Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szklarnia"

Życie w wiejskim ogrodzie 22:33, 31 paź 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Ja to w sumie mógłbym mieszkać w domu z przeszklonymi ścianami W oknie swojej sypialni nie mam żadnych przesłon Wieczorami przy zapalonym świetle ganiam z gołym tyłkiem i tak czasem się zastanawiam czy mnie ktoś widzi Dodam że okno wychodzi na ulicę ... na szczęście mało uczęszczana

Dla mnie zima to martwy sezon w ogrodzie W naszym klimacie trwa wieczność Od grudnia aż do kwietnia Czasu do namysłu jest więc sporo
Twoja szklarnia bardzo mi się podoba a do tego własnoręcznie ją zrobiliście Czapy z głów

To już znamy powód wizyt sąsiadki Pozdrawiam
Życie w wiejskim ogrodzie 22:04, 31 paź 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Ja to w sumie mógłbym mieszkać w domu z przeszklonymi ścianami W oknie swojej sypialni nie mam żadnych przesłon Wieczorami przy zapalonym świetle ganiam z gołym tyłkiem i tak czasem się zastanawiam czy mnie ktoś widzi Dodam że okno wychodzi na ulicę ... na szczęście mało uczęszczana

Dla mnie zima to martwy sezon w ogrodzie W naszym klimacie trwa wieczność Od grudnia aż do kwietnia Czasu do namysłu jest więc sporo
Twoja szklarnia bardzo mi się podoba a do tego własnoręcznie ją zrobiliście Czapy z głów

Ja też tak robię ale tylko sarny i dziki mogłyby podglądać w żadnym oknie w domu nie mamy firan za to lubie lustra
Ty potrzebujesz sporej szklarni więc wybór jest większy. Dla mnie zima kończy się w marcu. Ale cieszę się że koniec sezonu-byłam już zmęczona. Dziś zrobiłam trzecią kostkę i końca nie widać.
Życie w wiejskim ogrodzie 21:28, 31 paź 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Odzywa się w tobie ekshibicjonista Ja jak się ściemnia wszystkie okna zasłaniam i daje mi to poczucie komfortu i złudnego bezpieczeństwa
Życie w wiejskim ogrodzie 21:13, 31 paź 2015

Do góry
Agcia napisał(a)

Jakaś część mnie też akceptuje taką wizję.

Zima nie aż tak długa.. ja się kilka miesięcy zastanawiałam jaką chce a i tak przypadek zdecydował

Życie w wiejskim ogrodzie 14:46, 25 paź 2015

Do góry
jona napisał(a)
Cudny Twój warzywnik, choć jak są warzywa to więcej w nim cudowności wszelakich
U mnie jeszcze szpinak nie zebrany z siewów sierpniowych. I nie do końca nawieziony kompostem. Mam nadzieje uprać się z tymi pracami (zebranie szpinaku i przekopanie) w tym tygodniu

Asiu mam małego bzika na punkcie warzywnika Każdego roku go ulepszam i idę chyba w dobrym kierunku Szklarnia by mi się jeszcze w nim przydała ale to melodia przyszłości
Szpinaku nie posiadam gdyż nie przepadam za nim
Dużo pracy masz w tym tygodniu Życzę więc ładnej pogody i dużo sił by plan zrealizować
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:02, 12 paź 2015

Do góry
Zdjęcia robiłam w południe. Teraz czapy śniegu są takie jak u Ciebie
Szklarnia nadal bez imienna ale jutro spotykam się z bardzo twórczą osóbką więc może co dwie głowy..
Cieszmy się, że zdążyliśmy z cebulami nie wiem czy teraz byłoby lepiej sadzić. Może by mi się tak ziemia nie osypywała..
Będzie słoneczko to coś więcej obfocę.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:46, 11 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)

hihih no tak to było do przewidzenia, ja dziś od bialego rana plony zbierałam lopata i wjo, wszytsko już wykopane na zew. jedynei szklarnia została nei ruszona.

Wspaniale, czyli pracowity sezon warzywny za nami.
A nie sądziłam, że mi się to uda na tej działce. Cudownie jeść plony własnej pracy.
W przyszłym roku idę o krok dalej.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:23, 11 paź 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)

Gosia oszalałam i w przyszłym roku powiększę warzywnik

hihih no tak to było do przewidzenia, ja dziś od bialego rana plony zbierałam lopata i wjo, wszytsko już wykopane na zew. jedynei szklarnia została nei ruszona.
Pokażę nasz ogród 10:56, 25 wrz 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Jestem w szoku jak pięknie. ... i ta szklarnia - marzenie

No nie darmo plecy bolą od wczorajszego docinania kantów
Szklarenka przydaje się najbardziej wiosną
Pokażę nasz ogród 10:50, 25 wrz 2015

Do góry
Jestem w szoku jak pięknie. ... i ta szklarnia - marzenie
Życie w wiejskim ogrodzie 20:30, 24 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Impreza w szklarni ... już się piszę
Nic nie chcę mówić ale jutro pierwszy dzień jesieni Hyhyhy ....
Twoja szklarnia będzie mieć imię ? Zrób głosowanie

Oczywiście Ci wyślę Adres mam

Impreza najprędzej wirtualna o ile wogóle.. nie mam kiedy wejść do ogródka, susza mnie też zniechęca..

Chciałabym ją jakoś nazywać, słowo "szkalrnia" ma za trudne do wymówienia na szybko litery koło siebie-"szk", "lr". Kto to wykrzyczy jak będzie coś szybko potrzebować To musi być coś prostego a co będzie się kojarzyć z nią sama jeszcze nie mam pomysłu.

Dziękuję Ci za nasionka Bardzo !

Życie w wiejskim ogrodzie 21:27, 22 wrz 2015

Do góry
Agcia napisał(a)
No to fajnie że skończone prace ja miałam imprezę szklarniową zrobić ale jakoś mi schodzi..
muszę wybrać jej jakąś nazwę.

Eejjj ja też chcę nasionek rozplenicy

Impreza w szklarni ... już się piszę
Nic nie chcę mówić ale jutro pierwszy dzień jesieni Hyhyhy ....
Twoja szklarnia będzie mieć imię ? Zrób głosowanie

Oczywiście Ci wyślę Adres mam
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:23, 21 wrz 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Cudne obeliski
a szkalerki zazdraszczam przeokrutnie

Dzięki Agatka obeliski już są używane a szklarnia? narazie robi za lampion
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 08:42, 20 wrz 2015

Do góry
Agcia napisał(a)

Bardzo się z niej cieszę, bałam się, że mi wizje zepsuje ale oczami wyobraźni widzę, że się wpasuje. Jest malutka i narazie nocą robi za gigantyczny lampion-zapalamy w nim świece i robi się romantycznie
Aż tak praktyczna nie będzie- póki co planuje w niej raczej rozmnażać to co mam i rozdawać, może trochę kwiatów i dwa krzaczki pomidorów koktailowych.
Bardzo mi się podobają niebieskie obeliski np. jak u Przemka, wiele rzeczy się podoba ale nie wszystko widzę u siebie-rozumiem Cię doskonale

Generalnie dodatki planuje w szaro-czarnych kolorach. Drewniane elementy maluję czarną bejcą.
Coś mnie wzięło na ten kolor. Chyba dlatego, że szklarnia też miała taka być(konstrukcje malowałam bo była czysto aluminiowa).
Obeliski są cztery- będzie jeszcze kilka mniejszych-wychodzą bardzo tanio-metr pręta kosztuje 1zł. Na jeden taki jak mam potrzeba 8 metrów. Dodać farbę i dowolne wykończenie-u mnie to daszek kantówki i voilà Każdy dostał różę pnącą i powojnik.
Ale się rozpisałam..

Dziewczyno niesamowita jesteś z tymi swoimi umiejętnościami i pomysłami. Ławeczka, obeliski, a to przecież kropla w morzu. Wykonanie obelisków (spawanie) to też Twoja robota, czy Ema? Jak powiesz, że Twoja to chyba Ci się oświadczę

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 12:20, 19 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Widzę że spawarka nie próżnowała Obeliski superanckie Nie zawiodłaś mnie
A co ja tu widzę na drugim planie !!!! Tak cichaczem nowiusieńka szklarnia ??? No nie ... tak się nie godzi Zdjęcia proszę

Okazało się, że jeszcze kilka się przyda więc Panowie w hurtowni znowu się będą zastanawiać co ta kobieta tu robi ?!

Cichaczem?? pisałam o niej od kąd zrodził się plan na te zmiany To maleństwo ma niepełne 5m2 jest aluminiowa a szkło to crystal poliwęglan. Pomalowałam ramę na czarny-mat.
A zdjęć narazie nie dostaniesz.. roboty za dużo, chyba, że jakoś ładnie w nią słoneczko zaświeci.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:55, 19 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Szklarenka faktycznie wygląda jak słodki cukiereczek . Zazdroszczę Ci, że masz miejsce i na ozdobne rabaty i na ogródek użytkowy. Obelisk śliczny, tylko przez czarny kolor jest trochę mało widoczny. Ja penie bym go zrobiła na biało lub jasno-niebieski kolor. Zaznaczam, że to nie krytyka z mojej strony. Każdy z nas ma swoje "po mojemu" i dlatego jest tak fajnie i różnorodnie . Cudnie Agatko masz. A szklarenka - sama nie będę się mogła doczekać aż zacznie żyć własnym życiem No i warzywka będziesz miała szybciej i mniej narażone na choróbska .

Bardzo się z niej cieszę, bałam się, że mi wizje zepsuje ale oczami wyobraźni widzę, że się wpasuje. Jest malutka i narazie nocą robi za gigantyczny lampion-zapalamy w nim świece i robi się romantycznie
Aż tak praktyczna nie będzie- póki co planuje w niej raczej rozmnażać to co mam i rozdawać, może trochę kwiatów i dwa krzaczki pomidorów koktailowych.
Bardzo mi się podobają niebieskie obeliski np. jak u Przemka, wiele rzeczy się podoba ale nie wszystko widzę u siebie-rozumiem Cię doskonale

Generalnie dodatki planuje w szaro-czarnych kolorach. Drewniane elementy maluję czarną bejcą.
Coś mnie wzięło na ten kolor. Chyba dlatego, że szklarnia też miała taka być(konstrukcje malowałam bo była czysto aluminiowa).
Obeliski są cztery- będzie jeszcze kilka mniejszych-wychodzą bardzo tanio-metr pręta kosztuje 1zł. Na jeden taki jak mam potrzeba 8 metrów. Dodać farbę i dowolne wykończenie-u mnie to daszek kantówki i voilà Każdy dostał różę pnącą i powojnik.
Ale się rozpisałam..

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 23:27, 18 wrz 2015

Do góry
Widzę że spawarka nie próżnowała Obeliski superanckie Nie zawiodłaś mnie
A co ja tu widzę na drugim planie !!!! Tak cichaczem nowiusieńka szklarnia ??? No nie ... tak się nie godzi Zdjęcia proszę
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 02:44, 08 wrz 2015

Do góry
witam,

No dziś Was to chyba zasypię tymi fotkami bo wrzucam kolejne zdjęcia tym razem z kolejnej wyprawy do Boskoop .. i znowu było baardzo, baardzo miło no i nie obeszło się bez wypicia kawy w tym fantastycznym zakątku na ziemi. Dodam, że zdjęcia te przedstawiają ostatnią brakującą część grupy klonów o której wcześniej pisałem a nie miałem możliwości wykonania zdjęć z powodu ograniczonego czasu.
Fotki trochę jednak się różnią - bo są to odmiany klonów w doniczkach przygotowane pod kątem sprzedaży dla klientów i nie które też egzemplarze odmian mogą się powtarzać ale specjalnie ich nie usuwałem z tej edycji zdjęć - aby było porównanie jak wygląda klon przygotowany do sprzedaży a jak rosnący już w ziemi.

..najpierw wspomniana przeze mnie szklarnia gdzie też można było podziwiać piękne okazy bonsai oraz wygodne sofy...hmm no i kawa:

No a teraz fotki klonów o których wspominałem:

klon palmowy Ornatum

Emerald Lace

Shindeshojo

Chishio

Kyogu shidare

Pink Filigree

Lemon Chiffon

Inaba shidare

Firecracker

Orangeola

Red Flame

Dissectum Rubrun

Susei

Red strata A

Ki Hachi gire

Shohjo shidare

Green Globe

Beni shidare

Sumi shidare

Groe's Dissectum

Tatsuta gire

Julian

Peggy

Green Hornet

Oriental Laca

Berinda Bridge

Dr. Baker

Dr. Brown

Fior d'Arancio

Ellen

Heartbeat

klon japoński Mai kujaku

Ginga

Arton

klon japoński Kujaku Bato

Bujo ji

Fukura

Diana

Atumn Showers

Chiyo hime

Elmwood

ok, na dziś starczy - resztę wrzucę jutro

pozdrawiam
Jan
cdn...
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 09:23, 02 wrz 2015

Do góry
Szklarnia ?
York Gate Garden 23:36, 24 sie 2015

Do góry
Niewielka szklarnia z kolekcją sukulentów. Aeonia, eschewerie...oj, chyba to będzie moja nowa miłość...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies