Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:38, 27 cze 2019

Do góry
Pogapiłam na cudowne kadry z ogrodu. Stipa robi swoje jednak. Doktorek woli cieniste - mam 2 w różnych miejscach
połączenie stachys z firletką wspaniałe - firletka wysiała się czy jak?

wczoraj był taki u mnie upał ponad 40 że oddychać było trudno, wszystko pomdlało - czytam że Ty z sekatorem na żywopłot uff
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 16:55, 27 cze 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Co u Was rośnie z piwoniami? Potrzebne ze 2-3 gatunki? Poszukuję pomysłu na rabatę i jestem w kropce. Mile widziane zdjęcia? Dzięki

Miskant Variegatus, ciemnolistna żurawka, zawciąg nadmorski

czosnki, przywrotnik, kocimiętka, lawenda

Te same piwonie, ale w słońcu.

róże, stipa, kocimiętka,

Blaski i cienie nowego życia 13:58, 27 cze 2019

Do góry
anna_g napisał(a)

Ula dzięki wielkie za poradę - na pewno bym tak nie zrobiła a szkoda wielka byłaby mi tych hortek tym bardziej, że jednak zostały mi jakieś 3
Piękna stipa - ja sobie w tym roku kupiłam na targu - bardzo fajne, duże sadzonki, które zaczynały już kwitną - po 5 zł. szt. Uznałam, że nie można ich nie wziąć bo bardzo mi się stipa podoba - i mam nadzieję, że będzie się siała u mnie

Na pewno się wysieje Aniu zobacz co chciałabyś z mojego ogródka to zrobię Ci sadzonkę.

Z trawek które można teraz ruszyć to:
-turzyca palmowa albo
-szerokolistna
- i takie które lubią sucho i się same sieją Amazon Mist.
Blaski i cienie nowego życia 13:10, 27 cze 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Co do patyczków to radziłabym Ci ukorzenione patyczki końcem sierpnia ulokować w doniczkach w takiej ziemi jak będą rosły i donoce zadołować. Bo u mnie wiele patyczków zmarzło i wiosną już nie wypuściły. Myślę że don8ce chronią sadzonki.

Pod oknami robi się mały busz, w zeszłym roku męczyłam ten kawałek stipa pony tails wysiana z nasion, na wiosnę powinny być siewki.

Ula dzięki wielkie za poradę - na pewno bym tak nie zrobiła a szkoda wielka byłaby mi tych hortek tym bardziej, że jednak zostały mi jakieś 3
Piękna stipa - ja sobie w tym roku kupiłam na targu - bardzo fajne, duże sadzonki, które zaczynały już kwitną - po 5 zł. szt. Uznałam, że nie można ich nie wziąć bo bardzo mi się stipa podoba - i mam nadzieję, że będzie się siała u mnie
Blaski i cienie nowego życia 12:19, 27 cze 2019

Do góry
anna_g napisał(a)

Ula bo dopiero w tym roku po 3 latach zaczęłam coś ciut konkretniej działać w ogrodzie - innym ogrodzie oczywiście. Nie mogę poszaleć ale małymi kroczkami troszkę idę do przodu. Pokazywać nie ma co ale za to gęba mi się śmieje jak sobie coś po swojemu zrobię No to teraz zaglądam trochę częściej do wybranych znanych wątków bo nie ma szans nadrobienia zaległości a czasu nie ma za wiele. Ale do Ciebie zawsze
Patyczki w doniczkach w cieniu stoją - wysadzę chyba jesienią na miejsce przeznaczone - które może się jeszcze zmieni do tego czasu
U Ciebie też widać bardzo duże zmiany - krok po kroku i do przodu. Trzymaj się Ula w tych upałach bo masakra jest - ale pocieszenie że jutro ma już trochę odpuścić

Aniu, bardzo się cieszę że coś tam robisz i że Cię cieszy. Co do patyczków to radziłabym Ci ukorzenione patyczki końcem sierpnia ulokować w doniczkach w takiej ziemi jak będą rosły i donoce zadołować. Bo u mnie wiele patyczków zmarzło i wiosną już nie wypuściły. Myślę że don8ce chronią sadzonki. Gdybym to wiedziała miałabym w tym roku łany hortensji bo Kindzia dała mi z 60 patyczków i połowa się przyjęła. A po zimie mam tylko 7 szt. ( tylk te co przesadziłam w inne miejsce).

Pod oknami robi się mały busz, w zeszłym roku męczyłam ten kawałek stipa pony tails wysiana z nasion, na wiosnę powinny być siewki.

Ogrodowy spektakl trwa ... 11:31, 27 cze 2019

Do góry
Już wiadomo jaki był powód Twojej nieobecności. Ogród odpicowany na maksa ale naturalny. To lubię. Ten kącik ogrodnika to świetna wizytówka. Od razu wiadomo że siejesz. U mnie z siewu zeszłorocznego kwitnie ożanka, dziewanna i stipa. Z wszystkiego jestem mega zadowolona.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:04, 26 cze 2019

Do góry
Na dobranoc róża INDIGOLETTE w pełnym rozkwicie

To jest pierwszy kwiatek i Guru od róż powiedział, że może być różowy

Jak róże to musi być też stipa

Nie mam jeszcze kęp to uwieczniłam pojedyncze źdźbła
Tu narazie jest ściernisko... 14:34, 26 cze 2019

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Stipa obłędna! U mnie juka wydała 5 kwiatostanów ale jeszcze nie kwitną. Co kilka dni pada deszczyk i nie jest Źle.

Zbyszku zazdroszczę ci tego deszczu, u mnie masakra.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:51, 26 cze 2019

Do góry
Zobacz Haniu, ja zupełnie inaczej widzę tego Ponuraka. Takie subtelne ma te peruki, a pod światło wyglądają cudownie, tak więc nadal czekam u swojego
Hanuś, a tą gnojówką z pomidorów mogę cyknąć też inne rośliny? Myślę, że sporo tego mi wyjdzie po rozcieńczeniu.
P.S. Stipa nadal cudna
Przerabianie ogródka pod swój gust 10:45, 26 cze 2019

Do góry
Ale ta stipa fajnie wygląda posadzona pojedyńczo
Co to za róża pod zdjęciem floksa? Piękna jest.
Też sobie sprawiłem wiertlice, najpierw była na prawie pełnym słońcu. Teraz siedzi w cieniu od południa, mam nadzieję że urośnie taka jak u ciebie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:37, 25 cze 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
Haniu, ależ miło było pospacerować u Ciebie stipa w takich ilościach wygląda bosko, to jej trzeba przyznać, efekt łał super, chociaż te jej wysiewanie ma i minusy, u mnie stipa razem z werbenką postanowiły się rozsiać po innych rabatach, więc ukrucić te harce musiałam...
buziaczki

U mnie mało jest regularnych nasadzeń. Jej samosiew nie jest zbyt dużym problem (zawsze jakiś chętny się znajdzie). A nawet jeśli zostanie, to wpasowuje się w całokształt.

Tu narazie jest ściernisko... 21:39, 25 cze 2019

Do góry
Stipa obłędna! U mnie juka wydała 5 kwiatostanów ale jeszcze nie kwitną. Co kilka dni pada deszczyk i nie jest Źle.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:29, 25 cze 2019

Do góry
Haniu, ależ miło było pospacerować u Ciebie stipa w takich ilościach wygląda bosko, to jej trzeba przyznać, efekt łał super, chociaż te jej wysiewanie ma i minusy, u mnie stipa razem z werbenką postanowiły się rozsiać po innych rabatach, więc ukrucić te harce musiałam...
buziaczki
Podwórkowa rehabilitacja 14:02, 25 cze 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Niezwykle delikatne i subtelne zestawienie, zupełnie inne niż to to preferuję ale bardzo mi się spodobało.

Mnie też się podoba a najlepsze jest to, że dziś wygląda jeszcze piękniej niż na tych zacytowanych zdjęciach. Stipa weszła na wyższy poziom i gaura się przebija
Tuż obok wielka kępa liliowców.
Muszę zrobić zdjęcia
Pozdrawiam
Droga do spełnienia 13:17, 25 cze 2019

Do góry
Kawa napisał(a)

Ależ Ci porosło! Stipa oszalała!
Co to za niska szałwia?
Dwa ogrody 00:09, 25 cze 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Nie wiem jakie zmiany tu robiłaś ale zachwyca ta rabata. Fajna inspiracja. Właśnie tak planowałam żeby przed edenkową u mnie dać stipę. Ale nie wzięłam pod uwagę wielkości roślin. Ożanka która mnie też zachwyca jest dobrym wielkościowo wyborem. Znowu u mnie będzie przesadzanie a ledwo co wydawałoby się że mam dobrze

Nie było tu hortensji i traw, dosadziłam żurawki, przełożyłam kostkę
Stipa to dobry pomysł, chociaż u mnie giganty porosły

i coś innego, malinami proszę się częstować

uff, myślę, że nie pominęłam nikogo
dobranoc

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:33, 24 cze 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Bardzom usatysfakcjonowana tymi widokami

Mikołajka mam od kilku lat (TARcia mnie na niego nastroiła) i dopiero pierwszy raz mi się wysiał. To chyba tak jak stipa, jednym sie sieje innym nie

Zgodnie ze sztuka ogrodową stipa nie powinna u mnie w ogóle rosnąć (glina!), perovskja najpiękniej mi rośnie na kwaśnej rabacie z wrzosami. Ogrodnictwo jest pełne niespodzianek i za to je lubię.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:40, 24 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Byłam ostatnio w Ogródkowych perypetiach i zachwyciłam sie połączeniem penstemonów ze stipą

A ja juz miałam pytac o ta roslinke.Mam ja od was.
I zapomniałam co to za jedna.A to penstemon.
Fajne poleczenia ze stipa
Tu narazie jest ściernisko... 16:42, 24 cze 2019

Do góry
Basiu stipa u Ciebie zachwyca Już widzę jak pięknie faluje na wietrze
Ogród w remoncie 12:15, 24 cze 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Szczęściaro perwskia się wysiała, u mnie sie nie trafiło do tej pory , a bardzo bym chciała

Teraz siewki wschodzą. szukaj przy kamieniach, bo ona jak stipa lubi się przytulić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies