Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:33, 22 lis 2014

Do góry
Danusiu czekam na tą dłuuuuugą rabatę bylinową, oj czekam.

Jak sądzisz czy mogłabym teraz górę zywoplotu grabowego wyrównać? Ostatnie letnie cięcie M'owi nie wyszło...krzywo tak, że mnie nerw codziennie bierze... Nie zdzerże do wiosny...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:26, 22 lis 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

właśnie przez DOMO, mamy 2 anteny na kominie, a ja swój osobisty telewizor w kuchni (z pilotem schowanym w szufladzie, żeby mi nikt DOMO nie przełączył)
...tak, tak przyznaję się..jestem DOMO-uzależniona...od początku...
...

A ja do tej pory tv w kuchni nie mam.. Mimo , że gniazdko specjalnie poprowadzone
Lawendowy zawrót głowy 14:25, 22 lis 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Jolcia co tam zmajstrowałaś dzisiaj?

Przyłączam się do pytania, może jakies fotki będą?
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:23, 22 lis 2014

Do góry
Mam też zadania do wykonania..ale pierwszy wolny weekend w ogrodzie grudniowy..

Ja mojego ogrodu tylko póżną jesienią nie lubie. Musze przyznać , że dzięki bukszpanom są krótkie momenty gdy mnie wnerwia, ale bylin mamm mało.... I dlatego będzie u mnie jeszcze wiecej traw... Ania i będą platany alpens globe zamiast brzóz..... Bo zamiast być piękne zimą szoecą moje rabaty...
Moja "przyziemna" :) pasja 14:16, 22 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Dobrze wiedzieć.

Jagoda pozdrowiena zostawiam

Rabatę trawiastą będę u siebie planować, wiesz może kto na formum jest specjalistą od traw?

Kasia Bociek , ale od dawna jej nie ma na forum.
Jagoda każdy ogrodnik potrzebuje wytchnienia aby zregenerować siły. Wiosną roszymy z impetem
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:10, 22 lis 2014

Do góry
Chyba u Ciebie wpływ atalntyckich forntow działa unas już drzewa łyse, tylko dęby maja liście
Wilcza Góra 14:05, 22 lis 2014

Do góry
U mnie wciąż jesień... Chociaż jeden rh pogubił się i myśli , ze wiosna... Rozchylił pąka....
Ogród z łezką 14:02, 22 lis 2014

Do góry
Kindzia u mnie za tydzien zapowiadają +14.... Dzisiaj mialam wyciagnąć kompost z kompostownika do wielkich donic i wstawić do garazu...ale po co skoro mi nic nie zamarżnie... Powtórkę z ubieglorocznej zimy jak na razie mamy i o ile w ubiegłym roku z niedowierzeniem te prognozy o braku zimy czytałam, to w m roku już w to wierzę...
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 13:59, 22 lis 2014

Do góry
Czytałam, ze na wschodzie Polski szlaeństwo śnieżne....u mnie ciagle plucha jesienna... A ja wolę śnieżna zimę.... Machniom?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:55, 22 lis 2014

Do góry
Leć Sebek. Gdybym odkryła gdzieś gpfajne szare lub czerowne w dobryc cenach to dam cynk

A moja okrągła niska czerowona - też taka mam (identyczna jak te wysokie) pójdzie do pracy, do biura, bo czas świat nadchodzi, trzeba się uczerwienić.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:51, 22 lis 2014

Do góry
Ewkakonewka - fajnie że Aga wrocila
Aguś czy jak stosujesz zabiegi lancą dogelbową to oprysk promanalem tez robisz? Bo mi duźo promanalu zostalo i myśle jak go spoźytkować, czy teraz czy wiosną? Ale bardziej potrzebny mojemu ogrodowi jest teraz jeszcze miedzian.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:48, 22 lis 2014

Do góry
Lukasz taką choinkę w ubieglym roku o wysokości 1,6 m widziałam za 200 zl!!!
I myśle jakby sobie taką wielką, 2 m sprawić na taras w tym roku , pomalowac na bialo i oświetlić lampakmi? I wiesz co chyba koncepcję mam wykorzystam na stelaź trejaż od róż muszę sobie tylko witek naciąc. Czy wierzbowe mogą byc? Bo u mnie w okolicach przy rowach mnostwo wierzb rosnie.

Wielkie dzieki za inspirację i instruktaź. Zdolniacha jesteś
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:35, 22 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

A ja wieku 42 hahahah

To i tak palmy pierwszeństwa Sebkowi na razie nikt nie odbierze więc się nie licytujcie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:34, 22 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jeśli bakcyla się łapie wraz z pobytem na ogrodowisku, to u mnie przypada to na wiek 47. Wcześniejszy okres działalności ogrodowej, to era błędów i przypadków.
Ja też lubię oglądać GW, oglądam też w necie nie mam programu Domo

Oj nie , piszemy o bakcylu ogrodowym, ogrodowiskowy u mnie nastąpil 10 lat póżniej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:33, 22 lis 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wczoraj na Domo w "Pokochaj swój ogród" był ogród różany, dostałam cynk, że mam natychmiast TV włączyć Ale wolę Gardeners...chętnie na YT obejrzałabym po polsku, ale ciągle na angielskie wersje językowe trafiam

Wpisz Gargeners World 4
To caly sezon 2012 po polsku, skopiowany z DOMO
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:32, 22 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Co jakiś czas puszczają "G.W" na DOMO plus, Często, gdy odwiedzają jakiś ogród, okazuje się że w nim byłam, inne seriale także emitują, np "Pokochaj swój ogród". Obecnie leci.

Wlasnie serię 4 ktoś z Domo skopiowal do youtuba
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:47, 22 lis 2014

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Tu u kuzynki po szalonych zakupach Mamy te same gusta

OMG niesamowite, jak ja kcem takie klimaty w moim ogrodzie... To chyba znów muszę rewolucję zrobić....

Myslę od dwóch tygodni czy zrezygnować z czerwieni na swieta i pójść w biel.... Ale czy u mnie nie będzie za biało? Monia święta u mnie w bieli i srebrze? A ja tak lubie połysk i plastik....pseudonowoczesnośc...
M mnie zabije jak sie dowie, że kilkaset red-pink-orange bombek zamierzam wymienic na białe i szklane.......

Cudowne te Twoje inspiracje wiankowe.
Wieloszka kiedy wiankujemy?
Eksperymentarium 09:38, 22 lis 2014

Do góry
Dokładnie tak jak pisze Gardney - magnolia zawiązuje pąki od sierpnia aby zakwitnąć obficie wisoną. Jesli by ich teraz nie bylo widać tzn, że szaleństwa wiosną nie byłoby.
Gdyby nadeszły starsznie silne mrozy i magnolia rosnie w nieoslonietym miejscu to warto ją osłonić , ale jesli zima bedzie taka jak poprzednie dwie to będzie przepieknie kwitła.

Niektore magnolie mają pąki z liścmi również takie nabrzmiałe. Np w Susan/Betty nigdy nie wiem czy są to paki kwiatów czy liści.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:34, 22 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

No to moje stipy chyba gorzej wyglądają, albo tak mi się zdaje bo rosną z kulkami bukszpanowymi na które się wykładają... Muszę się doedukować z cięcia stip, bo nie wiem, czy na jakiejś wysokości konkretnej, czy przy ziemi upierdutać ? Miałam je wiosną eksmitować, ale se czosnki posadziłam pomiędzy...
A nie ma jakiejś trawki, co by cały rok wyglądała jak młoda stipa, taka zwiewna, ale prosta i cała zieloniutka?

Dokladnie do takich samych wniosków doszłam - stipa + bukszpan sa ładne tylko w pierwszym sezonie. Po drugim (a mamy bezśnieżne i ciepłe zimy ostatnio) bukszpanów nie widac. Moje wszystkie stipy pójdą na rożankę , niech zaslaniaja nogi rożom. Czy bukszpany dostana hakone? Chyba tak

Nie cieta stipa wiosna taka wielka sie robi, owszem fajnie wyglądały te lany z czosnkami ale pózniej bleee. Na zime jednka jej nie zetnę, bo ogrod bez stipy zimą też jest blee
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:52, 22 lis 2014

Do góry
Margaret mówimy o programie Gardeners World, ktore można oglądać na youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=kD8AiPUhvT0

Gorąco polecam

Dziewczyny zatem smucę się że śniegu nie ma
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies