Mam odkurzacz tymczasowy ale jeszcze go nie używałam ... a przesłałabys na priv jaki kupiłaś teraz i czy zbiera ścinki ze żwirku (bo w sumie na tym najbardziej mi zależy)?
Z trawnikiem wiadomo, że teraz trzeba odczekać ze dwa tygodnie zanim zacznie wyglądać ... ale pogoda sprzyja ... dzisiejszy deszcz cieszył mnie jak nigdy ... bo zraszacze ciągle czekają na serwis
A z różami to mnie zmartwiłaś ... na jakim watku pisałaś z mazanem? Może u mnie jest podobnie?
Z bocianami u mnie tak samo, w poblizu też mam łąki, z tyłu domu, gniazdo też jest w blisko. Tu z przodu domu bociany raczej nie lądują, ale pole było orane i to zwabiło boćka, przy okazji do mnie zawitał. Zobaczył trawnik, myslał że to łaka
Przyjdę na fotki świdośliw.
Moja hakone na razie nie okazuje śladów życia i martwię się o zawilce jesienne, które miały zielone listka przed marcowymi mrozami a teraz wyglądają na zdechłe.
No i te róże, zamieranie pędów - słabo to widzę, a jak u Ciebie wyglądają te pędy, bo też tam napisałaś, że coś Cię zaniepokoiło?
Też mamy swoje dzielnicowe bociany, mają w pobliżu gniazdu i oblatują okolicę, a że blisko domu mam łąki to często możemy obserwować jak sobie spacerują w poszukiwaniu jedzonka.
Aha, no to znowu czegoś nowego się nauczyłam.
Może się załapały przypadkiem do jakiegoś zdjęcia, bo żeby specjalnie, to nie ma co pokazywać - moje egzemplarze, delikatnie mówiąc, nie powalaja
Tak mi się właśnie wydawało, bo przeszukiwałam internet zanim tu zapytałam.
Zła wiadomość - na przedwiośniu zastosowałam miedzian, po cięciu każdy ped zasmarowałam maścią Funaben, ale słabo widzę tą walkę bo niektóre pędy do samego dołu mają taki przekrój.