Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Bogdzia 18:53, 12 sty 2015

Iwk4 napisał(a)
Marzenko, tak mnie nastraszyłaś wiosną w styczniu, ze dziś zrobiłam obchód ogrodu. Nie ma co focić, wszystko śpi snem zimowym. Tylko krokusy wystawiły czubki głów, żeby zobaczyć, czy już wiosna i czy mają startować. Zapowiedziałam im, ze mają poczekać do marca. Żeby tak normalnie było

U mnie juz pierwsze ranniki a u Pszczółki przebiśniegi , jest wiosna w styczniu. W tamtym roku była w lutym a w tym w styczniu.
Madzenka 20:26, 12 sty 2015

Bogdziu zatem muszę w weekend sprawdzić czy moje przebisniegi się obudziły. skoro ranniki kwitną... To niechybnie przedwiośnie mamy ... I jak nic przy zapowiadanej pogodzie do końca stycznia na poczatku lutego będą kwitły krokusy.....
Rok temu zaplanowalam na poczatku marca narty.... W lutym miałam już cały ogród przygotowany na wiosnę.... Krzyczeliście na mnie że wszystko za wczesnie tnę .... Jak sie okaże , że w styczniu można juz wszystko przesadzać to za rok biorę etat wróżki ogrodowiskowej i proszę już na mnie nie krzyczeć za te dwa miskanty, są okopczykowane po samą szyję

Co do planowania ... Mi się wydawało że ja jestem jeden wielki Chaos...a Wy piszecie, że ja taka zorganizowana jestem??? Chyba muszę zmienic swą samoocenę?
A ja po prostu mam mocno zajęte kolejne weekendy, goście, wyajzdy, wyjazdy, imprezy i tak do końca lutego. A tak teraz leze na kanapie, wiatr hula a ja sobie planuję wiosnę Jak inaczej lrzetrwać tę nudną zime w ogrodzie???

Lece obejrzec te przebisniegi i ranniki

Ps . Sebek machniom, na 100% ale dopiero jesienią ok, no moze w lipcu
Sebek 21:09, 12 sty 2015

No to jesteśmy umówieni

Jeśli chodzi o dobrą organizację to jesteś w czołówce osób, które znam Zatem samoocena niech Ci wzrośnie
polinka 22:02, 12 sty 2015

Wiem, że gdzieś w tamtym roku pisałaś na co miedzian a na co promanal...Jak będziesz miała trochę czasu możesz przypomnieć?
wiunia 22:15, 12 sty 2015

No tak, u Marzenki wiosenne tematy na całego, planownie, opryski itp. ma dziewczyna tyle energii, że wszystkim się udziela Tak trzymać !
bleebla 22:21, 12 sty 2015

U mnie nic a nic nie widać tej wiosny, ale w kościach już ją czuję Zmienili pogodę i pod koniec miesiąca nie zapowiadają już mrozów.
Piotr_ 22:48, 12 sty 2015

Przyleciałem i podziwiam każdy kącik każdy szczegół jaki dopracowany masz ogród...
Super urządzony i piękny...
Juzia 22:55, 12 sty 2015

Trzy dni mnie nie było, bo zawieruchy i śnieg...a u Ciebie już wiosna!
I to tylko jakieś 600km różnicy
Kupię sobię hiacynty do domu...żeby mi nie było smutno

Buziaki szalona!

Rench 23:20, 12 sty 2015

O matko,ty już niemal w blokach startowych...
iwonadm 08:47, 13 sty 2015

Witam
Mażenko którą hortkę polecasz z bukietowych za najładniejszą wiem że masz tą magical czy ona jest ładna?