Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 09:58, 02 lip 2019

Do góry
Stipa mi się panoszy
Biała słoneczna rabata 07:47, 02 lip 2019

Do góry
Rozplenica Moundry jest duża. Ogólnie rozplenice mają konkretną/regularną formę. Trzeba starannie zaplanować odmianę/wysokość i rozplanować miejsce.
Napisałaś o "wypełniaczu". Wydaje mi się, że stipa lepiej się sprawdzi w tej roli.
Tu narazie jest ściernisko... 00:29, 02 lip 2019

Do góry
Basiu, przepięknie i kolorowo w Twoim ogrodzie. Stipa tez ładnie wygląda ale faktycznie panoszy się wszędzie.
Ja ją w zeszłym roku wyeksmitowałam z mojego małego ogródka. Rozsiała mi się wszędzie. Oj dużo pracy miałam żeby ją usunąć. Ale już jej nie ma.
Pozdrawiam.
Dwa ogrody 23:36, 01 lip 2019

Do góry
Ula, Haniu, Gosiu - stipa wyczesana wczoraj zaczęłam męskim grzebykiem, ale szybko przerzuciłam się na duży, rzadszy grzebień. Trochę ząbki mu powyginałam Prawdę mówiąc, nie zwracałam uwagi na źdźbła, tylko na efekt pracy. Jutro muszę ich kilka z innego miejsca wykopać zupełnie, może posadzę do doniczek albo pójdą na kompost.

Arabelle

Ja i mój ogródek, a może ogród 21:51, 01 lip 2019

Do góry
Domiś, u Ciebie też stipa zaszalała, i lawendy cudne... taka susza im służy. Ja do juk nie mam serca, usuwam a one ciągle wychodzą
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:25, 01 lip 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Na te suche lata, które nam przepowiadają juki jak znalazł. U mnie mimo wykopania znów odrosły i mimo wielkiej do nich niechęci zaczynam myśleć czy ich nie zostawić

Pisałam niedawno, że rozmawialiśmy z eMem, ze jak tak dalej pójdzie trzeba będzie ogród przerobić - juki, lawenda, perowskia, stipa i rozchodniki. Mam wszystko oprócz stipy .

Margerytka40 napisał(a)

U mnie to samo, też liczę że jeszcze choć trochę popada bo żal już patrzeć na umęczone rośliny.

U mnie chwilę pada i przestaje i tak w koło macieju. A ja nie wiem - podlewać czy nie...
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:26, 01 lip 2019

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Taaa upały, ja już też ledwo żyję A ogród na piachu, więc wiesz...Jak tak dalej będzie to pozostanie nam perovskia, juki i nie wiem co tam jeszcze stepy lubi
Powiem Ci, że te Eccentric są niesamowite, a stałam nad nimi i nie wzięłam, głupia.

Zastanawiam się co lepsze. Glina czy piach? Tak czy inaczej wszyscy w tym roku mamy pod górkę.
U Ciebie przynajmniej cień w ogrodzie to roślinom łatwiej znieść te palące słońce.
Eccentric kupuj i się nie zastanawiaj nawet chwilę. Jak gdzieś spotkam tę odmianę to parę sztuk zgarnę do siebie.
Perovskia, jeżówki i stipa i byłby szał
Ogród do odnowy 18:04, 01 lip 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Mi tez sie ostatnio podoba znowu pomaranczowy kolor. I na krwawniki mnie wzielo. Terrakota ze stipa, cudowne polaczenie

Mam całą rabatę pomarańczowych jeżówek, i kilka widzę, że przegapiłam w innych miejscach - muszę jesienią przesadzić

krwawniki kilka lat temu mnie zawiodły, wypadły wszystkie za to w trawniku teraz wysiewa mi się nieustannie wersja pierwotna - biała, bardzo trudna do usunięcia

Pokaż zdjęcie swojego połączenia
Ogród do odnowy 15:52, 01 lip 2019

Do góry
Mi tez sie ostatnio podoba znowu pomaranczowy kolor. I na krwawniki mnie wzielo. Terrakota ze stipa, cudowne polaczenie
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 12:57, 01 lip 2019

Do góry
czosnki wsadziłam w kilku miejscach - to jest ich chwila

brak współpracy ze stipą stipa w prawo - czosnki w lewo

ale dzielnie przyjmują jej siewki

na cienistej też wsadziłam jesienią parę cebulek, a co
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:39, 01 lip 2019

Do góry
pieknie wszystko wygląda
stipa obłędna
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:11, 01 lip 2019

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Te włosy stipy to tylko w warkocze upleść Niebywałe jak dorodne, u mnie stipa marna, bo nie siałam, a ubiegłoroczna taka sobie

Stipy w ogrodzie nie wysiewam. Wsadziłam 3 czy 4 lata temu kilka siewek wyprodukowanych w domu z zakupionych nasion. To, co teraz rośnie, to samosiew. Czasem młode siewki przemycam w nowe miejsca. Ona świetnie znosi upały.
przetacznik Christa

W półcieniu też sobie radzi.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:03, 01 lip 2019

Do góry
Mariposa napisał(a)
Jestem stipą zachwycona! Moje egzemplarze duże mniejsze od Twoich, ale i tak zwracają uwagę, ta ich eteryczność pasuje do każdej rabaty.
Gruszko, od Ciebie dowiedziałam się, że trzeba je czesać - takie młode też?

Stipa i czosnki główkowate to tak piękny duet, że nie mogę przestać się nim zachwycać. Wyczesuję stipy, bo nasionka mocno obciążają źdźbła i roślinka traci na zwiewności, a w razie deszczu mocno się pokłada.

Jak fale...

Końcówki są ciężkie od nasion. Grzebień z grubymi zębami łatwo wyczesuje te kołtuny.Te wyczesane są lżejsze.

Ja i mój ogródek, a może ogród 12:02, 01 lip 2019

Do góry
Stipa jest dobra do wielu bylin, z juka super, ja widziałam jeszcze w zeszłym roku z trytomami, świetnie wygladało i w tym z penstemonem, rewelacja.
Ja i mój ogródek, a może ogród 10:54, 01 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ladnie się prezentuje stipa z jukami.Fajny pomysł

sarenka napisał(a)

Oj tak, świetne połączenie, podoba mi się bardzo

beata_m napisał(a)
ooo ja też nie widziałam jeszcze takiego połączenia - juki ze stipą naprawdę fajnie to wygląda
dzieki dziewczyny miło, że się podoba
Czekam tylko, aż juki podrosną na tyle, że poprzerastaja stipy i wtedy bedzie chyba jeszcze efektowniej

Długo myslałm z czym połączyć juki, żeby jakoś fajnie to wyglądało i chyba mi się udało
Ja i mój ogródek, a może ogród 09:05, 01 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Oj tak, świetne połączenie, podoba mi się bardzo
Ja i mój ogródek, a może ogród 08:52, 01 lip 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Tu narazie jest ściernisko... 22:08, 30 cze 2019

Do góry
Stipa wlazła mi dosłownie wszędzie. W przyszłym roku będę bardziej uważać i ją tępić.
Biała słoneczna rabata 21:45, 30 cze 2019

Do góry
Mary- stipa lubi sucho, a co myślisz o którejś z rozplenic wieloletnich? Myślałam o takiej co szerszej rośnie, np. Moudry lub innej...
Dzięki za propozycję,
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:12, 30 cze 2019

Do góry
Te włosy stipy to tylko w warkocze upleść Niebywałe jak dorodne, u mnie stipa marna, bo nie siałam, a ubiegłoroczna taka sobie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies