Aniu, aleś zdjęcia porobiła Super, dziękuję za liczne odwiedziny i wspaniały dzień jak za dawnych czasów ogrodowiska Byłyście super. Aniu poproszę o przepis na cudo-ciasto.
nie mogę się nadziwić, taka stroma skarpa , a tak pięknie urządzona. Jakby Szefowa zerknęła do mnie , czy u mnie na skarpie górą taki rządek cisów by pasował ?
Gleba wygląda na bardzo ubogą, jakby to była piaszczysta plaża KOnieczne jest nawadnianie automatyczne, na tym piachu nie utrzymasz trawnika, wyschnie.
Wzbogać glebę w kompost, obornik, próchnicę, cokolwiek co spowoduje że zatrzyma się trochę wody w glebie.
Bardzo dziękuję, tak właśnie zrobiłem, zastosowałem nawóz kosiłem wyżej i trawa pięknie się zazieleniła.
Ostatnio zauważyłem jednak że pojawił się inny problem i w 2 miejscach trawa zaczęła wysychać. Stopniowo źdźbła robiły się cieńsze i jaśniejsze, aż stałą się zupełnie szara/żółta. Czym to może być spowodowane ? Czy to jakaś choroba, czy może jest to związanego coś z nawozem? ale dziwne, że wystąpiło by to po ok 3 tygodnia po nawożeniu