Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Kasya 07:46, 22 lip 2018

inka74 napisał(a)
bo trawnika nie mam praktycznie. To co w nim jest obecnie to trawą nie jest. Odcinanie darni nie jest takie złe w porównaniu z wywożeniem.

A ogólnie to realizuję moje marzenie o zielonym dywanie

Ja darń ktorą zdejmowałem pod rabatki przeszczepiałam w innych miejscach
Cały trawnik przy placyku w stronę rabatki z trawami pachodzi z poszerzanych rabat... masakryczna praca

Cos czuje ze będę ci zazdrościć jak skończysz
inka74 07:54, 22 lip 2018

makadamia napisał(a)
Ooo, jak się przestronnie tam z tyłu zrobiło!
700 zł to nie mało, ale ale skoro w cenie jest i zabranie materiału...
Zapłacisz i zapomnisz, a jak sama się będziesz z tą robotą męczyła, to jeszcze przez kilka miesięcy będzie Wam się ta sprawa czkawką odbijała.

Tylko Iwonko, przed robieniem nowego trawnika przemyśl proszę jeszcze raz linię rabat: obecne już pękają w szwach a co będzie jak Ci się zachce kolejnej roślinki? A trawnika dla dzieci jeszcze starczy

Ps.: rozwar faktycznie śliczny. Widziałam go dotąd tylko na zdjęciach i na żywo byłam w szoku, że ma tak wielkie kwiaty (trochę niegramatycznie mi wyszło)
Asiu, myślę cały czas tylko też wiem, że na 700 zł by się nie skończyło. Bo piach trzeba dowieźć i go wymieszać, potem rozgrabić i zwałować. To jest ciężka, fizyczna praca nie dla jednej kobiety. Problem też w tym, że ja w tym roku już miałam jeden bardzo duży niezapowiedziany wydatek. Na następne nie mogę sobie pozwolić. Stąd trawnik z rolki, moje marzenie odjechał w siną dal i będzie trawnik z siewu na który, aby był taki jak chcę, to ze 2 lata będę czekać. Rabaty będą korygowane tylko kosmetycznie. U mnie musi być gęsto bo wtedy chwasty nie mają szans. Wyznaję od początku zasadę taką samą jak Danusia na nowej działce - tekst w ramce do tego dążę przez cały czas odkąd jestem na O
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8495-ogrodowisko-moja-anglia?page=84
inka74 08:17, 22 lip 2018

Powoli druga tura róż zaczyna kwitnąć. Benjamin Britten Wypuścił teraz przy drugim kwitnieniu bardzo długie baty na ponad 160 cm co mi się stanowczo nie podoba.

Moja ulubienica Boscobel i Ebb Tide
inka74 08:28, 22 lip 2018

Candlelight i krótko trzymająca kwiat Gartentraume

Drugi potwór powojnikowy Purpurea Plena Elegants
inka74 08:33, 22 lip 2018

Weeding Piano jakoś bardziej zielone i Hot Chocolate

Ta róża mnie zachwyca -Lovely Rococo -czeka na wkopanie ale kret tam buszuje i nie wiem czy to dobry pomysł

A tu żurawki od Anuli pięknie się rozrosły

tulucy 08:34, 22 lip 2018

Się porobiło super z huśtawką. Moja jeszcze stoi, ale już koleżanka szykuję na nią miejsce jupiii ta sama, co zabiera tawuły. Dobra dusza z niej.

Też bardzo lubię i staram się trzymać tego sposobu na chwasty. Zwłaszcza że nie lubię i stosuję kory
tulucy 08:36, 22 lip 2018

Aaa wyobraź sobie, że mój m wczoraj stwierdził, że dawno po róże nie byliśmy, no i że trzeba jechać. Ja mu na to, że miejsca nie mam, a on, że coś wymyślę... Przytomny był jak to mówił i trzeźwy
inka74 08:36, 22 lip 2018

Ostatnie mini porównanie - jako pierwszy rozchodnik Stardust który nie miał dostępu do światła bo go kocimiętka zakryła i drugi bez ograniczeń. Spora różnica jest.

Miłego dnia. Idę kopać
Kasya 08:37, 22 lip 2018

I ty tez masz ten powojnik który ja chce
Różyczki przerwy nie maja czy to kolejne kwitnienie ?

U mnie kilka roz zmaltretowanych mrówki ! Okopczykowaly je a w korzeniach pustki...same plagi mam
inka74 08:40, 22 lip 2018

tulucy napisał(a)
Aaa wyobraź sobie, że mój m wczoraj stwierdził, że dawno po róże nie byliśmy, no i że trzeba jechać. Ja mu na to, że miejsca nie mam, a on, że coś wymyślę... Przytomny był jak to mówił i trzeźwy
hmmm... coś dobrego ugotowałaś druga opcja dzieci w domu nie ma - chata cała wasza