Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Odcienie zieleni 2 14:28, 09 lip 2018

Do góry
Efffa napisał(a)

ja dzis przesadzałam klona , i jeszcze jednego wieczorem przesadze, mam nadzieje, ze będzie dobrze.
czym podsypywać cisy,żeby im jakoś pomóc rosnąć?

mmmm, to poważnie, ja tylko małe bździnki przesadzałam, byliny, tawuły
dziś zamierzam przesadzić berberysy i może hortensje miniaturowe...

pytasz o przesadzane cisy czy takie spokojnie rosnące?
Ogród z łezką II 11:54, 09 lip 2018

Do góry
Mogę powiedzieć, że teraz już mam jako tako Znaczy się, z grubsza jako tako wygląda Znaczna część opanowana. Została salonowa, chwaściory na korze w rabatach i cięcie. Buksy rozczochrane, trzmieliny rozczochrane. Część lilii jeszcze nie przycięta. Ale to już powolutku. Dziecko moje starsze wykazało się talentem do równego i kształtnego cięcia (tawuły i cisy na skarpie), jak również zamiłowaniem do tego typu prac, to ją zatrudnię Za dwa tygodnie będziemy zdejmować darń spod huśtawki i wysypywać tam kamień, koszenie w tamtym miejscu to mordęga dla eMa...może w międzyczasie uda nam się coś pociąć.
Zdjęcia mam...nie zgrane jeszcze...
Bawarka 12:01, 08 lip 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kasiu te tawuły ładne pokazałaś, mam kilka sztuk.

Goniu, pieknie wygladal taki lan tawul, falujacych na wietrze
Bawarka 16:13, 07 lip 2018

Do góry
Kasiu te tawuły ładne pokazałaś, mam kilka sztuk.
Ogród Basi 12:47, 07 lip 2018

Do góry
Bardzo ładnie u Ciebie Basiu Powojniki śliczne Może z czasem znajdę dla nich miejsce. Tawuły wolę poczochrane
Ogród Basi 17:11, 06 lip 2018

Do góry
Przesyłam zdjęcia ogródka z dzisiejszego dnia. Na pierwszym tawuły jeszcze kwitnące a na następnych przycięte w żywopłot. Gdzie lepiej?
Ogrodowe skarby 22:46, 04 lip 2018

Do góry
alis napisał(a)

Jak dobrze wiedzieć, w którym miejscu w ogrodzie znajduje się ten zakątek
Piękne miejsce, hortensje uwielbiam, prawie każde, bo trafiła mi się ostatnio pomylona i niestety nie przypadła mi do gustu.
Podoba mi się bardzo zestawienie berberysów i tawuły.

Edit: literówki

Tak jak widziało się ogród na żywo zupełnie inaczej spostrzega się fotki:-hortki ja też lubię
Ogrodowe skarby 11:04, 04 lip 2018

Do góry
Betka napisał(a)
Moje hortki zastanawiam się tylko czy to jest ta strong czy zwykła?

Jak dobrze wiedzieć, w którym miejscu w ogrodzie znajduje się ten zakątek
Piękne miejsce, hortensje uwielbiam, prawie każde, bo trafiła mi się ostatnio pomylona i niestety nie przypadła mi do gustu.
Podoba mi się bardzo zestawienie berberysów i tawuły.

Edit: literówki
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:54, 03 lip 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Dziś cięłam berberyski i tawuły

Przyjrzałam się dziś tym moim biednym berberyskom i tak sobie myślę, że chyba dam im spokój w tym roku. Przytnę mocniej na wiosnę. Teraz żeby to miało sens to chyba powinnam je ściąć na bardzo krótko. Zostaną gołe patyczki. A może jednak ma to sens?

Tawuły przytnę może jutro. Dziś jakoś nie miałam weny...
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:44, 03 lip 2018

Do góry
malgol napisał(a)

No to ja też swoje idę ciachac

Dziś cięłam berberyski i tawuły
Kondziowy ogrod cz II 23:23, 02 lip 2018

Do góry
W tym miejscu zmieniliśmy tawuły na rdesty

Zapraszamy na rabaty bylinowe

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:07, 02 lip 2018

Do góry
Wiśnie już zebrane. Można było przyciąć drzewka. Drzewek pestkowych (czyli wiśni i czereśni) nie tnie się na przedwiośniu, tylko po zbiorach.

Prześwietliłam nieco wczesną jabłonkę, żeby owoce złapały więcej słońca. Skończyłam cięcie żywopłotu. Podkrzesałam pomidory i poobcinałam boczne korzonki selerom. Przycięłam wieloletnie zioła- lubczyk, melisę i tymianek. Oczyściłam Bonicę z zasuszonych kwiatostanów. Przycięłam tawuły japońskie.
Sporo teraz takiej dłubaniny.
W planach na najbliższe dni jest ścięcie poziomek. Kwiatów już prawie nie ma, owoców zostało niewiele, a stare liście zaczęły dostawać plamek grzybowych. Kwitnienie kończy przywrotnik- też do ścięcia. Do uporządkowania jest grządka po groszku i bobie.
Ogród wyraźnie spowolnił. Wydaje się, że nic się nie zmienia.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:48, 02 lip 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Powiem Wam, że wczoraj to jakiś dziwny dzień był. Nie zrobiłam wcale jakoś mega dużo, a dziś ledwo wstałam, wszystko mnie boli. Przerobiliśmy rabatkę przy furtce, tę z tują potworem - eM wkopał nowe obrzeże, ja wysadziłam tawuły bo się zlewały kolorem z jałowcem (dwie musiałam wytargać spod tuji!!!) a wsadziłam bordowe berberysy (aktualnie są zielonawe, trochę łysawe i nieforemne bo się mordowały w cieniu) i trawki ice dance. Muszę jeszcze popracować trochę nad tym jałowcem i wtedy pokażę dzieło .
A te bidne berberysy to mogę teraz trochę przyciąć?

Jak bym o sobie czytala, właśnie pisałam u Kasi Leśniczanki, że mam dzisiaj totalnego lenia i brak sił po weekendowym szaleństwie w ogrodzie.
Koniecznie pokaż jak już gotowa rabata będzie.

Chciałam oczywiście pochwalić zakupy i nową rabatę, extra!
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:01, 02 lip 2018

Do góry
Powiem Wam, że wczoraj to jakiś dziwny dzień był. Nie zrobiłam wcale jakoś mega dużo, a dziś ledwo wstałam, wszystko mnie boli. Przerobiliśmy rabatkę przy furtce, tę z tują potworem - eM wkopał nowe obrzeże, ja wysadziłam tawuły bo się zlewały kolorem z jałowcem (dwie musiałam wytargać spod tuji!!!) a wsadziłam bordowe berberysy (aktualnie są zielonawe, trochę łysawe i nieforemne bo się mordowały w cieniu) i trawki ice dance. Muszę jeszcze popracować trochę nad tym jałowcem i wtedy pokażę dzieło .
A te bidne berberysy to mogę teraz trochę przyciąć?
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:48, 02 lip 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Czym tniecie tawuły? Moje po cięciu zawsze słabo wyglądają przez jakiś czas...
A co do jeżówek to pluję sobie w brodę bo miałam w ręku Green Jewel i głupia nie wzięłam bo wydawało mi się, że nie mam gdzie posadzić. Jakieś zaćmienie miałam... .

Zwykłym sekatorem, bardzo ostro, kilka dni widać te grubsze gałązki i wtedy średno to wygląda ale potem szybko obrastają w nowe listki i już jest ładnie

Oj Green Jewel brałabym ślepo
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:41, 02 lip 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Tawuły sadziłam przed Ogrodowiskiem i nadal mi się podobają....właśnie muszę je znowu przyciąć...i myślę,że ID i jeżówki fajnie pasują

Kasiolaaa napisał(a)
Ewa ma racje ja tez nie przepadam za tawula puszczona wolno zawsze formuje kulki jednak na prosbe dziadka z 4 krzacxki zostawilam nieciete az przekwitly wtedy scielam ale sie męczylam tym faktem bo lubie juz teraz a to taki busz byl okropny

Fajne w tawułach jest to, że mżna je ostro ciąć i często, bardzo szybko rosną, w tym roku już trzy razy cięłam a one bujają jak na drożdzach, dosadziłam 4 kolejne maleństwa i myślę, że za rok będą juz krzaczorami
Ogród pod lasem 17:12, 01 lip 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Dziś relaksik u mnie... Ogarnięta chałupka po imprezie i leżę na kanapie... Robota poczeka do jutra

Aaaaj zazdroszczę Ja właśnie skończyłam na dziś ufff...

mrokasia napisał(a)
Ryjemy, ryjemy . Poprawiliśmy rabatę przy furtce, tę z tują gigantem i jałowcem płożącym przesadzonym z pojałowcowej. Wyleciały tawuły, które zlewały się kolorem z jałowcem, wsadziłam czewone berberysy i ice dance.

Noo to nieźle pociągnęłaś z robotą! Fotki są? Ja zaraz wrzucę moje z pobojowiska.
Ogród pod lasem 16:13, 01 lip 2018

Do góry
Ryjemy, ryjemy . Poprawiliśmy rabatę przy furtce, tę z tują gigantem i jałowcem płożącym przesadzonym z pojałowcowej. Wyleciały tawuły, które zlewały się kolorem z jałowcem, wsadziłam czewone berberysy i ice dance.
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:39, 01 lip 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
A co do jeżówek to pluję sobie w brodę bo miałam w ręku Green Jewel i głupia nie wzięłam bo wydawało mi się, że nie mam gdzie posadzić. Jakieś zaćmienie miałam... .

ja tnę sekatorem małym, jakoś mi tak wygodniej... łapię po kilka gałązek i ścinam... jak coś wystaje to poprawiam...
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:17, 01 lip 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

Ja wszystko tnę dużym sekatorem
Ja też myślałam, że już nie mam miejsca, a jednak znalazłam
Jeszcze może kupisz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies