Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzgórze chaosu 21:14, 30 paź 2019

Do góry
Październik w tym roku zachwyca kolorami. Niestety najbliższe prognozy już z nocnymi przymrozkami. Trochę smutno, że spektakl się kończy a jesień coraz szybciej rozbiera nam drzewa... Szczęśliwie niektóre jeszcze w radosnych barwach. A Pissardi i Doorenbosy jakby lato trwało

Moja działka na Dębowym Lesie 20:43, 30 paź 2019

Do góry
Dziś miałam bardzo nostalgiczny dzień,,, wybrałam się nad zalew,,
Taki był juz widok

I jeszcze taki kwiatki po drodze , na bukiecik zebrałam

Moja działka na Dębowym Lesie 20:28, 30 paź 2019

Do góry
gogo napisał(a)
A to spryciule sikorki
Gdzieś wyczytałam, że już można dokarmiać ptaki.
Teraz jedzą na sadełko, żeby im było ciepło w zimie, później na przeżycie, żeby wiosną zakładać gniazda
Biała chryzantema cudna, pozostałe też
Burak mógłby osiągnąć rekord Guinnessa

Bardzo sprytne te sikoreczki.ale one gniazdo nawet sobie w dachówce u góry w domu zrobiły.. To chyba mój ogród traktują jak własne podwórko.Teraz to jest jeszcze w miarę ciepło i natura bogata w nasionka i owocki.W listopadzie , z tą aurą to później powinnyśmy może w grudniu dokarmiać.
Ten rok u mnie był bardzo suchy.A ja w warzywniku bardzo oszczędnie podlewałam i to nie wszędzie.
Już mówiłam do męża, co to by było, gdyby deszcze padały i miałby z czego owy buraczek miał ciągnąć, to jaki by urósł ?

Dla ciebie marcinki , niższe
Te jeszcze kwitną

Te już niedawno przekwitły

Ogród z wilkiem zamkn. 20:23, 30 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Ewa ....a ja myślę ,pewnie nie masz czasu do mnie zajrzeć hihi tyle cebul do sadzenia
dziękuję za komplementy

przez Ciebie oczywiście w dobrym sensie -poleciałam do biedry i wykupiłam promocyjne czochy i narcyzy teraz trzeba je posadzić

a domek powolutku nabiera tego wyglądu co ma mieć ….tylko kolor będę mu zmieniać

buziaki

Aż mi głupio normalnie, że nie pomyślałam i nie zajrzałam do Ciebie
Domek jest wieeelki, wygląda jak domek letniskowy, odlot. Kolor koniecznie do zmiany, jakiś szary i może okiennice w kolorze? Jakimś wyrazistym
Powiem Ci, że jak bym miała taki doemczek, to bym w nim w lecie spała i od rana prosto do ogrodu a najpierw kawka na tarasiku. Bajka!

Fajnie, że kupiłaś cebulki, będzie kolorowo

Moja działka na Dębowym Lesie 19:59, 30 paź 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Chyba delikatny przymrozek był...,bo przez okno po 8-ej trawa wyglądała na przybieloną.Ale do ogrodu wyszłam o wiele później i już żadnych oznak nie byłoAle przed domem begonie w doniczkach przetrwały i chryzantemkom też nic
Wczoraj poznosiłam już na taras wszystkie doniczki z rozchodnikami ,a pelargonie i inne wrażliwce zniosłam już do piwnicy.Zaczęłam też chować część bibelotów.Szkoda, że ogródkowy sezon się kończy...ale lubię też cieszyć się tymi wszystkimi roślinkami wiosną od nowa Ale póki co jeszcze teraz są przyjemne widoczki w ogrodzie.Wczoraj dokupiłam małych chryzantamek w Biedrze i jeszcze nawtykałam w opustoszałe doniczki po sezonowych,już wyrzuconych kwiatach.

To nie było tak źle w Chełmie.Jak Begonki ci żyją.
chryzantemki i marcinki to twardzielki .
Oj to miała trochę noszenia tych rojników.Ja dziś tylko te zabralam

W marzeniach i w głowie mam więcej rojnikowi na wiosnę...ale to zobaczymy jka wyjdzie...
A wczoraj zabrałam pelargonki , coś musi być na mateczniki

W ogródku emerytki 19:34, 30 paź 2019

Do góry
U mnie jest teraz -1 stC, więc wniosłam wszystkie chryzantemy do budynku.
A jeżówkę, która ma mnóstwo pączków, nakryłam wiadrem.
Wygląda na to, że tym razem prognozy pogody się sprawdzą.

Tak wygląda ta jeżówka, zdjęcie sprzed kilku dni.

W ogródku emerytki 18:53, 30 paź 2019

Do góry
Aniu, dziękuję w imieniu chryzantem, są cudne
Moja ciocia uprawiała kiedyś w ogródku takie pierzaste, tylko w kolorze wrzosowym.
Też były piękne, zawsze dawała mi do wazonu i długo się nimi cieszyłam.
I od tamtego czasu wszystkie chryzantemy skradły moje serce

Tak, kociaki są pomysłowe

Ostróżki niezmordowanie kwitną, nawet zimne noce im nie przeszkodziły

A margerytki nie chcą być gorsze
W ogródku emerytki 18:38, 30 paź 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Mój eM kupił mi dziś dwie cudne chryzantemy

A miskant Morning Light wypuścił drugi kłos, choć pewnie się już nie rozwinie w tym zimnie

Dziś pracowicie wnosiłam do budynku rośliny na zimowanie, trochę tego było.
Zostały w ogrodzie chryzantemy, bo na razie w nocy na plusie i dają radę
Ale czuwam

Ale piękne chryzabtemki.
Ta 1 do jezowki podobna .
Ta 2 pierzasta jest cudna.
Ciekawa jestem czy i jak zimują ?
Ach te twoje kociaki. .. świetne są. Miejscowke nad kaktusami mają suuper.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:35, 30 paź 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Haniu masz bardzo ładnego tamaryszka Jakie są twoje obserwacje? Szybko rośnie, tniesz? Widzę, że długo trzyma listki. Niewiele jest takich delikatnych krzewów, stąd moje myśli o nim

To jedna z najszybciej rosnących roślin. Kupiłam w markecie 25 cm patyczek z balotem na korzonku. Po dwóch latach miał już ponad 2 metry. Podkrzesuję go od dołu, żeby nie zacieniał tego, co rośnie w jego stópkach i redukuję gałązki włażące na ścieżki.
Bywają momenty, że wygląda zjawiskowo.
Po deszczu

i na sucho

Paprocie ogrodowe 18:32, 30 paź 2019

Do góry
języczniki mix w jesiennej odsłonie, drobne listeczki to zanokcica

ta ostatnia paproć wciąż ucieka mi z pamięci
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:17, 30 paź 2019

Do góry

idzie zima - kominek potrzebuje do nocnego czuwania tych najgrubszych klocków, oczywiście mam ich więcej bo kominek to jedyne źródło ciepła w domu

........
rozpalam ogień a w tvn Edytka G. opowiada o swoich dziecięcych kontaktach z "motoryzacją" czyli z zaprzęgami konnymi na targowisku (w Ziębicach) koło którego mieszkała, jak szybko policzyłem podwórko na którym ja się wychowałem było jakieś sto metrów od tego placu (teraz Plac Strażacki). Wspomniała też o motorku ojca jako jedynym motoryzacyjnym doświadczeniu, Janka G. znałem dobrze mamy Edyty nie kojarzę bo widocznie była młodsza o więcej niż 2 lata a to nie honor dla ...., chyba była blondynką bo Janek miał słabość do blondynek
i tak dopadły mnie wspominki bo to faktycznie była atrakcja, małe miasteczko a olbrzymi plac zapchany furmankami jak parking przed galerią handlową , do dziś pamiętam rytuał dobijania targu przy kupnie koni , było minęło ...
myszkowanie miedzy końmi dla małolata to była niezła przygoda a przejście pod brzuchem końskim w czasie podkuwania to już jazda bez trzymanki
zakład to zakład - wygrałem ..(szklaneczka przy kominku i wspominki lecą..)
Zszywkowy ogród marzeń :) 18:10, 30 paź 2019

Do góry
zszywka napisał(a)
W ostatnich dniach pozbawiłam część hortek kwiatostanów, podlałam rodki, powiązałam trawy, zadołowałam doniczki które czekają na przeróbki, chciałam posadzić jeszcze paczkę czosnków na przedogródek ale schowałam bardzo dobrze i jej nie znalazłam :/ ehhh..

A teraz fotki z ostatnich dni

Też muszę rodka podlać. Przypomniałaś mi .
Kiedyś będzie tu ogród 17:59, 30 paź 2019

Do góry
Gosiu formą wyjściową jest oczywiście moja glina. Rozluźniłam żwirem i korą. Bez obornika według zaleceń Mariusza.

W ogródku emerytki 17:48, 30 paź 2019

Do góry
Danko, dach na pewno będzie i to jeszcze w listopadzie
Masz rację, dobrze mieć eMa dającego kwiatki
Tym bardziej, że takie pierzaste żółte chryzantemy dał mi po urodzeniu starszej córki
Wszyscy w szpitalu byli zaskoczeni, a ja byłam zachwycona, bo już wtedy uwielbiałam chryzantemy

A u mnie była dzisiaj piękna, słoneczna pogoda, więc ostro pracowałam.
Hura, mam całkiem ładnie na podjeździe, stoją nowe skrzynki i, choć jeszcze bez kwiatków, już zdobią
Postawiłam 9 sztuk, dwie są oddzielnie, bo po prawej stronie rośnie żeleźniak Russela.

A dla zilustrowania ciężaru wykonanej pracy, zobaczcie jaką mam tam kamienistą ziemię, trudno wbić widły.
A musiałam wykopać dwie spore kępy liliowców, kępę irysów, dwa rachityczne iglaki, jakiś krzaczek samosiejkę i sporo sadzonek orlików do przesadzenia.
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:47, 30 paź 2019

Do góry
Dziś robiłam renowacje lampionów, podpórki i ptaszków glinianych, mam nadzieję że teraz będę je bardziej lubiła. Wzięło mnie na turkusowy kolor.

Szklarnia w ogrodzie 17:41, 30 paź 2019

Do góry
Ja mam taką

Zszywkowy ogród marzeń :) 17:06, 30 paź 2019

Do góry
W ostatnich dniach pozbawiłam część hortek kwiatostanów, podlałam rodki, powiązałam trawy, zadołowałam doniczki które czekają na przeróbki, chciałam posadzić jeszcze paczkę czosnków na przedogródek ale schowałam bardzo dobrze i jej nie znalazłam :/ ehhh..

A teraz fotki z ostatnich dni

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 16:49, 30 paź 2019

Do góry
Moja dyńka

Ogród z wilkiem zamkn. 16:47, 30 paź 2019

Do góry
effka napisał(a)
Nosz jasna ciasna, ja sobie myślę co ta Madzia nic nie pisze a to po prostu powiadomienia od Ciebie mi znikły. Musiałam wątek dodać jeszcze raz.
No pięknie masz, ta mgła, przestrzeń, góry, no i ogród, bajka!
Domek się pojawił, śliczniusi

Ewa ....a ja myślę ,pewnie nie masz czasu do mnie zajrzeć hihi tyle cebul do sadzenia
dziękuję za komplementy

przez Ciebie oczywiście w dobrym sensie -poleciałam do biedry i wykupiłam promocyjne czochy i narcyzy teraz trzeba je posadzić

a domek powolutku nabiera tego wyglądu co ma mieć ….tylko kolor będę mu zmieniać

buziaki

Ogród z wilkiem zamkn. 16:41, 30 paź 2019

Do góry
DorKa napisał(a)
Te Twoje inversy od zeszłego roku chodzą mi po głowie. W końcu je zdobędę Miłego dnia Madziu

Dorka kupuj ja je bardzo lubię -takie pokraki z nich

z daleka nawet je trochę widać

miłego wieczorku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies