Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Prawie - jak ogród 21:48, 09 paź 2017

Do góry
Kasia, brzozy Dorenbos są mniejszymi brzozami. Przycinane jednak brzydko wyglądają. Mają delikatny pokrój korony, która jak firanka, niby rzysłania, ale jest ażurowa, przez co lekka.
Dobra, już nie piszę, bo przez was dokupię pola i zrobię lasek brzozowy, hi, hi
Albo wytnę śliwy owocowe
... A może wytnę ?
edit:
Fajny byłby widok taki z okna... Prawda?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/122/1225634/original.JPG
Prawie - jak ogród 21:19, 09 paź 2017
Do góry
Szukam informacji o brzozach Doorenbos i trafiłam tutaj.Też planuję gaik brzozowy.
Ale martwi mnie,że one jednak będą duże bo czytam teraz z linku Iwk4,że nawet do 10 metrów.Chyba,że je przycinać.Bardzo mi się podobają.
Prawie - jak ogród 19:32, 09 paź 2017

Do góry
Tez tak myślę. Proszę bardzo.
Prawie - jak ogród 18:33, 09 paź 2017

Do góry
Beatko, Dorenbos będzie idealna

Brzoza pożyteczna `Doorenbos`(Betula utilis `Doorenbos`). Moja ulubiona! Idealna do małych i średnich ogrodów. Można stosować ją jako solitera można w grupach po kilka, a nawet kilkanaście. Ja czytamy w Dendrologii Dolatowskiego i Senety, `Doorenboos, to jedna z najładniejszych białokorych brzóz. Gałęzie tej odmiany wznoszą się sztywno do góry pod dość ostrym kątem. Brzoza pożyteczna `Doorenbos` dorasta do 10 m wysokości i kilku szerokości. Jest tolerancyjna w zakresie wymagań glebowych ale raczej preferuje gleby przepuszczalne i suche.

https://www.fajneogrody.pl/2015/04/wybieramy-brzozy-do-ogrodu.html

Na końcu artykułu jest dobór roślin pasujący do brzóz w ogrodzie. Przeczytaj koniecznie
Madżenie ogrodnika sezon 2017 22:07, 07 paź 2017

Do góry
Wreszcie doczekałam się fotek ogrodu. Ufff, bukszpany na miejscu i całe
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:04, 07 paź 2017

Do góry
Przepiękna, nie pamiętam nazwy

Trochę różyczek kwitło

Kolejnym razem zapraszamy Was do nas
Dziękujemy
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:00, 07 paź 2017

Do góry
Rabatka z ostróżkami ... na niebiesko.

Pegasus
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:58, 07 paź 2017

Do góry
Anusia napisał(a)

Iwonka miło było Was gościć u siebie w Skandynawii. Zdjęcia nie zrobiłam jakoś wypadło mi z głowy Deszcz przeszkadzał w zwiedzaniu ogródka, bo ogród to za dużo powiedziane Mimo pogody humory dopisywały. Fajnie tak spotkać się porozmawiać o roślinach i nowych pomysłach. Dziękuję jeszcze raz i do ponownego spotkania.

Aniu, to my bardzo dziękujemy. Było cudownie, mam wyrzuty sumienia, ze się zasiedzieliśmy. Nie zapomnij w wolnej chwili podzielić się przepisem na schab w kapuście. Jeszcze teraz czuję jego smak. A Pawełek przyznał sie, ze zjadł sporo karpatki, myślałam, ze tylko ja jestem łasuchem
Dziękuję za prezent śliczny

Kilka ujęć ogródka - to te, co mogę wstawić. Pozostałe podlegają cenzurze i bardziej celom poglądowym na kiedyś
W ogrodzie Ani
Limlight miały wielkie kwiaty.

Ale Anabelka jeszcze większe. Nie wiem, jak to możliwe. Zastanawiam sie, co moim zapodać, by były tak wielkie za rok

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:20, 07 paź 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajnie ogród rośnie. Odłożonymi pracami się nie martw. Biorąc pod uwagę to, co już zrobione, zostało ci już niewiele.

Iwonka miło było Was gościć u siebie w Skandynawii. Zdjęcia nie zrobiłam jakoś wypadło mi z głowy Deszcz przeszkadzał w zwiedzaniu ogródka, bo ogród to za dużo powiedziane Mimo pogody humory dopisywały. Fajnie tak spotkać się porozmawiać o roślinach i nowych pomysłach. Dziękuję jeszcze raz i do ponownego spotkania.
Ogródek Iwony II 21:13, 07 paź 2017

Do góry
Aniu, to było bardzo przemiłe popołudnie spędzone w towarzystwie twojej rodzinki. Jeśli ogród będzie tworzony w tak przemyślany sposób, jak tworzysz swój dom, to będzie to cudowne, klimatyczne miejsce.
Ogród Ani:

Zakochaliśmy się w waszym kominku. I cegle

Zimą będę wstawiać fotki mojego ogrodu, to koniecznie zapisuj, co byś chciała. Wiosną będziemy dzielić.
Mirkowy ogród (początki) 11:20, 07 paź 2017
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mój był lepszy. Bo szukając miejsca na nowe róże, zaproponował mi wykopać "to badziewie przy tarasie", po czym wskazał na moje kuleczki bukszpanowe zatopione w stipie
O zgrozo normalnie. To się nazywa wsparcie

Ogródek Iwony II 23:32, 06 paź 2017

Do góry
asiak napisał(a)

U mnie czekają na działce. Część wsadziłam w weekend, mam nadzieję, że jutro nie będzie padać

Jutro pewnie tylko pochmurno będzie. Rano mam szkolenie, wiec z ogrodu nici. A po południu spotkam się z Anią. zatem po niedzieli będę sadzić. Mam niewiele. Trochę czosnków, żonkili i białych Exotic emperor
Zeszłorocznych prawie nie wykopywałam.
Ogródek Iwony II 21:47, 06 paź 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Iwona, jakoś nie mam ciśnienia żeby koniecznie rozszyfrować czy mam gracka czy nie. Podoba mi się ta trawa i tyle.

Zupełnie Cię rozumiem Ewa. Co za różnica, jaki miskant? Wszystkie są ładne
I niby wszystkie u mnie są grackami

Muszę chyba jeżówki ściąć. Bardziej chyba szpecą niż zdobią w tym miejscu
Na ostatniej fotce jest Graziella Zaczyna się przebarwiać

Ogródek Iwony II 21:15, 06 paź 2017

Do góry
Ewa, tylko pozazdrościć.
Reszcie współczuję i sobie też.
Terenie, mówisz, że biało było? O nieeee...
Ogród bacowej 14:14, 06 paź 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwonka, tylko skąd taką ilość tego dobra wziąść ?

Mi cały wiosenny kompost tam poszedł. A obornik od gospodarza. Ziemię kupiłam, to zasypalam. A teraz wiosną chyba też ziemię zamówię pod reszte trawnika i do skrzyń. Bo teraz ze skrzyni do donicy pod trzcinniki wybierałam. I obornik zamówię znowu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:55, 06 paź 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dzięki. Rozchodniki są większe, niż rozplenice?
Nie, rosną naprzemiennie i mają mniej więcej jednakową wysokość
Ogródek Iwony II 07:47, 06 paź 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pogoda fatalna Asiu, a cebulę w domu czekają...

U mnie czekają na działce. Część wsadziłam w weekend, mam nadzieję, że jutro nie będzie padać
Ogródek Iwony II 07:46, 06 paź 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Graizella to nie jest na pewno.
Moze to być tak samo, jak z rozplenicami. Niby te same, a inne

Iwona, jakoś nie mam ciśnienia żeby koniecznie rozszyfrować czy mam gracka czy nie. Podoba mi się ta trawa i tyle.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies