Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 10:06, 15 cze 2015

Reniu, większość host, które tam rosną są w pełnym słońcu i w stanie są idealnym, ani jednego przypalonego listka, a odmian też było od groma.
Ja mam u siebie sprawdzoną odmianę z liśćmi całymi zielonymi i ona super daje radę w słońcu, berberysy bagatella też mam do zagospodarowania więc będę coś podobnego chciała sobie stworzyć.
Gabrysia_ 10:31, 15 cze 2015

lindsay80 napisał(a)

cieszę, się, że baletnica robi taką furorę

Mnie co prawda nie było w domu jak padało, bo wracałam wtedy od Kapiasa, ale szkód żadnych ta ulewa nie narobiła, potem w nocy były dwie kolejne, ale już nie tak obfite w opady - dla ogrodu to było zbawienne.
Trawa nam już miejscami podeschła, a codzienne podlewanie wężem zaczęło się robić bardzo uciążliwe - więc możesz się domyśleć jak ja się cieszyłam jak po powrocie zobaczyłam, że wszędzie mokro

Widziałam już u Ciebie, że mieliście spory grad - dobrze, że lustro całe, a rośliny się pozbierają.

Mnie już też męczyło latanie ze szlaufem powiem szczerze,rośliny daja radę na to liczę,najbardziej ucierpiał przez upały trawnik,mimo solidnego podlewania,na rabatach mam korę i żwir,więc trzymają wilgoć
siakowa 10:36, 15 cze 2015

widze że weekend udany pozdrawiam
lindsay80 10:39, 15 cze 2015

Gabrysia_ napisał(a)

Mnie już też męczyło latanie ze szlaufem powiem szczerze,rośliny daja radę na to liczę,najbardziej ucierpiał przez upały trawnik,mimo solidnego podlewania,na rabatach mam korę i żwir,więc trzymają wilgoć

o moim też szkoda gadać, jeszcze podczas montażu przęseł jedno zostało na nim położone, było wtedy mega gorąco i po zabraniu z tego miejsca okazało się, że trawa od razu żółta się zrobiła, aluminium musiało byc tak gorące, że załatwiło trawę na cacy w 15 min, teraz mamy takie prostokątne wypalone okienko w rozmiarze 2,15 x 1,1 m wśród wielu innych żółtych łatek
lindsay80 10:41, 15 cze 2015

siakowa napisał(a)
widze że weekend udany pozdrawiam

oj bardzo, były i doznania artystyczne i koncert i wiele godzin na świeżym powietrzu, a na koniec miła niespodzianka po powrocie do domu, gdy okazało się, że latać ze szlaufem cały wieczór nie trzeba będzie
lojalna_ 10:43, 15 cze 2015

Zazdroszcze fajnej niedzieli. Ja niestety podlewałam i po co? Nie zerknelam jeszcze do Limby nieczasowa jestem....
malkul 12:40, 15 cze 2015

spóźnialska? do następnego zatem
ps. obok tego clematisa neikt nie przeszedł obojętnie , kwiat wielkości męskiej wielkie łapy
lindsay80 13:01, 15 cze 2015

o tak, był wyjątkowy - to chyba Matka Siedliska.
Mi w ogóle chyba najbardziej podobał się ogród zimowy.
Na następne spotkanie postaram się przybyć na czas
ewakatowice 16:41, 15 cze 2015

Zdjęcie baletnicy wyjątkowe.
Powinnaś oprawić i na ścianę!
AlicyaLK 11:31, 16 cze 2015

Zaznaczam sobie do wieczornego poczytania