Bogdziu, my "wypadliśmy" jak na okres "ogórkowy" i bez wody... całe szczęście , że żywi, a do tego mało zmartwieni, że co było do pokazania, to przekwitło albo jeszcze nie zakwitło. Koloru najwięcej było uschniętej trawy. Jesteś jak zawsze uprzejma i miła. A Twoja hortensja ratowała sytuację, a mnie co dzień zachwyca. Buziaki z Twoimi podarkami,
i cząstką naszego nieba.
Maja jak zawsze zostawia niedosyt. To tylko chwilka z życia ogrodu. My mamy forum, żeby więcej zobaczyć w różnych porach roku. Twój ogród zawsze jest kwitnący i zadbany.
Bogdziu, jesteś bezcenna i działasz szybciej niż expresowe pendolino. Serdeczne podziękowania. Jak miło znać taką wrażliwą, zdolną, wszechstronną Osóbkę, do tego poetkę. Ale czym ja Ci mogę zaimponować.
Dla Ciebie nasz las, róże, hortensje i wszystko co chcesz.
Niespodzianki wśród tak wielu ogrodów się zdarzają. Widziałam, że swój ogród też traktujesz bardzo poważnie. Przyjemności w spotkaniach z naturą. A kwiaty od wiosny do późnej jesieni niech kwitną i pachną dla Ciebie.
Mam kilka 2-metrowych. Zaczynałam od jednej, a potem dzieliłam, rozdawałam i "zalesiłam" wolne miejsca. Ładne są żywopłoty przycinane i wolno rosnące fontanny. Twój szpaler podglądałam i z pewnością wiosną sprawia Ci wiele przyjemności, tawuły są piękne.
Dziękuję, staram się żeby był kwitnący, zadbany nie na "5". Ale czas kradnie, jak internet czy telewizja. Trudno mieć wszystko, ale trzeba zachować umiar i znaleźć czas na wszystko, i to sobie wciąż obiecuję.
Hortensje i róże muszą być u mnie ale sto innych skromniejszych też, a peonie koniecznie, też są.