber - nie cząber (kwiaty rzeczywiście podobne do tymianku, zapach rośliny zupełnie inny), na dole macierzanka cytrynowa

Na pewno nie jest to lebiodka (majeranek), zupełnie inne liscie (kształt i struktura) i po zapachu też ją rozpoznam
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 00:53, 30 gru 2019

Do góry
Asiu w nowym roku życzę spełnienia realizowanych planów. Werbena na pewno się rozsieje tylko nie można dokładnie pielić w jej okolicach .Mam gdzieś zdjęcia siewek. Jak potrzesz w palcach to pachnie .
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 23:28, 29 gru 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Nie bardzo bo tam jest wejście do spiżarni, wnęka ma 68 cm głębokości.

Podoba mi się ta pełna ściana szaf, bez piekarnika.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:51, 29 gru 2019

Do góry
Gdyby piekarnik dać z powrotem do wysokiej zabudowy, mogę go wsadzić w ramkę z blatu jak tutaj, a w miejscu mikrofali i ekspresu dać otwartą półkę? Tyle że za wysoka byłaby? Ewentualnie witrynę na szkło z poprzeczną półką szklaną/ przezroczystą?

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:40, 29 gru 2019

Do góry
Nie bardzo bo tam jest wejście do spiżarni, wnęka ma 68 cm głębokości.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:18, 29 gru 2019

Do góry
Szerokość wnęki to 3 metry, sufity są wszędzie na 2.5 metra. Półka otwarta wychodzi nad lodówką, lodówka ma 177 cm wysokości.

Plan jest raczej w skali i zgodnie z wymiarami pomieszczenia.

Kuchnia jest jak w projekcie tu we wnęce i na ścianie z oknem (tyle że moje okno jest poziome):

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:13, 29 gru 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Więcej róż już w ogrodzie nie będzie. Wciąż przeraża mnie konieczność ich ciecia. Nie da się jednak ukryć, że robią w ogrodzie dobrą robotę.

Jaka to róża, Haniu?
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 22:02, 29 gru 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Sufity podwieszane się robią

Pomiar kuchni szaf z głowy, próbuję wyrównać te dolne szafki

Witam serdecznie

Jaki piękny plan kuchni .
Chciałabym się tylko zapytać,
Jak oddzieliłaś kuchnię od salonu ?
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:51, 29 gru 2019

Do góry
Zdjęcie z internetu
tak funkcjonuje taka szafka, i jeszcze jest miejsce na akcesoria do zmywarki.
Oczywiście możesz mieć niski pojemnik na wysokość szuflad jakie zaprojektujesz na całym ciągu. obojętnie ale wygoda jest. Nie rezygnuj z tego rozwiązania. Szykowałam w tym roku kolacje wigilijną u córki więc miałam okazję docenić to rozwiązanie

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:47, 29 gru 2019

Do góry
Wyżej zabudowany piekarnik jest super, ale ta czarna plama nie dość że czarna (ok może być biała ale mi się nie podoba) średnio mi się widzi ni przypiął ni przyłatał w tej wnęce całej biało/szarej. A przede wszystkim psuje mi podziały frontów, które nagle muszę do niego na dziwnej wysokości dostosowywać... stąd na razie jest w dolnym ciągu.

Otwarta półka w celu przełamania tej 3metrowej zabudowy do sufitu... coś jak tu, w kolorze blatu (betonowym)

Zieleń, drewno i antracyt 21:42, 29 gru 2019

Do góry
Renato, nie chcę zaśmiecać Twojego wątku zdjęciami, wstawiam tutaj - mój cząber, zobacz jaki niski, a z tyłu widać jak wiosenny przymrozek dopadł młode przyrosty cisa ( zdjęcie z 15.05)
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:40, 29 gru 2019

Do góry
Po poprawkach. Mikrofala bez zabudowy. Piekarnik wywaliłam z wysokiej zabudowy bo mi psuł w układzie linii drzwiczek
Szuflady wszędzie, nawet te otwierane szafki to takie z szufladami wewnętrznymi.

Dzięki Baby

Lodówka ma 174 cm i ten wymiar mnie trzyma, stąd wymuszona wysokość półki otwartej, chyba że półkę otwartą zrobię na kawałku, no ale nie będzie wtedy dobrze wyglądać?
Zieleń, drewno i antracyt 21:27, 29 gru 2019

Do góry
Ja zabezpieczałam przedwcześnie posadzone do gruntu kanny i dalie tak - część przykryłam wiadrami i donicami a te wyższe dostały namioty
Dwa ogrody 21:24, 29 gru 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Mariola, wszystko piękne, ale szafa powala, przecudna. Pokaż całą

Ewo, wstawiam fotkę szafy. Czy cudna - zależy, co się komu podoba, w naturalnej sośnie wyglądała jak ciężki klocek. Teraz trochę zniknęła. Pudła stoją przy niej chwilowo. Przez lustro nijak nie idzie zrobić zdjęcia, by czegoś więcej nie było widać. Jak obejrzysz, daj znać, to fotę usunę.

i białe grzybki tutaj

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies