Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

Ewa777 08:05, 15 cze 2015

Kasiu, pozdrawiam
Śliczne widoki z tarasu pokazujesz
Naparstnice pasują do tego miejsca przy ognisku
U mnie nie padało nadal, choć zapowiadany był deszcz i burze. Nie wyrobiłam się ze wszystkimi pracami.
BusyBee 08:25, 15 cze 2015

lindsay80 napisał(a)
trawniczek fajnie już się zieleni i reszta fotek urokliwa.
Naparstnicę też jedną różową mam podarowaną przez mamę w ubiegłym roku, więc z chęcią poczytałam co i jak dalej z nimi robić jak się pojawią siewki.

Z naparstnicami to mój debiut nie miałam doczynienia z takimi roślinami...czasem aż głupio mi pytać, ale taka zielona w tym sadzonkowaniu jestem, że nie ma wyjścia Pocieszam się, że między innymi po to jest to forum...
Na razie niewiele mi się takich siewek w ogrodzie pokazuje...albo inaczej- możliwe, że są tylko ja nie wiem, że to coś pożytecznego, a nie chwast
BusyBee 08:28, 15 cze 2015

bdan napisał(a)

Nie dziwię się, sama chętnie bym poleżała

Tylko czasu nie ma ...co ???
Jak już zasiadam na tym leżaczku, to zaraz mi jakaś robota w oczy wchodzi...i już po leżeniu
A u Ciebie pewnie jeszcze z tym gorzej ...
BusyBee 08:32, 15 cze 2015

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, pozdrawiam
Śliczne widoki z tarasu pokazujesz
Naparstnice pasują do tego miejsca przy ognisku
U mnie nie padało nadal, choć zapowiadany był deszcz i burze. Nie wyrobiłam się ze wszystkimi pracami.

Dzięki za pochwały- czasem coś się udaje w ogródku...wszystko cieszy co zdrowo rośnie i kwitnie...

U nas bardzo zmieniona od wczoraj pogoda...cały dzien mocno wiało i przyniosło zmianę pogody...
Taraz 18 stopni i ICM zapowiada deszcz ....Nie protestuję- przydał by się byle nie ulewa, bo wciąż sporo nasion trawy mam nieukorzenionych....

Pozdrowionka poniedziałkowe!
lindsay80 09:01, 15 cze 2015

i u nas podobnie, po mega gorącym weekendzie wczoraj późnym popołudniem 2 burze, w nocy też coś popadało a i teraz niebo zasnute chmurami i z 10C mniej niż wczoraj o tej porze.
I pomyśleć, że to pierwszy raz kiedy tak cieszę się z deszczu
Gabrysia_ 09:26, 15 cze 2015

Trawka sie zieleni,piękny widok
Ja też kupiłam sobie 5szt szałwii różowej.
Gocha 10:04, 15 cze 2015

Kasiu cieszę się że trawka się zieleni, byleby nie było zlewy. U nas dzisiaj tak jak i u Ciebie dużo chłodniej i deszcz le tego było trzeba bo ziemia strasznie sucha, twarda skorupa. Buziaki
bdan 10:09, 15 cze 2015

BusyBee napisał(a)

Jak już zasiadam na tym leżaczku, to zaraz mi jakaś robota w oczy wchodzi...i już po leżeniu
A u Ciebie pewnie jeszcze z tym gorzej ...

Wyglądam jak idiotka, bo w pracy podglądam i do monitora się uśmiecham.

Masz rację, u mnie to "niekończąca się opowieść"
nicol21 11:26, 15 cze 2015

Świetne te Twoje leżaczkowe przygody! Jest na co popatrzeć a i trawka rośnie w mgnieniu oka. Jak się troszkę jeszcze umocni spokojnie usuwaj chwasty, co jej nie zadepcze to ją wzmocni dosiewki zrób, lepiej wcześniej niż później, bo potem tym nowym siewkom będzie się trudniej do słońca dostać.
Placyk ogrniskowy świetny, tymbardziej że masz już dużo dojrzałych roślin więc jest to taki intymny kącik
W ogóle cały ogródek ładnie wygląda
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Aneta1309 12:22, 15 cze 2015

Jak tam popadało mam nadzieję,że spokojnieu nas dolało ale bez strat się obyło. Po takim deszczyku będziesz miała dywanik perski w ogrodzie bo reszta miodzio jest