Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:47, 06 lip 2012

Do góry
kupiłam dzisiaj troszkę żurawek, nawet większą część posadziłam, ale jestem zła... bo jakoś nie teges wyszło tzn nie widać różnicy w kolorach buuuu 'u ogrodowego' tak ladnie wyglądały a u mnie nijak....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:44, 06 lip 2012

Do góry
Bogda napisał(a)
5 kotów?i wszystkie w domu?jak to ogarniasz?bo ja kot i pies, no i jeszcze kociak ostatni do oddania(może chcesz?)i moja trójka(aha, my wielodzietne teraz podobno będziemy miały lepiej-nowa ustawa czy coś) i czasem nie ogarniam.

Kot niby w domu mieszka ale ciągle poza nim bo latawica, myszy, nornice, ptaki i inne łapie i zjada a ja aż się trzęsę, że mi coś przeniesie na Dziecioki-a juz nie daj Boże jak widzę ją na blacie...!oj biada!
to małe koteczki do wczoraj byly w domu, w dzień wynosiłam je do piaskownicy pod domkiem (tzn nie ma i nie będzie tam piaskownicy ) ale wczoraj rozbestwily się i zaczeły łazić po ogrodzie. Troche sie wystraszyłam by któryś przez frontowe ogrodzenie nie wyszedł. Dużo psów się koło nas plącze... i wiadomo co by było więc dzisiaj cały dzień spędziły w siłowni w piwnicy...
za więcęj dziękuje dla tych szukam domu
Nie wierze w 'lepiej' chociaż uważam że powinny być zniżki w podatku za każde dziecko Póki co nie korzystam z zadnych bo my na liniówce i wówczas żadne rodzinne się nie należy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:34, 06 lip 2012

Do góry
oooo wczoraj nie zdążyłam, a dzisiaj musztarda po obiedzie Marzenko przesyłam Ci duuuużo buziaków
3 rabaty przed biurowcem.... plissss 22:31, 06 lip 2012

Do góry
zdjęć nie wkleję bo nie mam na swoim komputerze, budynek jest właśnie wykańczany, prosty z szarej płyty warstwowej, jedne duże drzwi od południa właśnie i prostokątne okna od szczytu. 'kwietniki' są zostawione od dłuzszej ściany. Dookoła pola i plac manewrowo-parkingowy z kostki. Póki co na 30 arach dookoła są chałdy ziemi z wykopów... więc krajobraz niezbyt ciekawy ale kwietniki już wytyczone... tylko pomysłu brak
3 rabaty przed biurowcem.... plissss 16:49, 06 lip 2012

Do góry
Mam do obsadzenia trzy rabatki przed powstającym biurowcem. Budynek ma ługość 30m, rabaty sa wzdłuż budynku, ok 1 x 5,5 metra, strona południowa. pomóżcie mi cos fajnego zrobić bo ja nie mam pomysłu. Rabaty są prostokątne, długie i wąskie....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:00, 05 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
byłam dzis u mojego pana 'ogrodowego' zerknąć czy mi żurawki przywiózl i ma tez malutka lawendę, ale ja z lawendą na bakier i nie wiem czy ona jest w jednej odmianie? bo chyba miał dwie... jedna bardziej zielona druga jakby srebrzysta... ???? która lepsza? a i miał ostróżki pewnie jutro przytacham

Aniu moja ma listki bardziej srebrne ... Ale ja kupuję w ciemno i za każdym razem taka sama mi sie trafia.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:36, 05 lip 2012

Do góry
byłam dzis u mojego pana 'ogrodowego' zerknąć czy mi żurawki przywiózl i ma tez malutka lawendę, ale ja z lawendą na bakier i nie wiem czy ona jest w jednej odmianie? bo chyba miał dwie... jedna bardziej zielona druga jakby srebrzysta... ???? która lepsza? a i miał ostróżki pewnie jutro przytacham
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:29, 05 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
bardzo ładne też sadziłam w ubiegłym roku obok jodeł, fakt że mialy ze trzy liście na krzyż...

Kupisłam swoje zebrinusy (a może strictusy?? zawsze je mylę) całkiem gęste ale niewysokie. Natomiast w innym miejscu posadziłam takie co miały 3 listki i teraz mają 5 listków..... też sadzone jesienią....
To jak bedą wyglądać moje morning lighty i silberfedery skoro miały tej wiosny po 2 listki.......
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:22, 05 lip 2012

Do góry
bardzo ładne też sadziłam w ubiegłym roku obok jodeł, fakt że mialy ze trzy liście na krzyż...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:20, 05 lip 2012

Do góry
Bogda napisał(a)

eee spokojnie po obiadku (sałatka pyszna) pobujałam się z chłopakami na hamaku i tak patrzyłam na te cisy i zurawki a one wołały help, help!!!! Jak pomyślalam że jutro pojadę po kolejne żurawki bo mi 'ogrodowy' przywiózł to wziełam cztery litery w garśc i poszłam sadzić. Dzielnie mi towarzyszyły rozbestwione koty...

to Ty koty masz?a jak Dziecioki z nimi?moj Antol jest drastyczny dla Klary!a ona na wszystkich prycha, a na małego ani drgnie!

a pewnie że mam a co sę będę żałować jak będziesz kiedys w okolicy i spytasz gdzie tu mieszka wariatka co ma czworo dzieci i pięć kotów to pewnie wszyscy wskażą Ci drogę...
przepis na sałatkę Marzenki
1. Rukola lub inna sałata o wyrazistych smaku można dodać roszponkę
2. Pomidorki koktajlowe- pokroić na pól
3. Ser feta - rozkruszyć lub jeśli się uda pokroić na kostkę (ważne aby był miękki )
4. orzeszki pini prażone (160 zł za kg we Wroclawiu a córka zjadła bez opamiętania) i z braku laku w wariancie oszczędnościowym sprawdzają się pestki słonecznika i dyni prażone na patelni (bez tłuszczu)

Całość polać vinegretem (olej z oliwy, cytryny, czosnek, sól i pieprz) plus duuuużo octu balsamicznego aż musi być ciemny oraz ważne łyżeczka lub więcej konfitury z owoców leśnych lub z braku laku ze śliwki
Nigdy nie podaję proporcji, wszystko wedle uznania i do smaku.
Układać warstwami i polać sosem bezpośrednio przed podaniem. Dobra do mięs pieczonych lub z grilla....

ja dałam ją do łososia
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:16, 05 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
eee spokojnie po obiadku (sałatka pyszna) pobujałam się z chłopakami na hamaku i tak patrzyłam na te cisy i zurawki a one wołały help, help!!!! Jak pomyślalam że jutro pojadę po kolejne żurawki bo mi 'ogrodowy' przywiózł to wziełam cztery litery w garśc i poszłam sadzić. Dzielnie mi towarzyszyły rozbestwione koty...

I to mi się podoba!!! Zuch dziewczyna!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:14, 05 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

to Ty koty masz?a jak Dziecioki z nimi?moj Antol jest drastyczny dla Klary!a ona na wszystkich prycha, a na małego ani drgnie!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:12, 05 lip 2012

Do góry
jakie masz duże zebrinusy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:11, 05 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ana i Ana Art widzę, że leniuchowanie nie w waszym stylu

hahhaa i kto to mówi?????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:10, 05 lip 2012

Do góry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:02, 05 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Ana - ja malowałam komodę...poddałam się 1,5 szuflady przed końcem A u mnie chlodniej niż u Was!

Ja nie mogę dzisiaj zdzierżyć tej temperatury....

a ja dokończyłam malowanie I nawet drugą warstwę położyłam
A teraz jadę się przejechać rowerem - trzymajcie kciuki, bo chyba jadę pierwszy raz od 3 lat

ja tez posadzilam ciski i żurawki, bo żal mi się ich zrobiło, nie powiem lało się ze mnie że hohoho, potem wziełam wężyk i podlewałam nie tylko rośliny ale i siebie fajnie było ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:34, 05 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Dzisiaj robię Twoją super sałatkę

miłego popołudnia

buziak

ja też, ja też
właśnie wróciłam z pracy, miałam sadzić cisy i żurawki ale nie wiem czy wydzierże bo jest 34 na termometrze...

Dzisiaj wyłącznie czas na leniuchowanie i oglądanie ogrodu i dobrze przecież nie można caly czas tyrać!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:34, 05 lip 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Dzisiaj robię Twoją super sałatkę

miłego popołudnia

buziak

ja też, ja też
właśnie wróciłam z pracy, miałam sadzić cisy i żurawki ale nie wiem czy wydzierże bo jest 34 na termometrze...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:09, 05 lip 2012

Do góry
Marzenko pewnie że znam, kupowwałam limelight w tym roku, wsumie mam 12szt
Mój kawałek raju 07:06, 05 lip 2012

Do góry
Aniu a co Ty tak po nocy pichcisz? a papryka zapiekana do czego?
Napisałam a potem czytałam dalej i doczytałam Udanej imprezy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies