Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 15:40, 13 lip 2018

Kasiek napisał(a)

Swietna ta rabata Mam sporo hortek w trawach, mysle co by im dodac...obserwuje te jezowke...Pokaz ja

Dzięki Kasiek, ciezę się, że Ci się podobają moje wymysły rabatowe
Hortki i miskanty to moje ulubione połączenie, tu jeszcze nie ma efektu bo dosadziłam małe hortki, miskanty i tawuły i nierówno jest.
Jeżówki Green Twister o takie mam na tej rabacie:
eVka 15:42, 13 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Wakacje są, nie możesz go gdzieś z dzieckami wysłać?

No właśnie, niech nawet sam jedzie, z córą sobie poradzę, będzie mi pomagać w ogrodzie zaraz zadzwonię do jego kumpla ulubionego nich go gdzieś zabiera hihi
kaz742011 15:43, 13 lip 2018

effka napisał(a)
Dziewczyny ratunku! MArgerytka przypomniała mi o moim choinowych marzeniach przy garażu i teraz chcę zamówić choiny kanadyjskie...chyba muszę eMka na wakacje z kolegami wysłac, żeby w spokoju kupować i sadzić

Kup malutkie, nawet nie zauważy . Ja swoje przywiozłam moim " maluchem". Nawet się w bagażniku zmieściły . Teraz po dwóch latach mocno wyrosły.
Margerytka40 15:50, 13 lip 2018

effka napisał(a)

Ty się nie ciesz, bo będziesz mnie miała na sumieniu jak mnie Emek z dou wyprowadzi
Juz mam 10 sztuk w koszyku... kupiłabym z miejsca, tylko musze najpierw dokładnie bok garażu zmierzyć i policzyć ile sztuk rzeczywiście tam wejdzie...

Pokaż Mu ,na pewno nic nie powie. Nasi panowie też potrafią cieszyć się z zakupów ogrodowych
eVka 15:52, 13 lip 2018

kaz742011 napisał(a)

Kup malutkie, nawet nie zauważy . Ja swoje przywiozłam moim " maluchem". Nawet się w bagażniku zmieściły . Teraz po dwóch latach mocno wyrosły.

Te Margerytki wielkie nie są ok 80 cm, z tego co widać, ale wiesz jednak zauważy, chyba że powiem, że w lesie wykopałam!!! To jest myśl on nie zna się zupełnie na roślinach, wkręcić mu moge wszystko hihi. Powiem tak: "Ty słuchaj w lesie mokrzańskim byłam na spacerze, patrzę a tu małe choinki, takie słodkie były, mówię Ci, wzięłam i wykopałam i włożyłam do doniczek i patrz mamy za darmochę "
Koniec cytatu

Musze je u Ciebie wykukac na fotach.
eVka 15:53, 13 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Pokaż Mu ,na pewno nic nie powie. Nasi panowie też potrafią cieszyć się z zakupów ogrodowych

Potrafią ale są granice moralności... 8 dostaw roślin było w czerwcu i lipcu....
eVka 15:53, 13 lip 2018

kaz742011 napisał(a)

Znalazłam Twoje foty
mrokasia 15:57, 13 lip 2018

effka napisał(a)

Potrafią ale są granice moralności... 8 dostaw roślin było w czerwcu i lipcu....

jak teraz kupiłaś to potem już nie będziesz
to oczywiście wersja dla eMa
może uwierzy...
eVka 15:58, 13 lip 2018

mrokasia napisał(a)

jak teraz kupiłaś to potem już nie będziesz
to oczywiście wersja dla eMa
może uwierzy...

Ehehehhe poplułam się!!! Kochana, cały czas mu to mówię ale jakoś nie wierzy...
szemusia 21:16, 13 lip 2018

Hej, Ewka, szalona kobieto
Co ty bierzesz, że masz tyle energii na kopanie, zakupy, sadzenie, przesadzanie i jeszcze eMa ogarniesz

Coś tam obejrzałam u Ciebie, ale z twoim tempem działania wakacje mi zejdą zanim całość nadrobię
Hortki i trawy to też moi faworyci, więc będziesz zadowolona z wyborów.

Gdzieś tam (dużo wcześniej) mignął mi się na rabacie green baron - jesi mogę doradzić, to uważaj na niego - no chyba, ze masz mega miejsca, bo on się baaaardzo rozrasta. Miałam go na rabacie któryś rok do tyłu i zarósł mi cały kąt (fakt, u mnie mało miejsca). Bardzo trudno było mi się go pozbyć później, bo ciągle odrastał z podziemnych kłączy. Teraz mam go tylko w donicach i super wygląda, bo ładny to on ci jest - to fakt