Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:17, 10 kwi 2018

lindsay80 napisał(a)
Mucha nie siada, wysprzatane na glanc! Odkurzacz ogrodowy masz? Ja w weekend kliknąłem drugi bo ten co mieliśmy dla mnie za duży I za ciężki, rura za duża żeby dotrzeć w niektóre miejsca, teraz sobie kupiłam kompaktowy I leciutki.
Trawnik faktycznie teraz wygląda kiepsko, ale jak się pozbiera to będzie wzorowy jak co rok.
Ja jakoś nie odwzajemniam miłości do seslerii H, a patrząc jaka ona rośnie duża to wróżę Ci wysadzane co drugiej .
Ja się cieszyłam że róże ładnie przezimowaly, a przy cięciu zaniepokoil mnie przekrój pęda, Mazan zdiagnozował zawieranie pędów róż, obawiam się, że mogę tej walki nie wygrać I będzie ogród bez róż.
Hortki faktycznie każdy tnie inaczej, mamy chyba w tym samym czasie kupowane, wiosna 2015. Ja tne nizej I u mnie przykładowo w tym roku takie są po cięciu.

Mam odkurzacz tymczasowy ale jeszcze go nie używałam ... a przesłałabys na priv jaki kupiłaś teraz i czy zbiera ścinki ze żwirku (bo w sumie na tym najbardziej mi zależy)?
Z trawnikiem wiadomo, że teraz trzeba odczekać ze dwa tygodnie zanim zacznie wyglądać ... ale pogoda sprzyja ... dzisiejszy deszcz cieszył mnie jak nigdy ... bo zraszacze ciągle czekają na serwis
A z różami to mnie zmartwiłaś ... na jakim watku pisałaś z mazanem? Może u mnie jest podobnie?

Myślisz, że moje hortki są wyżej przycięte?
ren133 22:21, 10 kwi 2018

Nikita napisał(a)
Reniu, ogród cud, miód i malina! Wiosna już na całego. Krokusy w kamykach rewelacyjny pomysł, ale te fioletowe (choć może mniej reprezentacyjne) też cudnej urody.
Porządeczek w ogródku po prostu wzorcowy...i godny naśladowania...eh, tez bym tak chciała.
Moje hortensje po przycięciu maja ok 50cm...może jeszcze je trochę ciachnąć?

Dziękuję Magda Te fioletowe obecnie lepiej wyglądają ... więcej wychylilo się do słońca i jakieś bardziej fioletowe sa ... ale zdjęc nie mam bo aparat odesłaliśmy dzisiaj do reklamacji. Porządeczek i u Ciebie wzorcowyMuszę zmierzyć te moje hortki bo wydaje mi się że nie mają 50cm.
Dzięki
ren133 22:23, 10 kwi 2018

leon60 napisał(a)
Kwietniowo pięknie

Dziękuję Olu
Madzenka 22:23, 10 kwi 2018

Ogród wzorcowy, przepięknie! Teraz czekam na fotki twoich świdośliw.
ren133 22:23, 10 kwi 2018

AngelikaX napisał(a)
Zgadzam się z Anią Reniu Twój ogród to dla mnie też w czołówce O. i na pewno wzór do naśladowania

Czyściutko, aż miło patrzeć

Merci
ren133 22:24, 10 kwi 2018

Kawa napisał(a)
wow
i zamilkne bo co tu powiedzieć

ren133 22:26, 10 kwi 2018

Monka napisał(a)
Reniu uprasza się o trochę bałaganu u Ciebie, żeby człowiek nie miał wyrzutów sumienia, że jego ogród tak nie wygląda powiem krótko CUDO

A mnie się wydaje, że ten ład to wprowadzają proste linie ... bo sprzątania wielkiego to ja nie urządzałam jeszcze ... jedynie ścięłam trawy i byliny

PS Ciesze się, że pozostałaś przy grabach
ren133 22:30, 10 kwi 2018

popcorn napisał(a)
Renia, szacunek! ogród wygląda pięknie!
trawnik ruszy za chwilę
róże wyglądają zdrowiutko, nie martw się

Karola
I mnie się on podoba coraz bardziej teraz tylko muszę dbać o rośliny ... nie chcę nic zmieniać ... poza oczywiście ścieżką o której dyskusje trwają już od ponad roku
ren133 22:31, 10 kwi 2018

MirellaB napisał(a)
Bardzo ładnie

Dziękuję Mirelko
ren133 22:32, 10 kwi 2018

Monia81 napisał(a)
Ale masz fajny porządeczek w ogrodzie, też już bym tak chciałaplanowaniu się przyglądałam, ale ja cienka jestem w te klocki, więc podglądam dalej, na pewno wyjdzie pięknie pozdrawiam

Chciałabym żeby ta ostatnia zmiana wyszła dobrze ... trzymaj kciuki bo to już niedługo