Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Wiolka5_7 18:59, 23 mar 2020

Anitko przecudnie masz !
Wejście pięknie udekorowałaś , jak zawsze
Kwiatuszki w ogrodzie śliczne
Ciemierników ile masz...wszystkie piękne

Pozdrawiam ciepło
Anitka 10:24, 26 mar 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

No widzisz znowu kwitną mimo obaw

Kwitną i się namnożyły.
Anitka 10:25, 26 mar 2020

Kasia_CS napisał(a)

O kurcze, ale magiczny widok

Uwielbiam ta leszczynę w stanie bezlistnym, on ma już kotki od stycznia. A taki widok mam jak ze śmietnika wracam.
Anitka 10:33, 26 mar 2020

Agania napisał(a)
Podziwiam piękny kolejny wianek na drzwiach i wiosenne dekoracje
Kwietne niebieskości u Ciebie uwielbiam
Leszczyna widzę kwitnie i zapewne już pyli, u mnie w domu eM alergik
kiedyś zrobiłam bukiet z Leszczyny i o mało mężatego nie zabiłam.
Piękna z niej ozdoba lubię jejmości pogiętości u mnie morwa i robinia wyginają się jak Twoja leszczyna
Ciekawa jestem co posadzisz do korytka?

Nie chodzę po sklepach, więc używam to co miałam. Leszczyna kwitnie już os stycznia.

Ja też mama alergika w domu, syn prawie na wszystko uczulony na co testy miał robione oprócz brzozy. Z leszczyną nie wiem, nie daje jej do domu.

W korycie mam dalej hortensje ogrodowe z zeszłego roku, może je zostawię, bo zima była łagodna i dobrze przezimowały, ale czy zakwitną nie wiem. Bluszcz na razie daje coś zielonego. Jedno trzeba przyznać przez tą sytuację zakupy ogrodowe mocno ograniczone w tym roku będą, szkoda tylko szkółkarzy. I wszystkich innych, którzy skutki obecnej sytuacja odczuwają.
Anitka 10:40, 26 mar 2020

Urszulla napisał(a)

No się uzbrajam w cierpliwość.
Przy okazji pooglądałam Twoją uporządkowaną wiosnę trochę jej przybyło nie wiem jakie temp są u Was bo ja się wstrzymałam z cięciem na kilkudniowe przymrozki.

Tak Ula przybyło mi wiosny. Ok kilku lat nad nią pracuje. Wcześniej wiosny u mnie nie było Szczerze to ja za często prognoz pogody nie oglądam, więc nie wiedziałam o zapowiadany przymrozkach. Czasem Sylwia da mi jakiś "cynk",że coś nadciąga.
Nawet tak mnie poniosło w zeszłym tygodniu, że oleandra i oliwki wyniosłam na taras.
Ale sobie plułam w brodę. Dobrze, że sobie taki wózeczek kupiłam na jesień i młodego już nie wołam do pomocy, bo nie wiem jak bym mu wytłumaczyła wywożenie i wwożenie po 3 dniach.
Anitka 10:40, 26 mar 2020

Anda napisał(a)
Pięknie masz po prostu

Dzięki
Anitka 10:44, 26 mar 2020

BKosimkArt napisał(a)

Tak przyjęły się, jedna chyba tylko nie... to był chyba grubosz temple? czy jakoś tak..

A wiesz Basiu, że on mi padł. Coś mu nie odpowiadało. Jak sytuacja się unormuje, to wyśle ci jeszcze jakieś sadzonki. Na razie wstrzymujemy się i zostajemy w domkach

Pokazuje ci jak wyglądał tydzień temu ten starzec 'Angel Wings'.
Anitka 10:48, 26 mar 2020

BKosimkArt napisał(a)
Powtórzę się znów, uwielbiam Twój ogród, napatrzeć się nie mogę...
i zakochana jestem w tych niebieskich drzwiach...

Te drzwi wychodzą tak na zdjęciach, a w rzeczywistości mają coś z turkusu w sobie.
Anitka 10:56, 26 mar 2020

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudowności.Niebieski uwielbiam.Od dwóch sezonów mam Wielkanoc w tym kolorze.Wianek mniam.Anitko msm prośbę.Masz może fotki tego wianka z gałązek jagody? Nie mogę odszukać.

Ja też jestem fanką niebieskości.
Pokazuje wianki, użyłam patyki z leszczyny, którą wycięłam jesienią. One są bardzo elastyczna jak są świeże. Robię pojedynczą obręcz. Końce łapie drucikiem. Przykładam potem kępki jagodziny. W sumie to z wielu roślin można takie wianki robić.

Anitka 11:13, 26 mar 2020

oliwka napisał(a)

Ta leszczyna wygląda bosko !!!!

Ta leszczyna to jedna z pierwszy roślin w ogrodzie. Tu jeszcze posadzona obok docelowego miejsca, bo wory z kostką stały.

Teraz ma chyba ponad 3 metry. I szukając teraz wianków dla Gosi zobaczyła,że już w grudniu kwitła. W nóżkach ma opaskę z ciemierników. Potem jest tłem dla lawendy.