Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:26, 12 cze 2012

Do góry
ładnie narysowałaś. Jesli tak się da, to pewnie, rób tak.
To że nie rozumiesz to dlatego że ja słabo tłumaczę. Narysowałaś to o co mi chodziło- żeby placyk był przyklejony do szpaleru mocno, szeroko, nie tylko 1 punkcikiem. Nie przejmuj się , nawet jak nie rozumiesz tego zawiłego tłumaczenia, i tak tak robisz .
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:23, 12 cze 2012

Do góry
tak, zdecydowanie.
Tak być nie powinno, niech przyślą Ci porządny towar.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:17, 12 cze 2012

Do góry
prawdę mówiąc nie wiem, tak niezręcznie napisałam, właśnie się dziwiłam że może szczepiony jeden na drugim. Ale nie wiem po co.
Ogródkowe perypetie:) 10:09, 12 cze 2012

Do góry
pewnie, zrób co musisz, resztę odpuść
Ogród zmyślony 10:08, 12 cze 2012

Do góry

Pamiętam jak Dana mówiła mi, że ogród ma dawać radość, nie udrękę-dopiero teraz zaczynam to tak na serio rozumieć ...powoli

Tak, to jest najlepszy dowód że Danusia to właściwy, mądry człowiek we właściwej roli.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:00, 12 cze 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dlatego wstawiłam te berberysy, bo one są normalne GC, ale z korzenia obok są nakrapiane przyrosty jak u domiany Harlequin. Chyba trzeba to wyciąć, co?

tak. U wielu masz taki odrost? Czyli wybija podkłądka harleqin? Nie powinny tak wbijać.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:58, 12 cze 2012

Do góry
zapomniałam że miałam to wyjaśnić.
Chodziło mi o to, żeby placyk do szpaleru był przyklejony brzegiem, ale nie tak jak wychodzi z geometrii, czyli 1 punktem, tylko szerszej, np szerokością metra. Wtedy placyk basenowy nie będzie idealnym kołem, miejsce przyklejenia będzie 'ścinało' ten kształt.

.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:54, 12 cze 2012

Do góry
ślicznie wszystko rośnie i robi się spore.
Czy masz takie przyrosty tylko na tych 2 berberysach? Czy one nie sa jakieś inne- reszta rośnie przewieszającymi się pędami, a te w górę? Listki takie same? wydają się tu nakrapiane na biało.Pytam, bo na zdjęciu wydaje się jakby to była inna odmiana, ale może to złudzenie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:51, 12 cze 2012

Do góry
Magnolio, pamiętasz moje zapytanie o ustawienie basenu? Tak mi odpowiedziałaś:
magnolia napisał(a)

ja bym postawiła basen tam gdzie go chcesz postawić, wewnątrz okręgu z tsug, ale bez podłączania go do szpaleru. Niech będzie sobie takie koło=placyk niezależnie od tego, tak 1 czy 2 metry od tego.

chociaż 'przyklejony' placyk do szpaleru też może być. Tylko przyklej go nie za wąsko, tak szerokościa co najmniej metr ( wtedy lekko zetniesz kształt koła)

Tylko, że ja nie do końca rozumiem tą drugą opcję. Co to znaczy "nie za wąsko, tak szerokością co najmniej metr" ???

Jeszcze raz wkleję plan, może mi rozjaśnisz? Użyję magicznego słowa "proszę".

Ogródkowe perypetie:) 09:49, 12 cze 2012

Do góry
Abiko, zabijesz mnie ale muszę- masz zdjęcie tego kątka? Gdzieś jest, tylko gdzie.
Chciałabym na to zerknąć, może hosty ułożyć inaczej. 50 cm długości, a szerokości ile? Ze 2 metry?
I jeszcze pytanie- Pissardii będzie w jakiej odległości od świerków?
Ogródkowe perypetie:) 09:29, 12 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

Magnolio, a z innej beczki.. kojarzysz miejsce z moimi rh za którymi jest świerk serbski..?
tam jest słońce do 15:00 , tyle, że wymyśliłam sobie, że aby rozjaśnić trochę to miejsce, bo zieleń taka sama, dać przed rh funkie z białym obrzeżem, powinny dać radę na słońcu. Natomiast przed nimi posadzić żółtawe wrzosy, które posiadam i białe.. ma to sens..?

a ile tam jest miejsca przed rh? Po prawej róże, a po lewej Pissardii podsadzone berberysem Admiration i bodziszkami? Taki jest układ, czy coś mi umknęło?

Dokładnie, od lewej różanka, potem Pissardi podsadzona bodziszkami i berberysem i rh. Przed rh do trawnika jest jakieś 50 cm spokojnie.. jak przymierzyłam to się mieści wszystko, tylko czy to będzie jakoś wyglądało.

Tam doskonale radzą sobie wrzosy, ładnie rosną, i chciałam je pogrupować w linie, bo plamy mi jakoś tutaj nie leżą, ale bez średniego piętra między rh a wrzosami z jakimś kolorem jest nijako.
Ogródkowe perypetie:) 09:09, 12 cze 2012

Do góry
abiko napisał(a)
Magnolio, a z innej beczki.. kojarzysz miejsce z moimi rh za którymi jest świerk serbski..?
tam jest słońce do 15:00 , tyle, że wymyśliłam sobie, że aby rozjaśnić trochę to miejsce, bo zieleń taka sama, dać przed rh funkie z białym obrzeżem, powinny dać radę na słońcu. Natomiast przed nimi posadzić żółtawe wrzosy, które posiadam i białe.. ma to sens..?

a ile tam jest miejsca przed rh? Po prawej róże, a po lewej Pissardii podsadzone berberysem Admiration i bodziszkami? Taki jest układ, czy coś mi umknęło?
Ogródkowe perypetie:) 17:03, 11 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
no, to jesteśmy dogadane
To mój Tymianek :

Uuuuuuuuuuuuu, jakie ciasteczko
Ogródkowe perypetie:) 15:36, 11 cze 2012

Do góry
Zmykam, pa
Ogródkowe perypetie:) 15:21, 11 cze 2012

Do góry
no, to jesteśmy dogadane
To mój Tymianek :

Ogródkowe perypetie:) 15:16, 11 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

no, może.... Ale pod warunkiem że nie wychowasz swojej na księżniczkę.
Ja swojego obiecuje wytrenować w słaniu łózka, siusianiu bez zalewania deski i wrzucaniu skarpetek do pralki. Może dam radę jeszcze nauczyć go pakować zmywarkę, ale to większy wysiłek, potrwa.

Eeeee, no to moi chłopcy nieźli są - teraz mają ostatni etap szkolenia- pakowanie zmywarki Dobrze, że nie chcą się jeszcze żenić

czekaj, czekaj.. zleci
Ogródkowe perypetie:) 15:15, 11 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Ja swojego obiecuje wytrenować w słaniu łózka, siusianiu bez zalewania deski i wrzucaniu skarpetek do pralki. Może dam radę jeszcze nauczyć go pakować zmywarkę, ale to większy wysiłek, potrwa.

no zapowiada się nieźle..
księżniczką to ona jest cały czas,łatwiej wyżywić niż ubrać, ale kanapki ze szczypiorkiem robi, kawkę mamie również, a jakie śniadania
tylko miewa humorki co rekompensuje.. po czasie więc myślę, że by się nadała))
Ogródkowe perypetie:) 15:03, 11 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

Eeeee, no to moi chłopcy nieźli są - teraz mają ostatni etap szkolenia- pakowanie zmywarki Dobrze, że nie chcą się jeszcze żenić
Ogródkowe perypetie:) 14:53, 11 cze 2012

Do góry
Ogródkowe perypetie:) 14:46, 11 cze 2012

Do góry
abiko napisał(a)
nie,? jeszcze jak Magnolia nam napisze, że szpinak i brokuły je..to adoptuje jak odda)

Nie oddam. Jako jedyny z trójki łazi ze mną po targu i wybiera sobie jednoroczne. Ostatnio przywlókł 2 żeniszki i 1 lobelię. Posadził sobie w swoich poziomkach- siewki zbierał na brzegu działki. I jeszcze mówi że chciałby się ze mną ożenić.
Oddam go jak, mu to minie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies