Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród do odnowy 07:21, 01 maj 2021

Do góry
Trochę słoneczka i ile kwiecia od razu
Czemu u mnie wielosily wyginęły ....
Susan u mnie jeszcze nie kwitnie
A ta ostatnia magnolia to co to ? Ładne kwiaty sunrise to żółta jest...
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 22:12, 30 kwi 2021

Do góry
Gochna napisał(a)
Może jak bardziej się rozwiną

Gosiu ja po prostu nie umiem robić zdjęć
Może magnolia będzie lepiej widoczna pięknie zakwitła
April podbija las... 21:30, 30 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

Magnolia nie lubi zadarniaczy bo ma płytko korzenie

Ale chyba zadarniacze mimo wszystko pomagają zatrzymać wilgoć ?
April podbija las... 21:24, 30 kwi 2021

Do góry
KasiaLangier napisał(a)

Czy barwinek szkodzi jakoś magnolii ? Zastanawiałam się, czy nie zastosować go jako zadarniacza pod magnolią właśnie ?

Magnolia nie lubi zadarniaczy bo ma płytko korzenie
Ptasi gaj 16:00, 30 kwi 2021

Do góry
Widziałam u Kasyi magnolię Sunsation. Po prostu łapie za serce. Ma przepiękne kwiaty jak sztuczne z wosku i do tego żółte. Jest do kupienia w Auchan w Piasecznie. Taka 160-180 wysokości. Stałam i gapiłam się na nią z żalem, bo niestety przerosła mnie cenowo (220). Mam sporo wydatków ogrodowych i magnolia musi poczekać. Jeśli kiedyś kupię jakąś, to tylko tę.
Za to kupiłam sosenkę rumeryjską i w LM przywarkę japońską, winobluszcze pięciolistkowe Redwall 'Troki' i Yellow Wall oraz rhododendrona 'Cunningham White'. No, i na specjalne życzenie mojego J agrest czerwony, malino-jeżynę i takie tam owocowe

Ela, 2 róże – Rose der Hoffnung – dla ciebie wsadziłam w doniczki i zobaczymy, czy zaczną ładnie rosnąć, bo musiałam je ostro ściąć.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:50, 30 kwi 2021

Do góry
Posadziłam hortki, piwonie na nowo poszerzonej rabacie i juz mam dość
A jeszcze magnolia, i mnóstwo innych....
I donice !
Ogród w mieście-ogrodzie 10:54, 30 kwi 2021

Do góry
Helen napisał(a)
Ta włóknina to mi się skojarzyła z ku klux klanem. Tak jakoś
Fajny masz ten ogród

Helen, wyobraźnia płata Ci figle pozdro

isia33 napisał(a)
Kiedyś podobały mi się takie wymuskane ogrody od linijki, teraz bardzo żałuję, że nie mogę mieć takiego jak Twój. Pięknie.

Dzięki! z daleka nie widać bajzlu

antracyt napisał(a)
Stałam wczoraj na światłach przy moście koło Ciebie i zastanawiałam się ile magnolii z Twojej kolekcji przetrwało ostatnie przymrozki. Uroki polskiej wiosny. Te, którym się udało wyglądają bardzo ładnie

zamiast stać w korku, wpadnij na kawę

Agatorek napisał(a)

Ha ha ha, mi z duchami w prześcieradłach

Piękna ta magnolia Vulcan

Ten kwiat ma wyjątkowo piękną budowę - jak to czasem określają hodowcy: "cup & saucer"
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:27, 30 kwi 2021

Do góry
April napisał(a)
Nie mogę się napatrzeć na kwiaty tej twojej "sztucznej" magnolii Dobrze że mam tyle do sadzenia bo bym pewnie biegała po ogrodniczych szukać takiej.
Moja magnolia na razie zastygła w bezruchu. Muszę popatrzeć na pogodę i może w ten weekend uda się ją posadzić. Jakby co będę okrywać, duża nie jest.

Ty już u sąsiada zaczynasz sadzić

Rzeczywiście paki tak upchane ze nie maja się gdzie otwierac
Moja stara sunsation stoi w miejscu i się zastanawia, nawet paki nie pękają
A z sąsiadem mamy mieć wspólne plony
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:02, 30 kwi 2021

Do góry
Nie mogę się napatrzeć na kwiaty tej twojej "sztucznej" magnolii Dobrze że mam tyle do sadzenia bo bym pewnie biegała po ogrodniczych szukać takiej.
Moja magnolia na razie zastygła w bezruchu. Muszę popatrzeć na pogodę i może w ten weekend uda się ją posadzić. Jakby co będę okrywać, duża nie jest.

Ty już u sąsiada zaczynasz sadzić
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:37, 29 kwi 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Ja bym szmaragda tu nie sadziła. Lepiej posadzić iglaka szczepionego na pniu - o ładnym kolorze jak Twój. Pod nogi dac mu np. tuje Miriam, trawy niskie, można lawende- dużo jest kombinacji.
A myślałaś coś o osłonie od ulicy?

A może magnolia w miejsce tego szmaragda?
Zacisze Alicji 22:18, 29 kwi 2021

Do góry
Pięknie kwitnąco , magnolia taty cudna i wielka
Zacisze Alicji 22:17, 29 kwi 2021

Do góry
Mam wrażenie, że u Ciebie był większy przymrozek niż u nas. Moja magnolia też podmarzła.
Nie wiem czy masz hortensje, ale aż się prosi, żeby kilka patyczków wbić na brzegu stawu. Pewnie by się tam szybko zadomowiły.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 20:51, 29 kwi 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Cudowna dziękuję. Mojej pokażę. Może się zbierze w sobie po tym przesadzeniu i jednak te dwa kwiatki rozłoży. Za to zapowiada się, że mały patyczek z Daybreak będzie kwitł. Nie byłam pewna czy to pąki kwiatowe ale kolor widzę. A ta też kolumnowa jest magnolia i ma ogromne te swoje kwiaty.

Ona tez ładna łososiowa chyba ?
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:50, 29 kwi 2021

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale u Ciebie kolorowo i wiosennie, piękne kolory hiacyntów masz. Pokaz z bliska jak kwitnie magnolia i mam nadzieje, że u Ciebie mrozów nie będzie, bo szkoda by jej było. Pozdrawiam
Miło mi, że Ci się podoba w moim ogrodzie.
Niestety mróz przymroził kwiaty magnolii i ona nie rozkwitła jeszcze, a tak liczyłam na jej kwitnienie w tym roku.

Ogród w mieście-ogrodzie 20:49, 29 kwi 2021

Do góry
Helen napisał(a)
Ta włóknina to mi się skojarzyła z ku klux klanem. Tak jakoś
Fajny masz ten ogród

Ha ha ha, mi z duchami w prześcieradłach

Piękna ta magnolia Vulcan
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:56, 29 kwi 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)
Pięknie Dorotko, magnolia jaki ma kolor? A ten pomarańczowy hiacynt to mnie zauroczył,
Miło mi, że się podoba Magnolia jest biało różowa, ale przez dwie noce był przymrozek -3 stopnie i kwiaty przybrały rdzawy kolor. Szkoda, bo nigdy wcześniej nie miała tyle pąków kwiatowych.
Mnie też te hiacynty przypadły do gustu, pewnie jesienią jeszcze ich dokupię.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 18:49, 29 kwi 2021

Do góry
Cudowna dziękuję. Mojej pokażę. Może się zbierze w sobie po tym przesadzeniu i jednak te dwa kwiatki rozłoży. Za to zapowiada się, że mały patyczek z Daybreak będzie kwitł. Nie byłam pewna czy to pąki kwiatowe ale kolor widzę. A ta też kolumnowa jest magnolia i ma ogromne te swoje kwiaty.
Migawki z ogródka 08:00, 29 kwi 2021

Do góry
Super zakupy! A jaka wypasiona magnolia Super!

pozdrawiam!
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:22, 29 kwi 2021

Do góry
Jak fajnie wybrać się na takie zakupy
Kolejna magnolia, no nie ukrywam że jestem zdumiona
Nie żebym ci żałowała i wyliczała ale gdzie posadzisz? Ja to będę musiała zobaczyć na żywo
Migawki z ogródka 23:13, 28 kwi 2021

Do góry
Magnolia Sensation cieszy się dużym powodzeniem. Ja też byłam z niej bardzo zadowolona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies