Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 17:21, 13 sty 2015

Myślę dalej nad lustrem...

Dwa smaragdy,które rosną przed ogrodzeniem psa będą przesadzone z tego miejsca. Budę psa jak i ten panel siatkowy zasłoniłoby lustro. Myślę o czymś takim
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4818-moj-skromny-ogrod?page=141

Przed lustrem planuję graba Fastigiatę w obwódce bukszpanowej. W ogrodzie mam już dwa graby i idąc w kierunku minimalistycznym raczej nie chciałabym wprowadzać nowego gatunku drzewa.

Tutaj grab na początku rabaty

W środku ogrodu

I grab przed lustrem byłby na końcu ogrodu

Zastanawiam się czy to lustro nie będzie nam przeszkadzać? Ten wykostkowany placyk to nasze letnie,wieczorne miejsce relaksu i cały czas będziemy się widzieć w tym lustrze

Każde sugestie i rady mile widziane
lojalna_ 19:13, 13 sty 2015

polinka napisał(a)
Nie wytrzymałam wczoraj i zadzwoniłam do szkółki w sprawie drzew Miłą i długą rozmowę ucięłam sobie z sympatycznym panem i zgodnie stwierdziliśmy, że czas już na wiosnę On czeka na klientów a ja na tyranie w ziemi

Wieczorem eM. stwierdził, że On lubi pracę w ogrodzie ale wszystkich, dokładnych szczegółów znać nie musi...Nakręciłam się okropni i znów mogę tylko gadać o ogrodzie Mam nadzieję, że Madżenkowe przepowiednie się sprawdzą i w lutym wiosna...

Oj fajniscie sie Ciebie czyta
aga_pe 20:35, 13 sty 2015

A ja dzis wcześniej z pracy przyjechałam. Miałam możliwość obejrzenia ogrodu. Hortensja padnie jak przyjdą przymrozki. Ma porozwijane pąki. Szok
rozark 22:22, 13 sty 2015

polinka napisał(a)
Kasiek, Madżen mi też Będę miała przed sobą wolny tydzień po 25.01

Reniu kalendarz dostałam od Irenki z Miłkowa a jest wydany przez ogrody Hortulus z Dobrzycy.

O dzięki wielkie - wybieram się w tym roku do Dobrzycy to może jeszcze będą mieli. I popytam u siebie .
rozark 22:28, 13 sty 2015

I zdjątka fajne..
Jak siądziesz tyłem do lustra to wam nie będzie przeszkadzać .
siakowa 22:36, 13 sty 2015

Polinka zciagnij lustro w przedpokoju i pospaceruj poobracaj i zobacz w ktora strone ustawione pokazuje to co bys chciala powtorzyc albo miejsce w ktorym chcesz dodac głębie. Ja bym tak zrobila,co mi tam sąsiedzi i ich miny Z tego co widze to masz podluzny ogrod jak dasz lustro na koncu to bedzie dwa razy dluzszy. Moze jednak z boku albo po skosie troche ?
aga_szsz 10:21, 14 sty 2015

Jakie ładne graby

Mój głos:

Myślę, że lepiej w tym miejscu będzie wyglądał żywopłot, niż lustro.
Ale nie wiem, jak wygląda reszta działki..
polinka 21:54, 14 sty 2015

Jola takie tam pitu pitu Pora roku taka, że pozostaje tylko rozmowa...

Aga ale hortka chyba ogrodowa?? U mnie bukietowe jeszcze śpią i oby jak najdłużej.

Reniu, HOrtulus śliczny W tym roku otworzyli nową część z labiryntem . A do lustra jak usiądę tyłem to znów sąsiadka ma na nas widok...I tak żle i tak nie dobrze

Kasia trzeba mieć lustro w przedpokoju Stwierdziliśmy, że kilka razy dziennie nie będziemy oglądać swoich paszczy i małe lustro posiadamy tylko w łazience

Aga reszty działki nie ma...Jest dom i koniec Graby to jedyne co mam ładne.
polinka 22:05, 14 sty 2015

Jutro zrobię plan działki to może lepiej będzie widać te moje hektary...

Posiedziałam wczoraj i dzisiaj w ogrodzie, zwizualizowałam sobie to lustro i chyba sama nie wiem czego chcę

Jeśli dam lustro to przechodnie i sąsiadka będą mieć podgląd na miejsce wypoczynkowe, do tego podświetlony grab przed lustrem będzie nas dodatkowo oświetlał w nocy i wszystko odbijał w tym lustrze

aga_pe 09:33, 15 sty 2015

Tak, ogrodowa. Bukietowe też jeszcze nie szaleją. Ale co będzie z ogrodową to nie wiem. Pewnie jak co roku przemarznie