Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:02, 13 sty 2015

Do góry
Księdza przyjełam po Kolędzie, troszkę teź popracowałam i wracam do Was

Etat wrozki przysługguje amerykańskim prognostykom oraz niżom znad Azorów jak 'machną powietrzem na USA to tam sroga zima a wtedy leniwym ogonkiem nasuną deszcze i ciepelko do nas
Mnie notabene bardzo interesuje jak bardzo od kilku lat sprawdzaja się ich prognozy długoterminowe a jak nietrafne są prognozy dwutygodniowe ....... A od dwóch lata kopiję jesienią te prognozy do notatnika aby po skończeniu zimy je przeczytac bo pamięć ludzka bardzo zawodna jest i dziala wybiórczo

Gdy przesadzałam w listopadzie trzy carexy stwierdziłam, ze nic się moim trawom nie stanie. A jak wymarzna to uznam jak Polinka, żeeksperyment sie nie udal. Tak samo teraz z miskantami, kotre przesadziłam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:36, 13 sty 2015

Do góry
Polinka zciagnij lustro w przedpokoju i pospaceruj poobracaj i zobacz w ktora strone ustawione pokazuje to co bys chciala powtorzyc albo miejsce w ktorym chcesz dodac głębie. Ja bym tak zrobila,co mi tam sąsiedzi i ich miny Z tego co widze to masz podluzny ogrod jak dasz lustro na koncu to bedzie dwa razy dluzszy. Moze jednak z boku albo po skosie troche ?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:22, 13 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Kasiek, Madżen mi też Będę miała przed sobą wolny tydzień po 25.01

Reniu kalendarz dostałam od Irenki z Miłkowa a jest wydany przez ogrody Hortulus z Dobrzycy.

O dzięki wielkie - wybieram się w tym roku do Dobrzycy to może jeszcze będą mieli. I popytam u siebie .
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:13, 13 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Nie wytrzymałam wczoraj i zadzwoniłam do szkółki w sprawie drzew Miłą i długą rozmowę ucięłam sobie z sympatycznym panem i zgodnie stwierdziliśmy, że czas już na wiosnę On czeka na klientów a ja na tyranie w ziemi

Wieczorem eM. stwierdził, że On lubi pracę w ogrodzie ale wszystkich, dokładnych szczegółów znać nie musi...Nakręciłam się okropni i znów mogę tylko gadać o ogrodzie Mam nadzieję, że Madżenkowe przepowiednie się sprawdzą i w lutym wiosna...

Oj fajniscie sie Ciebie czyta
Pszczelarnia 18:51, 13 sty 2015

Do góry
Polinka oddaj trochę ciepla coby kolejne przebiśniegi zakwitły.
Gdzie Ty będziesz sadzić te ciemierniki???
Mała Eleczka 18:28, 13 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Aga to jeszcze nie czas na cięcie Mnie już tak ręce świerzbiły, że nie mogłam się powstrzymać

Dzięki, właśnie doczytałam, że większego znaczenia czas nie ma, bo to bylina

Mnie też dzisiaj świerzbiły, ale miałam zajętą rękę kubkiem kawy Za to znalazłam wychodzące szafirki.

Pszczelarnia 18:09, 13 sty 2015

Do góry
Czuć wiosenkę coraz bardziej U nas dzisiaj +16 było Przebiśnieg i ciemierniki zachwycają.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:04, 13 sty 2015

Do góry
Wycięłam dzisiaj jedno proso i szałwię- taki eksperyment Czytałam, że zima już nie wróci na Dolny Śląsk... Jeśli wróci to nie będę płakać a jesli szybko nadejdzie wiosna to zobaczymy jaki będzie wynik ekperymentu
Ogród z platanem. 17:57, 13 sty 2015

Do góry
O też muszę zakupić ten miedzian bo na bukszpanach mam brązowe listki. Wrzosy też mogę nim opryskać?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:51, 13 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Wiem, że gdzieś w tamtym roku pisałaś na co miedzian a na co promanal...Jak będziesz miała trochę czasu możesz przypomnieć?

Polinko Miedzian sprawdzal mi się jako prewencyjny oorysk wczesną wszyskich roin (zwłaszcza w stanie bezlistnym, lrzed pękaniem pąków) - producent pisze, ze :

Miedzian 50 WP jest preparatem do zwalczania chorób grzybowych i bakteryjnych takich jak: zaraza ziemniaka, antraknoza, rdza, septorioza liści, zaraza ogniowa oraz kanciasta plamistość bakteryjna. Wczesne zidentyfikowanie choroby pozwala na szybkie pozbycie się patogenów grzybowych i bakteryjnych na zarażonej roślinie.

Prmoanal natomaist jest preparatem oleistym, ktory wczesną wisoną zwlacza larwy przedziorka.

Jak ma wybierać co nęka moj ogrod na wodzie i glinie to choroby grzybowe... I pewnie nie zdażę opryskać już promanalem. W rym roku mysle o stosowaniu lancy doglebowej... Mysle już od dwoch lat o tym aby nie pryskać w powietrze i szkodzic owadom, tylko stosować srodki systemiczne w korzenie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:31, 13 sty 2015

Do góry
Fajne te donice u Karabeli Ciekawe z czego zrobione? Też by mi się przydała taka całoroczna...
Mała Eleczka 17:26, 13 sty 2015

Do góry
Aga to jeszcze nie czas na cięcie Mnie już tak ręce świerzbiły, że nie mogłam się powstrzymać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:21, 13 sty 2015

Do góry
Myślę dalej nad lustrem...

Dwa smaragdy,które rosną przed ogrodzeniem psa będą przesadzone z tego miejsca. Budę psa jak i ten panel siatkowy zasłoniłoby lustro. Myślę o czymś takim
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4818-moj-skromny-ogrod?page=141

Przed lustrem planuję graba Fastigiatę w obwódce bukszpanowej. W ogrodzie mam już dwa graby i idąc w kierunku minimalistycznym raczej nie chciałabym wprowadzać nowego gatunku drzewa.

Tutaj grab na początku rabaty

W środku ogrodu

I grab przed lustrem byłby na końcu ogrodu

Zastanawiam się czy to lustro nie będzie nam przeszkadzać? Ten wykostkowany placyk to nasze letnie,wieczorne miejsce relaksu i cały czas będziemy się widzieć w tym lustrze

Każde sugestie i rady mile widziane
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:55, 13 sty 2015

Do góry
bleebla napisał(a)
Poczułam wiosnę. Nie da się jej nie czuć dzisiaj

U mnie też dzisiaj wiosna Posprzątałam trochę w ogrodzie, wycięłam szałwię i jedno proso dla eksperymentu, i wypiłam pierwszą kawę w 2015 w promieniach słońca

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:51, 13 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ice Dance podobno się ładnie rozrasta, więc będziesz mogła ją dzielić. Ja muszę odnaleźć ja u mnie w szkółkach. W tym roku nie spotkałam. Chyba, że wysyłkowo ją kupię. Ale zawsze jest ryzyko, że słabe egzemplarze będą.

Iwonko ja już dzieliłam nie raz Na wiosnę kupiłam 4 sadzonki a w ciągu sezonu zrobiłam z nich chyba 30
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:35, 12 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Iwonko Wasza rewolucja na eMusiowej rabacie tak mnie zachwyciła, że musiałam o tym napisać. Przy okazji poznałam Twój ogród i nie grzecznie byłoby nic nie napisać

Dziękuję za miłe słowa, jeszcze dużo pracy przed nami ale jak większość ogrodowiskowych ludzików uwielbiamy pracę w ogrodzie tak więc mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz ładniej. Ja jestem zakochana w Ice Dance i w tym roku będzie jej jeszcze więcej...

Ice Dance podobno się ładnie rozrasta, więc będziesz mogła ją dzielić. Ja muszę odnaleźć ja u mnie w szkółkach. W tym roku nie spotkałam. Chyba, że wysyłkowo ją kupię. Ale zawsze jest ryzyko, że słabe egzemplarze będą.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:02, 12 sty 2015

Do góry
Wiem, że gdzieś w tamtym roku pisałaś na co miedzian a na co promanal...Jak będziesz miała trochę czasu możesz przypomnieć?
Moja "przyziemna" :) pasja 19:17, 12 sty 2015

Do góry
Dolomit dajesz tylko pod lawendę czy pod coś jeszcze można sypnąć?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:05, 12 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Paulinko, byłaś u mnie kilka razy, podczas jak ja czytałam twój wątek. Nawet myślałam, że się wpisałam u ciebie, niemal na 99 % ta myśl mi chodziła po głowie. Doszłam w końcu do końca i się zdziwiłam, ze żadnego wpisu nie ma. Pochwalę zatem jeszcze raz, już u Ciebie, że bardzo mi się podoba twoja rabata. Ładnie sobie to wymyśliłaś. Fragment z hortensjami w takim zestawieniu mam ochotę powtórzyć. Pięknie ci wszystko wyszło. I drzewa z kostką bukszpanową super wyszła. Pozdrawiam serdecznie. Fajna ta szkółka, tez za takim wyborem tęsknię. Ale mi daleko do was
Dalej będę śledzić. Zakochałam się w połączeniu Ice Dance z bukszpanami

Iwonko Wasza rewolucja na eMusiowej rabacie tak mnie zachwyciła, że musiałam o tym napisać. Przy okazji poznałam Twój ogród i nie grzecznie byłoby nic nie napisać

Dziękuję za miłe słowa, jeszcze dużo pracy przed nami ale jak większość ogrodowiskowych ludzików uwielbiamy pracę w ogrodzie tak więc mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz ładniej. Ja jestem zakochana w Ice Dance i w tym roku będzie jej jeszcze więcej...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:00, 12 sty 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
a ja chyba nie chce bo bym juz o niczym innym zupełnie nie myslała

Dla mnie ten kalendarz to wspomnienie wakacji W Hortulusie byliśmy dwa razy i teraz z uśmiechem na niego spoglądamy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies