Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Za drzwiami do ogrodu... 20:31, 09 sty 2020

Do góry
Agania napisał(a)

Ciemierniki cudowne i kotek też uroczy, i trawki zdrowo wyglądają a cóż to, a cóż to za trawka?

Aganiu te trawki to jakieś carexy od dziewczyn z wymianki przy okazji spotkań.Niestety nie znam dokładnej nazwy ,może ktoś tu rozpozna,dam przybliżenie.mam ja w dwóch rodzajach ,z daleka wydają się być podobne ,ale jedna ma szersze i dłuższe liście,a druga jest drobniejsza i bardziej żółta. Może jedna z nich to Evergold?
Ta ma szersze liście:

Ta drobniejsze:
Ogród bez reguł 19:34, 09 sty 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Wczoraj wieczorem wyjęłam swoją czarodziejską skrzynkę

i zrobiłam remanent

Ależ się tego nazbierało! Trochę było przeterminowanych i z bólem serca wyrzuciłam, ale, zdecydowana większość przechodzi na kolejny sezon
Muszę dokupić rzodkiewkę - bo wyszła , koper, bakłażan. To na początek. Rany, zaczyna mi się "zespół niespokojnych rąk"
A heliotrop poszedł do lodówki

Asiu ,

Szczęka mi opadła ,
patrząc na Twoją czarodziejską skrzynie

W pierwszej chwili za nim przeczytałam wątek ,
pomyślałam ,że to już udane zakupy z tego roku ,

... ale oczywiście doczytałam

Fajna taka skrzyneczka ,
też powinnam taką mieć
Pozwól , że reaplikuję ten pomysł

Ale się u Ciebie dzieję

Ania -Spełnione marzenie 19:15, 09 sty 2020

Do góry
Dzwonek brzoskwiniolistny

Na zdjęciu Fajniutki
I pasuje do pomysły Waldka
Kolory ładnie się zgraja
I do tego kilka krzaczków lawedy
myślę że może wyglądać fajnie .

Ania -Spełnione marzenie 19:12, 09 sty 2020

Do góry
Ostrożne bylinowa

W sumie nie wiem czy mi się uda .
Ale spróbuję
I na pewno kupię kilka już kwitnących
Ale jak na razie cieszę się z nasionka
Ania -Spełnione marzenie 19:10, 09 sty 2020

Do góry
Niezapominajka
Nie mogłam się zdecydować

Ogrodowo zakręcona. 19:05, 09 sty 2020

Do góry
Mam dużą prośbę do Was wszystkich

Wstępnie po sklejeniu wszystkich wizji własnych i propozycji Waszych, a między innymi projektów Asi-Makadamii urodziło się w lekkich bólach takie coś:

Czy to względnie będzie się na żywo komponowało?
Bylinowa łąka 18:32, 09 sty 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
A taką rabatkę popełniłam przy okazji przesadzania ciemierników. W lecie zawisła tam ławeczka i trzeba było trochę uatrakcyjnić otoczenie. Pasuje jeszcze pomiędzy wsadzić jakieś wiosenne cebulowe.

Gosia, ale fajnie Ja bym tam pewnie od razu naćkała paproci i host Też mam zamiar zaprosić ciemierniki do mojego ogrodu, muszę m tylko przygotować miejsce
Bylinowa łąka 18:18, 09 sty 2020

Do góry

Znalazłam też kwitnący krwawnik i stokrotki.

Stokrotki mam też u siebie, ale ten kwitnący krwawnik? Po za tym fajny kolor!
Gosiu dużo się u Ciebie dzieje, nowe rabaty rosną w oczach. Pozdrawiam Noworocznie!
Zapach ogrodu 17:44, 09 sty 2020

Do góry
Cześć dziewczyny, fajnie że piszecie

Makadamia dzięki za inspiracje, super ze ktoś stworzył pinterest. Masz rację dom nie stoi równolegle do ogrodzenia. Rysunek źle zrobiłam i faktycznie nie widać tego. Przy ogrodzeniu z przodu mam wsadzony żywopłot z cisa hilli, ale sadzonki są małe około 20 cm. Wstawie zaraz jakieś zdjęcie. A czemu trójkąty?

Asia myślałam o skrzyniach, ale mimo to chciałabym przysłonić ten warzywnik jakimś żywopłotem. Nie musi być podwójny i bardzo gęsty i bardzo wysoki. ważne żeby trochę go przysłonić i stworzyć tło dla innych roślin. Myślałam o grabie ale się zastanawiam czy nie liguster bo już go mam z boku i z tyłu.
Ja i mój ogródek, a może ogród 17:44, 09 sty 2020

Do góry
Na zachete

Było tak

Jest tak

Jeżówkowe-Love 17:35, 09 sty 2020

Do góry

O ..takie różne pomarańczki i dziwaczki

Czy to te z własnych nasion?
Ptasi gaj 13:58, 09 sty 2020

Do góry
Miluś wszędzie kwitną na całym Ursynowie. Tutaj zawsze ciepłej o 3 stopnie asfalt, budynki nagrzane jak słońce świeci.
Mam mieszkanie od południa i północnego zachódu - na termometrach jest 2 stopnie różnicy np o godz 22 wieczorem.

Wczoraj rozmawiałam z panem który ma córkę w Camberze siedzą wszyscy na walizkach w razie ewakuacji. Dopóki jest prąd to jeszcze chodzi klimatyzacja i jako tako tako nie wychodząc z domu da się wytrzymać. Jak prądu zabraknie w razie awarii wszyscy się poduszka. Wykupiono wszystkie aparaty prądotwórcze.
Nawet kilku kilometrowe wycinki drzew nic nie dają.

Burza trwa 15 minut z dużym wiatrem huraganem gdzie żarzące się konary drzew przenosi kilka kilometrów i znowu powstaje następne zarzewie ognia.
Nam tutaj pokazują zwierzęta których jest bardzo żal biedactwo bez możliwości ucieczki. Jest też horror zwykłych ludzi którzy się przemieszczają po kilka kilometrów aby za 2 dni znowu uciekać nie wiadomo w którą stronę.
W Australii jest spora grupa Polaków wyjezdzali jak była możliwość zaraz po stanie wojennym z obozów w Austrii.

Elton John dzisiaj powiedział Apokalipsa 21 wieku.

Oby obecny rok podarował nam więcej deszczu. Sprawdzaliśmy w studni melioracyjnej poziom wody ok 1 m pod ziemią w rurach melioracyjnych sucho.

Poniżej 2 lata temu tuje stały w wodzie obok bloto. W tym miejscu zrobilis
Wewnętrzna melioracje na dzialce od 2 lat nie możemy sprawdzić czy melioracja zdaje egzamin. Śmiejemy się może rury wyciagac.

Ania -Spełnione marzenie 13:18, 09 sty 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
Viola ,
Poczytalam o tym ŻENISZKU
I szczerze mówiąc jestem przerażona
Nie wiem jak to wysiać
Czytałam że trzeba to później pikowac jak ma 2 listki
Ale on jest taki mały.
I pisze żeby sądzić po kilka w kupię.
A Ty co radzisz ?

ja też planuję, że wysiewać, ale przede wszystkim dlatego bym je chciała mieć u siebie, bo mam taki projekt domu
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:38, 09 sty 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
I w środeczku - tera można siedzieć na ogrodzie do późnej jesieni Po południ eMuś wniesie parasol grzewczy i bedziemy potrzeć, ile czasu zajmie by ogrzać pomieszczenie do przyjemnej temperatury. Ja chyba stąd nie wyjdę

To jest cudowna metamorfoza. Też bym nie wychodziła.
Chwasty w trawniku 11:21, 09 sty 2020

Do góry

Witam

W trawniku posianym w okresie jesieni 2019 pojawiły się takie chwasty jak na zdjęciu.
Proszę o poradę w jaki sposób je zwalczać na wiosnę oraz identyfikację co to za roślina.

Pozdrawiam
Jacek
Ogród Małej Mi 2017 10:16, 09 sty 2020

Do góry
Dla Andy.. lepszego nie mam... szkoda
Ale wujek Gogle ma na pewno lepsze

Ogród bez reguł 09:50, 09 sty 2020

Do góry
Wczoraj wieczorem wyjęłam swoją czarodziejską skrzynkę

i zrobiłam remanent

Ależ się tego nazbierało! Trochę było przeterminowanych i z bólem serca wyrzuciłam, ale, zdecydowana większość przechodzi na kolejny sezon
Muszę dokupić rzodkiewkę - bo wyszła , koper, bakłażan. To na początek. Rany, zaczyna mi się "zespół niespokojnych rąk"
A heliotrop poszedł do lodówki

Zapach ogrodu 08:44, 09 sty 2020

Do góry
Joleczka napisał(a)

Zapach ogrodu 08:42, 09 sty 2020

Do góry
Joleczka napisał(a)

Coś mi się nie zgadza: albo zdjęcie przekłamuje, albo rysunek.
Na zdjęciu dom wygląda jakby stał pod dużo większym kątem do ogrodzenia niż na rysunku

W każdym razie, moim zdaniem rabaty trzeba dopasować do położenia domu, czyli pod ogrodzeniem będą miały kształt trójkąta.
Planujesz żywopłot, czy nie masz takiej potrzeby?
Ptasi gaj 07:04, 09 sty 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dzisiaj zrobiłam taką fotki na osiedlu i to nie jeden krzak.
Prawie wszystkie pigwy kwitną całe w pakach. Jak żyje nie widziałam takich anomalii. Forsycje mają spore zalążki kwiatowe

Szok, faktycznie, zwłaszcza w waszym rejonie, zawsze u was późno było, zima trzymała na całego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies