Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

To tu... 10:09, 15 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wczoraj kupiłam tą trawkę. Miała na samym dole prześwity zielonego. To chyba o to chodzi.

ja też tak myślę - moja kupowana w sobotę ma tak samo.

Ale super zdjęcia MAD dodałaś, te Twoje róże, powojniki, szałwie...
A buchannani dwa razy większa od mojej.
Tu ma być ogród :) 10:06, 15 cze 2015

Do góry
Reniu, większość host, które tam rosną są w pełnym słońcu i w stanie są idealnym, ani jednego przypalonego listka, a odmian też było od groma.
Ja mam u siebie sprawdzoną odmianę z liśćmi całymi zielonymi i ona super daje radę w słońcu, berberysy bagatella też mam do zagospodarowania więc będę coś podobnego chciała sobie stworzyć.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 10:04, 15 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Derenie w ogrodzie Kapias - nasze kiedyś też będą takie piękne

Myślisz, że nasze też takie będą? Same tak urosną, czy będziemy musiały im trochę pomóc (cięciem?).
Piękne są
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 10:03, 15 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Żelazo mówisz - zapamiętam!

A jakie Ty masz jeszcze w tym roku plany ogrodowe, które miejsce chcesz zrobić?

Prawdopodobnie do jesieni zleci mi na tej jednej rabacie. Przestałam już planować... Co się uda to zrobię

Tu ma być ogród :) 09:55, 15 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Bardzo podobało mi się zestawienie berberysów bagatella i host

Mnie też bardzo się podoba to zestawienie
Ale jak hosty w słońcu?
Tu ma być ogród :) 09:49, 15 cze 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ogrodzenie super wyszło
...ale baletnica i tak najładniejsza

Czy u ciebie tez wczoraj taka nawałnica przeszła?

cieszę, się, że baletnica robi taką furorę

Mnie co prawda nie było w domu jak padało, bo wracałam wtedy od Kapiasa, ale szkód żadnych ta ulewa nie narobiła, potem w nocy były dwie kolejne, ale już nie tak obfite w opady - dla ogrodu to było zbawienne.
Trawa nam już miejscami podeschła, a codzienne podlewanie wężem zaczęło się robić bardzo uciążliwe - więc możesz się domyśleć jak ja się cieszyłam jak po powrocie zobaczyłam, że wszędzie mokro

Widziałam już u Ciebie, że mieliście spory grad - dobrze, że lustro całe, a rośliny się pozbierają.
Tu ma być ogród :) 09:44, 15 cze 2015

Do góry
Kasia, Iza dziękuję za mile słowa.
Zdjęcia z wydarzenia będą, ramki czekają.
Jak będzie jakaś gorsza pogoda to się za to wezmę, bo odkąd wiosna się zaczęła, wszystko co do zrobienia w domku zeszło na drugi plan, teraz życie toczy się w ogrodzie i to już tak pewnie do jesieni będzie.
U BusyBee w ogródku... 09:01, 15 cze 2015

Do góry
i u nas podobnie, po mega gorącym weekendzie wczoraj późnym popołudniem 2 burze, w nocy też coś popadało a i teraz niebo zasnute chmurami i z 10C mniej niż wczoraj o tej porze.
I pomyśleć, że to pierwszy raz kiedy tak cieszę się z deszczu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:55, 15 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

W kwietniu też mi się tak trafiło - buhananę za 3zł kupiłam, ale już w czerwcu trawki są droższe. Trafiłaś więc niezłą okazję Iwonko

oj zdecydowanie, bo ja swoje kupowałam w weekend po 7 zł.
Tu ma być ogród :) 08:39, 15 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Baletnica w chabrach aż mnie zatkało, taka piekna chwila

tak, na pewno zostanie na długo w pamięci, bo to był jej pierwszy występ przed większą publicznością, a i zdjęcia na pewno pójdą do ramek bo w tych kwiatach wyglądała uroczo
Tu ma być ogród :) 08:37, 15 cze 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Od 10:30 siedzieliśmy w kawiarni, ale o 12:30 to chyba po ogrodach już spacerowaliśmy

dziękuję Danusiu za informację, właśnie wracam od Ciebie i pooglądałam relację fotograficzną - następnym razem na pewno uda się spotkać
U BusyBee w ogródku... 08:25, 15 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
trawniczek fajnie już się zieleni i reszta fotek urokliwa.
Naparstnicę też jedną różową mam podarowaną przez mamę w ubiegłym roku, więc z chęcią poczytałam co i jak dalej z nimi robić jak się pojawią siewki.

Z naparstnicami to mój debiut nie miałam doczynienia z takimi roślinami...czasem aż głupio mi pytać, ale taka zielona w tym sadzonkowaniu jestem, że nie ma wyjścia Pocieszam się, że między innymi po to jest to forum...
Na razie niewiele mi się takich siewek w ogrodzie pokazuje...albo inaczej- możliwe, że są tylko ja nie wiem, że to coś pożytecznego, a nie chwast
Tu ma być ogród :) 06:56, 15 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

wróciłam właśnie z wyprawy do Kapiasa, kto był na spotkaniu, bo ja byłam około 12:30 i nikogo nie widziałam? Co prawda ja miałam tam inne, rodzinne spotkanko, ale liczyłam, że zobaczę jakichś przedstawicieli Śląskiej grupy.

Od 10:30 siedzieliśmy w kawiarni, ale o 12:30 to chyba po ogrodach już spacerowaliśmy
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 00:33, 15 cze 2015

Do góry
ładnie Ci wyszła ta rabata, a strażnik jaki słodki
Tu ma być ogród :) 00:02, 15 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Nie do końca ogrodowo, ale za to łąkowo - a takie łąki to ostatnio rzadkość.

Moja baletnica w chabrach i rumiankach

Ślicznie Magicznie
Tu ma być ogród :) 23:58, 14 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jak stoją w grupie te zakupione rośliny to jakoś to wygląda, potem na rabacie giną, ale patrząc jak wygląda Twój ogród w tym roku, a jak w ubiegłym to można patrzeć w przyszłość z optymizmem.

Aż tak dobrze u mnie to nie jest na pewno. Fakt: rozplenice z rozchodnikiem i róże z jeżówkami zgęstniały na maxa ale reszta wygląda średnio. Hakone, miskant apache, m. morninglight są dosyć biedne. Słabo rosną dla odmiany
Coś czuję, że za rok to u Ciebie będzie prawdziwy busz! Już to widzę, jak starasz się wejść do ogrodu i torujesz sobie drogę kosą
U BusyBee w ogródku... 23:19, 14 cze 2015

Do góry
trawniczek fajnie już się zieleni i reszta fotek urokliwa.
Naparstnicę też jedną różową mam podarowaną przez mamę w ubiegłym roku, więc z chęcią poczytałam co i jak dalej z nimi robić jak się pojawią siewki.
Tu ma być ogród :) 23:14, 14 cze 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)
Ależ superaśne fotki wstawiłaś...
...bardzo ciekawe, nietypowe zestawienia roślin....

fajnie by było mieć niektóre miejsca przeniesione do swojego ogródka

A ja dopiero co wróciłam od Ciebie - widziałam trawkę i pozostałe fotki
Tu ma być ogród :) 23:07, 14 cze 2015

Do góry
Warto dziewczyny, szczególnie, że obie nie macie daleko.
Kilka godzin trzeba sobie zarezerwować bo teren do przejścia jest spory.
A jeśli chodzi o opady, u nas jest po drugiej burzy, błyskało się grzmiało, ale deszczyk spadł spokojny, niewielki - jest idealnie
Mój ogród pod górkę... 23:01, 14 cze 2015

Do góry
ale Ci zazdroszczę tego wypoczynku weekendowego w ogrodzie, w którym z każdej strony takie piękne widoczki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies